قیمت طلا امروز




 محمدرضا شیبانی

 سایت انصاف نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

محمدرضا سعیدی: شستا از دخالت‌های سیاسی، تحریم، جنگ و پوپولیسم آسیب دیده | توصیه‌ها را نپذیرفتم، هزینه دادم | اصرار پزشکیان به توافق خوب، ایثار است | انصاف نیوز

ریحانه شیبانی و علی نیلی، انصاف نیوز: محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، مدت کوتاه مدیریت، دخالت‌های سیاسی، پرتفوی غیرانتخابی، تحریم و جنگ را عامل مهم عقب‌ماندگی اقتصاد ایران و شرکت معظم شستا می‌داند.
 محمدرضا سعیدی: شستا از دخالت‌های سیاسی، تحریم، جنگ و پوپولیسم آسیب دیده | توصیه‌ها را نپذیرفتم، هزینه دادم | اصرار پزشکیان به توافق خوب، ایثار است |  انصاف نیوز
ریحانه شیبانی و علی نیلی، انصاف نیوز: محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، مدت کوتاه مدیریت، دخالت‌های سیاسی، پرتفوی غیرانتخابی، تحریم و جنگ را عامل مهم عقب‌ماندگی اقتصاد ایران و شرکت معظم شستا می‌داند.

می‌گوید نباید با قوانین دولتی، شستای غیردولتی را اداره کرد. می‌گوید همکارانش در جنگ غوغا کرده‌اند. از تلقی‌های پوپولیستی، از اصلاح فرایندها، از برنامه واگذاری شرکت و از توصیه‌ناپذیری‌اش هم سخن می‌گوید.

گفت‌وگوی یک‌ساعته خبرنگاران انصاف نیوز با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی در روزهایی که گمانه‌زنی درباره شرایط سازمان تامین اجتماعی پس از تغییرات مدیریتی‌اش اوج گرفته، نکات خواندنی کم ندارد. بازیگر اقتصادی، قربانی بازی‌های سیاسی

گفت‌وگو با این پرسش شروع شد که «گفته می‌شود اگر مدیرعامل شستا اراده کند، چون از قدرت مالی سنگینی برخوردار است می‌تواند مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و حتی وزیر رفاه را متزلزل کند. این پرسش درباره شخص شما نیست، درباره ساختاری است که در اقتصاد سیاسی ایران شکل گرفته. آیا این ساختار را درست می‌دانید؟»

سعیدی این سوال را نادرست خواند و گفت: شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی طبق قانون تجارت که ارکان هر شرکتی را مشخص کرده اداره می‌شود. یک مجموعه معظم است که ذیلش ۹ هلدینگ تخصصی شکل گرفت و در حدود ۲۱ صنعت فعال است.

اساسا مدیران این مجموعه صنعتی و اقتصادی خیلی علاقه به ورود به سپهر سیاسی ندارند البته شستا همیشه تحت‌تاثیر تحولات سیاسی قرار گرفته اما خودش بازیگر حوزه اقتصادی است.

کار ما در شستا کاهش درد و رنج و افزایش کیفیت زندگی مردم و خدمت به ارتقای تولید کشور و سرمایه‌گذاری است بنابراین در شستا قائل به بازی‌های سیاسی نیستیم قائل به حوزه صرفاً تخصصی و صنعتی و سرمایه‌ای هستیم و تحت‌تاثیر گمانه‌زنی‌های بیرون قرار نمی‌گیریم.

او گفت: شستا به واسطه اتصالی که به هر حال به سازمان تامین اجتماعی دارد و این سازمان تحت‌تاثیر تحولات سیاسی است، آسیب‌هایی از این ناحیه خورده.

مدیران در شستا دائم تغییر کرده‌اند. یعنی این شرکت هر ۱۴/۵ ماه یک مدیرعامل جدید به خودش دیده است و اگر دو نفر را که سال‌های نسبتا طولانی در شستا مدیرعامل بوده‌اند را از فهرست مدیران خارج کنیم، متوسط عمر یک مدیر در شستا ۹/۵ ماه می‌شود. این نشان می‌دهد که برعکس سوال شما، این شستا بوده که عمدتاً ذیل تحولات سیاسی هزینه‌های سنگینی را پرداخته است. سرمایه‌گذاری ناکافی تامین اجتماعی، بازده قابل قبول شستا

او درباره بازتاب سودآوری شستا در زندگی بیمه‌شدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی، به یادآوری این‌ نکته پرداخت که بیمه‌پردازان تامین اجتماعی سهام‌دار شستا نیستند ادامه داد: سهام‌دار شستا طبق قانون تجارت سازمان تامین اجتماعی است اما علاوه بر این سازمان، شستا به عنوان یک شرکت بورسی میلیون‌ها سهام‌دار دیگر هم دارد و با قاعده رگولاتوری سازمان بورس فعالیت می‌کند.

سعیدی گفت: مجموعه شستا از بدو تا سال ۱۳۶۵ تا الان شاهد سرمایه‌گذاری ۱۶۳ همتی سازمان تامین اجتماعی بوده که عمده این رقم از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها به وجود آمده است.

سال‌های سال است که ۹۰ تا ۹۵ درصد سود شستا تقسیم شده و سال‌های سال که سازمان تامین اجتماعی سرمایه‌گذاری قابل توجهی نداشته است. شما به میزانی که سرمایه‌گذاری می‌کنید، برداشت می‌کنید.

مجموعه هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی در سال‌های گذشته به دلیل افزایش تعداد بازنشستگان بالاتر و بالاتر رفت اما به میزان افزایش تعداد بازنشستگان، سرمایه‌گذاری در شستا صورت نپذیرفت.

مدیرعامل شستا اضافه کرد: برای این‌که شستا بتواند ۲۰ درصد هزینه‌های امروز سازمان تامین اجتماعی را پوشش دهد، باید شاهد سرمایه‌گذاری هزار و۸۰ همتی تامین اجتماعی در این شرکت می‌بودیم. بنابراین از یک مجموعه همان‌قدر می‌توانیم انتظار داشته باشیم که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

مدیرعامل شستا بازده سرمایه‌گذاری در این مجموعه را بهتر از هر سرمایه‌گذاری دیگر تامین اجتماعی خواند و افزود: در سال‌های اخیر شستا هم کپیتال‌گین بالایی داشته و هم سودآوری خوبی داشته است. زخم رد دیون بر پیکر شستا

پرسش دیگر انصاف نیوز از مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی وضعیت شرکت‌های دولتی بود که در قالب رددیون به تملک تامین اجتماعی درآمده است.

محمدرضا سعیدی پاسخ داد: یک شرکت برای سرمایه‌گذاری باید الزاماتی را رعایت کند. شما هم اگر توقع سرمایه‌گذاری از آن شرکت دارید، باید این الزمات را بپذیرید. الزاماتش این است که جایی سرمایه‌گذاری کند که بازدهی مناسبی داشته باشد. در کسب و کاری که آتیه بهتر یا ریسک کمتری داشته باشد، ایجاد نقدینگی بالاتری داشته باشد و…

مدیرعامل شستا به برخی از چالش‌های اقتصادی و حتی اجتماعی شرکت‌های واگذارشده اشاره کرد و گفت: شرکت‌های واگذارشده در قالب رد دیون الزاما ارمغان‌های خوبی برای شستا نبوده‌اند.

یکی از موضوعات مهم شستا همین رتق و فتق امور مربوط به سبد غیرانتخابی‌اش بوده است. تاسیس کلینیک درمان شرکت‌های زیان‌ده

آقای سعیدی گفت: من از زمانی که به مجموعه شستا آمدم، کلینیکی را تشکیل دادیم برای ساماندهی شرکت‌های که بعضاً مشکل زیان‌دهی داشتند. در همین ایام جنگ سال گذشته، توانستیم ۹ شرکت را از زیان خارج کنیم و از این دست فعالیت‌ها در مجموعه شستا بسیار است. هزینه‌های سنگین توصیه‌ناپذیری

خبرنگار انصاف نیوز از مدیرعامل شستا درباره اتهام تبدیل این شرکت به حیاط‌خلوت گروه‌های سیاسی سوال کرد و پرسید آیا مشخصا تحت فشار و توصیه برای انتصابات قرار داشته‌اید؟ سعیدی در جواب گفت: این کلمه حیات‌خلوت هم از آن کلماتی‌ست که استفاده می‌شود ولی هیچ‌کس معنی‌اش نمی‌کند. معنی این حیاط‌خلوت چیست و از کجا امده؟

پر واضح است که برای انتخاب مدیران‌مان ملاک و معیارهایی داریم. ۵ ملاک ما؛ اول دانش، دوم مهارت سوم پاکدستی چهارم هماهنگی و پنجم شجاعت بود.

مدیرعامل شستا ادامه داد: ۵ عنصر مهم را برای گزینش مدیران انتخاب کردیم. من اساساً خیلی آدم توصیه‌پذیری نیستم ولی آموخته‌ام اگر شما کسی را به من معرفی کنید و آن فرد این پنج عنصر را داشته باشد و بتواند یک بنگاه را اداره کند، از معرفی شما تشکر کنم.

اگر کسانی دیگری هم به من نیرویی را معرفی کنند حتماً بررسی می‌کنم که این نیرو آیا توان این کار را دارد یا نه؟ ضمن اینکه با هدف برقراری عدالت استخدامی و عدالت شغلی، هر سمتی که نیاز به نیروی جدید دارد را در یک سامانه شفافیت اعلام می‌کنیم و متقاضیان از طریق به اصطلاح اپلای اپلای کردن وارد مسیر انتخاب می‌شوند و اگر ملاک و معیارهای لازم برای شغل مدنظر را داشت و در کانون ارزیابی موفق ظاهر شد، به هیئت مدیره‌ها معرفی می‌شود.

او گفت: شاید یکی از هزینه‌هایی که سعیدی در شستا پرداخت می‌کند همین موضوع است که خیلی قائل به توصیه نیست و این قائل به توصیه نبودن یک مقدار برای من هزینه هم داشته. یک مقدار نه، خیلی هزینه داشته است برای من. حجم توصیه‌ها زیاد است و از روزی که نشستم در مجموعه شستا بالای دو سه هزار رزومه برای من از جاهای مختلف ارسال شده است.

سعیدی ارتقای شغلی درون سازمانی را یکی از اولویت‌های شستا خواند و تاکید کرد بها دادن به ۵۵ هزار نیروی انسانی شاغل در این مجموعه، به افزایش بهره‌وری و سرمایه اجتماعی درون و بیرون سازمانی می‌انجامد.

یکی از تاکیدات من در مجموعه تزریق ادبیات «دانش مهارت» است. آن‌قدر تکرار می‌کنیم تا تبدیل به فرهنگ بشود. مدیرعامل جدید تامین اجتماعی ایثار کرده است

سعیدی، ضمن مهم خواندن هماهنگی میان کارکنان و مدیران و مدیران با مدیران، گریزی هم به تحولات اخیر تامین اجتماعی زد و گفت: ما تابع راهبری‌های آقای میدری هستیم و در شرایط جدید هم که آقای دکتر محمدی راهبری سازمان تامین اجتماعی را بر عهده گرفته، به نظر من ایثار کرده است. حتماً تعامل با سازمان و وزارتخانه را وظیفه خود می‌دانیم تا بتوانیم به خلق ارزش ادامه دهیم. از بزرگی شرکت‌ها نترسیم

مدیرعامل شستا در پاسخ به سوالی درباره حجم نیروی انسانی شاغل در این مجموعه گفت: یکی از مصیبت‌های کشور این است که فکر می‌کنیم شرکت‌های بزرگی داریم.

ما در ایران شرکت‌های بزرگ زیادی نداریم. شما ببینید یک شرکت متعلق به یک کشور کوچک ۵ میلیون نفری، ۱۰۰ هزار پرسنل در سراسر دنیا دارد. اگر می‌خواهیم اقتصاد ما توسعه پیدا بکند پر واضح است که باید بنگاه‌های بزرگ را توسعه بدهیم و بنگاه‌های بزرگ موجود را تقویت کنیم.

البته ارزش یک بنگاه به تعداد زیاد یا کم نیروی انسانی نیست. ارزش بنگاه به خلق ارزش برای همه ذی‌نفعان، به چالاکی، نوآوری، بهینه‌سازی، قدرت حل مسئله، قدرت انطباق با محیط جدید کسب و کار و به قدرت پاسخ‌دهی به تکنولوژی‌های در حال ظهور است. این می‌شود بنگاه ارزشمند.

سعیدی اضافه کرد: از نظر من شستا در مقایسه با کثیری از بنگاه‌های دنیا، فاصله زیادی تا بزرگ شدن دارد ولی پتانسیل بزرگ شدن را دارد به شرطی که جنگ نباشد، به شرطی که تحریم‌ها برداشته شود.

اگر انشالله جنگ تمام و تحریم‌ها برداشته شود، تازه کار شرکت‌هایی مثل شستا برای توسعه شروع می‌شود. شستا یکی از ارکان تاب‌آوری کشور

دکتر سعیدی در پاسخ به سوال خبرنگار انصاف نیوز درباره گستره و عمق خسارت‌های دو جنگ اخیر در شستا گفت: من از سال تقریبا ۸۳، ۸۴ در مجموعه شستا حضور داشته‌ام و جز مدیرانی هستم که از کف کارگاه بالا آمدم و بنابراین احساس می‌کردم شستا را خیلی خوب می‌شناسم اما پس از جنگ، اقرار می‌کنم که شستا را نمی‌شناختم و تازه فهمیدم شستا چه نقش عظیمی در ارتقای تاب‌آوری کشور دارد.

چرا؟ چون شستا هزار و ۶۴۱ محصول تولید می‌کند که مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است.

در حوزه دارو مجموعه همکاران من در تیپیکو و شرکت‌های دارویی با هماهنگی وزارت بهداشت ۸۳ محصول را در اولویت قرار دادند و سه شیفت تولید کردند. ما در جنگ اول و جنگ دوم ۵۰ درصد داروی بیمارستان‌ها را تأمین کردیم.

موقعی که حدود ۱۷ میلیون جمعیت به سمت شمال کشور رفت، شبکه توزیع شستا این پشتیبانی را انجام داد بدون اینکه کسی متوجه این موضوع بشود

ما در جنگ ۱۲ روزه، ۱۰هزار و۵۰۰ مسافر را از طریق دریا جابجا کردیم در حالی که مسئولیت شستا نبود.

آرد که روی زمین مانده بود را بخش حمل و نقل شستا در کشور توزیع کرد و…

ما دنبال این بودیم که شستا یک سازمان تاب‌آور باشد. ظرفیت هشت‌گانه تاب‌آوری را فعال کردیم و این اقدام منجر به ارتقای اکوسیستم تاب‌آوری کشور شد.

مدیرعامل شستا به میزان خسارت‌های جنگ هم چنین اشاره کرد: ۲۸ شرکت شستا بین ۵ تا ۱۰۰درصد آسیب دید. توفیق‌دارو بهترین مرکز تحقیقات دارویی شستا کاملا تخریب شد یا اروندان ما در خرمشهر ۱۰۰درصد تخریب شد ولی این مشکلات ما را متوقف نکرد.

این را جزو افتخارات زندگی خود می‌دانیم که شستا برای مردم و در کنار مردم بود و توانستیم در کنار دولت از بنزین گرفته تا دارو و سیمان مردم را تولید کنیم.

شستا آسیب دید و تنش زخمی‌ست اما قد بلند و با افتخار ایستاده است. تدوین برنامه واگذاری متعهدانه

مدیرعامل شستا در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری بنگاه‌های این هلدینگ و محدودکردن دامنه فعالیت گفت: همه‌جای دنیا دچار وابستگی به مسیر هستند که جنبه‌های وسیعی دارد.

معنی وابستگی به مسیر این است که در گذشته تصمیماتی اتخاذ شده که مانع اتخاذ تصمیمات آینده می‌شوند.

از روز اول ورودم به این مجموعه یک اتاق فکر تشکیل دادیم و شرکت‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی دنیا را مطالعه کردیم. به عبارتی شستا‌های دنیا را بردیم زیر ذره‌بین و دیدیم همه‌های دنیا در سه حوزه سهام‌داری، اوراق با درآمد ثابت و دارایی نقدشونده سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

به تجربه همتاهای جهانی شستا ما هم باید از بنگاه‌داری و کنترل به سمت سرمایه‌گذار بودن مهاجرت کنیم.

این مهاجرت مهاجرت آسانی نیست. اولا عمق بازار سرمایه ایران کشش این همه واگذاری را ندارد و ثانیاً ما دو جنگ و یک نارآمی را پشت سر گذاشته‌ایم که اقتصاد را برد به حال تعلیق.

برنامه اصلی من و همکارانم در مجموعه شستا برای این مهاجرت بزرگ متاسفانه با این شرایط مصادف شد اما ما متوقف نکردیم این مهاجرت را.

سعیدی ادامه داد: واگذاری دو سر دارد، یه سرش بی‌صاحب‌سازی است و یک سرش واگذاری متعهدانه است. آن واگذاری که زنجیره‌ها را از هم بپاشاند ارزشی ندارد و من هرگز این کار را نمی‌کنم.

واگذاری دیگر واگذاری متعهدانه است که این میراث بزرگ کشور و زنجیره‌های ارزشش از هم پاشیده نشود. ما برای این نوع واگذاری برنامه ریخته‌ایم. البته ترتیبات نهادی پیچیده است، مقاومت در برابر این موضوع پیچیده است ولی رویکرد و جهت‌گیری ما اصلاح است. اگر به من بود و روز اول می‌خواستم شستا را تاسیس کنم، به بیشتر از پنج صنعت ورود نمی‌کردم. در ۵ صنعت پیشروی دنیا می‌رفتم سرمایه‌گذاری می‌کردم.

یادتان باشد تعمیر کشتی در حال حرکت که ۱هزار و ۶۰۰ محصول مصرفی مردم را تولید می‌کند، اصلا کار ساده و راحتی نیست. کار بزرگ پزشکیان

این مدیر مالی صنعتی به درخواست خبرنگار انصاف نیوز برای ارزیابی عملکرد دولت پزشکان در حوزه اجتماعی، چنین پاسخ داد: من به عنوان یک بازیگر اقتصادی می‌گویم باید اول ببینیم در چه شرایطی دکتر پزشکیان دولت را تحویل گرفت؟ من اسمش را می‌گذارم محیط متخاصم.

دکتر پزشکیان در محیط متخاصم دولت را تحویل گرفت؛ تحریم بود، اسنپ‌بک آمده، تحولات منطقه‌ای بوده، دو جنگ و یک ناآرامی‌ها بوده، ناترازی‌های شدید حوزه انرژی و مقوله‌های دیگر هم بوده است.

به نظر من بزرگ‌ترین دستاورد دولت آقای دکتر پزشکیان ارتقا تاب‌آوری کشور است. این شرایط برای هر دولتی به وجود می‌آمد از حیز انتفاع می‌افتاد ولی آقای پزشکیان این زمینه را فراهم کرد که تاب‌آوری در کشور بالا برود.

عدم دخالت آقای پزشکیان در کار مدیران بزرگ‌ترین دستاورد و بسیار مهم است. این پاکدستی و مردمی بودن آقای پزشکیان آثار جانبی وسیعی دارد.

حتماً نقدهایی هم وارد هست اما من فکر می‌کنم که آقای دکتر پزشکیان علی‌رغم همه این مصیبت‌هایی که هر کدامش می‌توانست یک سیستم را پایین بیاورد؛ به نظر من خوش درخشید. دلیلش این است که در کثیری از حوزه ها مردم را دخیل کرد. خیلی از این تصمیمات و این انسجامی که به وجود آورد و این وفاقی که به وجود آورد، از خیلی از چیزهای شخصی خودش گذشت تا بتواند این شرایط را به وجود بیاورد.

مخصوصا الان ایثاری که دکتر پزشکی می‌کند، علی‌رغم همه مخالفت‌های که با ایشان می‌شود، اصرار بر توافق و صلح دارد. این هم نشان می‌دهد بودن پزشکان چقدر راهبردی بوده است.

ساخت آینده ایران در گرو توافق خوب است. ساخت آینده ایران و کارآفرینی در ایران و کیفیت زندگی مردم در گرو توافق خوب است که آقای پزشکی هم بر آن اصرار دارد.

من فکر می‌کنم همین یک نکته را آقای پزشکیان حل کند، یک تاریخ را درست کرده است.

انتهای پیام







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین

توسعه پایدار پیش و بیش از آنکه حاصل انباشت سرمایه مادی یا موهبت های اقلیمی باشد، محصول ...
متافیزیک تنگه هرمز - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

متافیزیک تنگه هرمز - مردم سالاری آنلاین

در بنیاد هر واقعیت، تناقضی نهفته است؛ تناقضی که آن را از سکون به حرکت، از بودن به شدن، و از ذات به تجلی ...
دور فلک درنگ ندارد...
روزنامه شرق

دور فلک درنگ ندارد...

گاهی که فردی خوش‌فکر و سالم برای مدیریت میانی یک مجموعه منصوب می‌شود، این امید زنده می‌شود که بتواند تحولات مثبتی در سازمان و حوزه‌های کاری آن رقم بزند. اما پس از مدتی، اتفاق چشمگیری نمی‌افتد و جز تغییراتی معدود و سطحی، روال اصلی همان مسیر پیشین را ادامه می‌دهد.
از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور
روزنامه شرق

از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور

اول فکر کردیم شوخی است. به قول دوستی سه بار باز کردم خواندم و بستم و دوباره باز کردم و خواندم و...؛ باورش سخت بود. واقعا محیط زیست آمده بود خبر وجود دایناسور در خراسان رضوی را تکذیب کرده بود؟ واقعا این خبر به‌طور رسمی تکذیب شده بود؟ مگر الان کار به جایی رسیده است که کسی باور می‌کند دایناسور وجود دارد؟ …
خودتحریمی مخرب
روزنامه شرق

خودتحریمی مخرب

«خانه رسانه‌های دیداری ایران» در بیانیه‌ای نسبت به تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ...»، در چهار بند، نکاتی را مطرح کرده است که بخش‌هایی از آن در ادامه می‌آید. در این بیانیه آمده است: «خانه رسانه‌های دیداری ایران، به عنوان یکی از نهادهای مدنی و تخصصی حوزه ارتباطات و رسانه، ضمن تأکید بر لزوم صیانت از امنیت …
پنج اولویت اصلاحات ساختاری و اقتصادی دولت چیست؟
سایت روزنو

پنج اولویت اصلاحات ساختاری و اقتصادی دولت چیست؟

تجربه اقتصاد ایران نشان می‌دهد تحریم‌ها به تنهایی تمام مشکلات را توضیح نمی‌دهند، اما تشدید آنها می‌تواند ضعف‌های ساختاری را عمیق‌تر کند
معماواره تهران در قلب واشینگتن  و فشار حداکثری
روزنامه شرق

معماواره تهران در قلب واشینگتن و فشار حداکثری

تقابل تهران و واشینگتن به پیچیده‌ترین و حساس‌ترین سطح خود پس از دهه‌ها مناقشه رسیده است. در طول چند دهه گذشته، تنش‌های طرفین‌ بارها تا آستانه درگیری مستقیم پیش رفت اما نوعی «مدیریت ادراکی» و رعایت خطوط قرمز متقابل، مانع از فروپاشی کامل چارچوب بازدارندگی می‌شد.
زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان
روزنامه شرق

زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان

اگر تمدن بشری در حاشیه رودها متولد شد، در قلب فلات ایران یک رودخانه بود که تمدن را نه صرفا تغذیه، بلکه معماری کرد. زاینده‌رود قرن‌ها جریان پیوسته حیات، تعدیل‌کننده اقلیم و ستون ثبات سفره‌های زیرزمینی اصفهان و گاوخونی بود.
جنگی که هیچ‌کس نمی‌تواند تمامش کند
روزنامه شرق

جنگی که هیچ‌کس نمی‌تواند تمامش کند

جنگ‌ها همیشه با پیروزی یکی و شکست دیگری پایان نمی‌یابند. گاهی هر دو طرف آن‌قدر قدرت دارند که تسلیم نشوند، اما هیچ‌کدام آن‌قدر توانایی ندارند که اراده خود را به دیگری تحمیل کنند.
تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری
روزنامه شرق

تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری

چهار سفر عاصم منیر به تهران در کمتر از شش ماه، از جایگاه تازه و حساس پاکستان در یکی از پیچیده‌ترین معادلات منطقه حکایت دارد. اسلام‌آباد در این شرایط می‌کوشد از یک‌ سو به کانالی برای انتقال پیام میان تهران و واشینگتن تبدیل شود و از سوی دیگر، تلاش دارد به ‌عنوان کشوری که نگران گسترش دامنه بحران به پیرامون …
آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟
سایت آوش

آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟

سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه اعلام کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دوشنبه وارد تهران می‌شود. این خبر بعد از دو تماس تلفنی بین منیر و عراقچی در چهارشنبه و شنبه اعلام شد.
بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟
سایت نورنیوز

بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟

دولت ترامپ، نه امروز بلکه از یک سال و نیم قبل (و پیش از آن، در دولت قبلی‌اش) همواره ادعا کرده: این، بدترین و آخرین فشار بر ایران است.
سفیر نجات تفاهم
سایت روزنامه سازندگی

سفیر نجات تفاهم

همزمان با اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، عاصم منیر ، فرمانده ارتش پاکستان، به همراه محسن نقوی ، وزیر کشور پاکستان به ایران سفر کرد تا در آخرین رایزنی‌ها با مسعود پزشکیان ، رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف ، رئیس تیم مذاکره‌کننده، بتوانند تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را از بن‌بست خارج …
مذاکره در جهان چندلایه
سایت روزنامه سازندگی

مذاکره در جهان چندلایه

سرنوشت توافق در گرو موازنه منافع قدرت‌های جهانی است به‌قلم؛ علی هاشمی؛ قائم‌مقام دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران
معاون اشتباهی!
سایت روزنامه سازندگی

معاون اشتباهی!

چرا معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور برخلاف نظر دولت به طرح مقابله با نفوذ در مجلس رأی مثبت داده است؟
چشم‌انداز ۲۰۳۰
سایت روزنامه سازندگی

چشم‌انداز ۲۰۳۰

بن سلمان در فرانسه دنبال چه بود؟
سایت عصرایران

راز زنی که شوهرش را به تدریج با خوراندن سیانور کشته بود چگونه فاش شد؟

هشدار حسین شریعتمداری به قالیباف نسبت به همسویی با جریانات غربگرا
سایت عصرایران

هشدار حسین شریعتمداری به قالیباف نسبت به همسویی با جریانات غربگرا

جریانات غربگرا با تحریف و یا تقطیع برخی از مواضع آقای قالیباف و سپس با تعریف و تمجید از موضع یاد‌شده، اصرار دارند که از یک‌سو، پایگاه اجتماعی ایشان را تغییر...
سالگرد استقلال در میانه جنگ بی‌پایان
روزنامه شرق

سالگرد استقلال در میانه جنگ بی‌پایان

در سی‌وپنجمین سال استقلال اوکراین، رهبران اروپایی با وعده کمک‌های تازه به کی‌یف رفتند. هم‌زمان گزارش‌ها از آماده‌سازی روسیه برای احتمال بسیج جدید نیرو خبر می‌دهد؛ نشانه‌ای از اینکه جنگ فرسایشی، هم حمایت غرب و هم کمبود نیروی انسانی مسکو را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.
تاناکورا؛ روایت فقر
روزنامه شرق

تاناکورا؛ روایت فقر

آینه مغازه تاناکورا در حوالی خیابان آذربایجان، همان تصویر همیشگی را منعکس نمی‌کند. نگاه «نگین» روی شلوار جین تاخورده‌ای خشک شده است که بوی غلیظ و تند مواد ضدعفونی‌کننده می‌دهد. همراه با هوای سنگین و نمور مغازه، نفسی عمیق می‌کشد؛
تعیین‌تکلیف بنزین
روزنامه شرق

تعیین‌تکلیف بنزین

تکلیف مسئله بنزین دیروز تا حدی روشن شد و یکی از مقامات دولتی خبر داد کاهش سهمیه بنزین قطعی شده، اما درباره قیمت، دولت هنوز به جمع‌بندی نرسیده است. کاهش سهمیه بنزین یکی از سه سناریوی دولت برای مهار مصرف افسارگسیخته سوخت در ایران است.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از روی دیگر سکه دولت چهاردهم و رئیس جمهور/ کدام ویژگی پزشکیان سانسور می شود؟
سایت اقتصادنیوز

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از روی دیگر سکه دولت چهاردهم و رئیس جمهور/ کدام ویژگی پزشکیان سانسور می شود؟

اقتصادنیوز: دولت و رئیس ‌جمهور را فقط از دریچه آنچه درباره شرایط کشور می‌گوید دیدن، یک کار ناتمام است. کسانی که می‌خواهند نظر بدهند و قضاوت کنند باید همه چیز را ببینند، از سانسور بخشی از مطالب خودداری کنند و سپس آنچه را که می‌فهمند با مخاطبان خود در میان بگذارند.
فرمانده ایرانی،‌ رشوه نجومی  آمریکا برای کودتا در تهران را نپذیرفت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

فرمانده ایرانی،‌ رشوه نجومی آمریکا برای کودتا در تهران را نپذیرفت - مردم سالاری آنلاین

برخی رسانه‌ های خارجی گزارش داده بودند که ترامپ از طریق یکی از همسایگان ایران، پیامی برای سردار وحیدی، فرمانده سپاه پاسداران، ارسال کرده است. با این حال، مشخص نیست که این ادعای جدید با آن گزارش‌ های تأیید نشده ارتباطی دارد یا کاملاً بی‌ربط است.
رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)

شاید تصور کنید مچ دست فقط یک مفصل ساده برای حرکت دادن دست هاست؛ اما ظاهر این ناحیه می تواند مثل یک آینه، وضعیت گردش خون، رطوبت بدن و حتی میزان انسولین شما را...
         
قلم قرمز طارمی روی دستاوردسازی فِیک قلعه‌نویی و رفقا؛ سال‌ها می‌توان از این عقبگرد نوشت! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

قلم قرمز طارمی روی دستاوردسازی فِیک قلعه‌نویی و رفقا؛ سال‌ها می‌توان از این عقبگرد نوشت! - پارس فوتبال

برای کشوری چون ایران، یکی از مهم‌ترین دستاوردها از جام جهانی می‌تواند معرفی یک یا چند بازیکن بااستعداد و آینده‌دار به فوتبال دنیا باشد، که تیم ملی در این پار...
سایت تابناک

مکانیزم سامانه جدید هوش مصنوعی برای شناسایی و ترور + زیرنویس

محاصره ترامپ کاملا بی‌اثر شده
روزنامه چارسوق

محاصره ترامپ کاملا بی‌اثر شده

در حالی که عبدالناصر همتی و سایر مقامات دولت چهاردهم در روزهای اخیر با اظهارنظرهای منفی خود درباره شرایط اقتصادی کشور سبب ایجاد التهاب در بازارها شده‌اند، اظهارات فعالان بخش خصوصی نشان می‌دهد کشور در تامین کالاهای اساسی هیچ مشکلی ندارد. به عنوان مثال محمد جعفری دبیر انجمن غلات ایران در گفت‌وگو با «اقتصاد۱۲۰» …
         
81 میلیارد دلار ارز صادراتی کجاست؟
روزنامه چارسوق

81 میلیارد دلار ارز صادراتی کجاست؟

عدد ۸۱ میلیارد دلار تخلف در بازگشت ارز صادراتی طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۴، به یکی از مهم‌ترین ابهامات ارزی اقتصاد ایران تبدیل شده است؛ اما توضیحات مهدی دارابی، دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی، تصویر متفاوتی از این رقم ارائه می‌کند. به گفته او، این رقم به معنای خروج یا گم‌شدن ۸۱ میلیارد دلار از کشور …
حمله اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران / تهدید به تحریم شرکای اقتصادی تهران / فشار بر 5 بخش رمزارزها، فناوری، طلا، هواپیمایی و کشتیرانی
سایت عصرایران

حمله اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران / تهدید به تحریم شرکای اقتصادی تهران / فشار بر 5 بخش رمزارزها، فناوری، طلا، هواپیمایی …

آمریکا: فشار بر «ناوگان سایه» که در کشورهای مختلف از جمله امارات، هنگ‌کنگ، چین، سنگاپور، سوئیس و برخی کشورهای اروپایی فعالیت می‌کنند و در انتقال نفت ایران و...
         
اژدهای تورم در قلب صنعت/ منتظر انفجار قیمت‌ها در نیمه دوم سال باشیم؟
سایت تابناک

اژدهای تورم در قلب صنعت/ منتظر انفجار قیمت‌ها در نیمه دوم سال باشیم؟

از پلاستیک و کاغذ تا خودرو و غذا؛ هیچ صنعتی از موج گرانی در امان نمانده است، اما ترسناک‌ترین بخش ماجرا، سرعت این گرانی است و سوال مهم این است که آیا ما در آس...
تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری
روزنامه شرق

تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری

چهار سفر عاصم منیر به تهران در کمتر از شش ماه، از جایگاه تازه و حساس پاکستان در یکی از پیچیده‌ترین معادلات منطقه حکایت دارد. اسلام‌آباد در این شرایط می‌کوشد از یک‌ سو به کانالی برای انتقال پیام میان تهران و واشینگتن تبدیل شود و از سوی دیگر، تلاش دارد به ‌عنوان کشوری که نگران گسترش دامنه بحران به پیرامون …
پرونده جنجالی در بانک مسکن؛ زمین خواری با امضای آقای مدیر! / ۹۵ هکتار زمین به چه کسانی رسید؟
سایت تابناک

پرونده جنجالی در بانک مسکن؛ زمین خواری با امضای آقای مدیر! / ۹۵ هکتار زمین به چه کسانی رسید؟

در پرونده واگذاری ۹۵ هکتار اراضی شرکت سرمایه‌گذاری مسکن در شهرستان شهریار، به موضوع انتقال بخشی از این اراضی به همسر یکی از مدیران بانک مسکن پرداخته شده است...
شاخص جهانی شهرهای هوشمند
روزنامه پیام ما

شاخص جهانی شهرهای هوشمند

بررسی شاخص جدید شهرهای هوشمند جهان نشان می‌دهد ادغام هوش مصنوعی در زیرساخت و خدمات شهری، نقش کلیدی در ارتقای کیفیت زندگی و تاب‌آوری شهری دارد.
سایت تابناک

هشدار درباره عطر زدن روی گردن!

از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها
سایت نود اقتصادی

از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها

رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفتگویی تفضیلی به تشریح ضرورت‌های سیاست‌های بهینه ارزی، واکاوی عامل اتفاقات ارزی پاییز و زمستان 1404، اقدامات لازم برای حل مشکل تراستی‌ها و همچنین جایگزینی سایر کشور‌ها به جای امارات پرداخت.
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…
کودکان در محاصره خطرهای آشنا
روزنامه پیام ما

کودکان در محاصره خطرهای آشنا

| پیام ما | «رستا» فقط ۱۴ ماه داشت. ظهر پنجشنبه روی صندلی جلوی خودرو، در آغوش مادرش نشسته بود. پدر در جاده «هفت‌باغ علوی» رانندگی می‌کرد
نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
روزنامه پیام ما

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.
آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها
روزنامه پیام ما

آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها

هیئت وزیران آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها را اصلاح کرد. طبق این مصوبه، وزارت نیرو مکلف به تأمین حقابه شد و سازوکار جدید محاسبه خسارت زیست‌محیطی تدوین گشت.
دماوند را نمی‌توان فقط با
روزنامه پیام ما

دماوند را نمی‌توان فقط با

|پیام ما | سال‌هاست وقتی از دماوند حرف می‌زنیم، دو تصویر متفاوت پیش چشم ما قرار می‌گیرد؛ یک تصویر، همان قله سپید و باشکوهی است که از اسطوره و ادبیات تا حافظه جمعی ایرانیان امتداد پیدا کرده و تصویر…
جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی
روزنامه پیام ما

جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی

بررسی سه‌دهه تلاش برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه‌های ایران؛ از توران تا کویر. روایتی از چالش‌های بقا، انقراض و امید به آینده این گونه.
الگوی اقلیمی گردشگری برای مد
روزنامه پیام ما

الگوی اقلیمی گردشگری برای مد

صنعت مد برای تاب‌آوری اقلیمی باید از تجربیات گردشگری لوکس بیاموزد؛ ادغام حفاظت از طبیعت در برنامه‌ریزی، شفافیت زنجیره تأمین و مشارکت جوامع محلی.
روزنامه شرق

استوری کنایه آمیز علیرضا بیرانوند

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟
سایت نواندیش

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟

در شرایطی که گرفتارِ «هم جنگ و هم صلح» هستیم و سهم جنگ بیشتر است چرا برخی‌ها یک دفعه یاد طرح‌هایی می‌افتند که در زمان صلح صد در صدی هم می‌تواند آتش جنگ را رو...
    
متانول جای نگرانی دارد یا نه؟
سایت نواندیش

متانول جای نگرانی دارد یا نه؟

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که استفاده از متانول به عنوان ترکیب اکسیژنه در سوخت با اهدافی ازجمله بهبود فرآیند احتراق، افزایش عدد ا...
    
کوهــی میان آتش و یــخ
روزنامه پیام ما

کوهــی میان آتش و یــخ

در شمال «تانزانیا»، جایی که دشت‌های ساوانا زیر آفتاب گسترده شده‌اند، چیزی در دوردست به چشم می‌آید که انگار به این سرزمین تعلق ندارد؛ قله‌ای سفید که از میان ابرها بیرون آمده است. نزدیک‌تر که می‌شوی،
آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.
از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک

مکمل‌های ورزشی زیادی وعده افزایش انرژی، عضله‌سازی و بهبود عملکرد می‌دهند؛ اما شواهد علمی درباره همه آنها یکسان نیست.
روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت
روزنامه شرق

در تورهای لاکچری چه می گذرد ؟ / از لابستر تا ماشین لباسشویی در طبیعت

ماشین لباس‌شویی، دستگاه تصفیه و فیلتراسیون آب، تختخواب، میز اردور و منوی دریایی با خرچنگ پشت‌آبی، لابستر و کالاماری؛ انبوهی از تجهیزات رفاهی. اینها شاید فهرست امکانات یک اقامتگاه لوکس باشد، اما حالا تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی که تورهای فوق‌لاکچری طبیعت‌گردی از آن استفاده می کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جاروبرقی غول‌پیکر در خیابان‌های تهران

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جنگی که برای آمریکا گران تمام می‌شود |  آیا واشنگتن توان ادامه نبرد با ایران را دارد؟

از بازده بالای ۵ درصدی اوراق ۳۰ ساله و کسری ۱.۸ تریلیون دلاری تا بنزین ۴ دلاری و انتخابات میان‌دوره‌ای؛ چرا هزینه ادامه جنگ برای واشنگتن در حال افزایش است؟
تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟

تریاک از چه زمانی به بخشی از زندگی ایرانی‌ها تبدیل شد و چه کسی عامل ترویج و مصرف این ماده مخدر در ایران بود؟
رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»
خبرگزاری ایسنا

رنگ باختن «بازدارندگی هسته‌ای»

حملات اوکراین به عمق خاک روسیه و پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، پندار دیرینه «بازدارندگی هسته‌ای» را به چالش کشیده است.
لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست
مجله پیوست

لژیونرهای کوچک در راه شانگهای - پیوست

جنگ آغاز اردوی آماده‌سازی رقابت‌کنندگان ایرانی مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۶ را از بهمن ۱۴۰۴ به تیر ۱۴۰۵ موکول کرد؛ تاخیری که فرصت آماده‌سازی آنها را به حدود سه ماه محدود کرد. سه ماه برای جوانانی که قرار است در شانگهای نه فقط دانش، بلکه سرعت، دقت و مهارت عملی‌شان را در برابر رقبایی از سراسر