قیمت طلا امروز




 اعتیاد به دارو

 سایت روزنو / ۳ ساعت قبل

مصرف کننده‌های تریاک فقط بخوانند!

مراکز ترک اعتیاد، به جای حرکت به سمت کنترل مصرف، به سمت مصرف مواد رفتند و به همین دلیل، مصرف شربت تریاک در مراکز ترک اعتیاد، ظرف یک سال به ۱۳ میلیون شیشه رسی...
 مصرف کننده‌های تریاک فقط بخوانند!
سازمان غذا و دارو، مسوول تامین داروی ۹۰ میلیون ایرانی است. از آب مقطر و داروی بیهوشی تا آنتی‌بیوتیک و دارو‌های کنترل سرطان و ترک اعتیاد، باید توسط سازمان غذا و دارو تامین شود ولی از مرداد پارسال، درمان بیش از یک میلیون بیمار مراکز ترک اعتیاد، به دلیل کمبود شدید دارو، مختل شده، چون توزیع تریاک برای کارخانه‌های تولید دارو‌های مخدر و ترک اعتیاد کاهش یافته است.

به گزارش روز نو ماده اولیه تولید انواع دارو‌های مخدر، تریاک کشف شده‌ای است که به صورت قاچاق از افغانستان به ایران می‌رسد و برنامه‌ریزی برای توزیع ماده اولیه هم، دراختیار ستاد مبارزه با موادمخدر است. مرداد پارسال، دبیرکل ستاد در یک اعلام رسمی گفت که بعد از ممنوعیت سه‌ساله کشت خشخاش و تولید تریاک در افغانستان، کشفیات ایران هم به‌شدت کاهش داشته و به همین دلیل، تولید دارو‌های مخدر هم با مشکل مواجه خواهد شد.

 پیگیری‌های خبرنگار «اعتماد» از منابع آگاه در ستاد و پلیس مبارزه با موادمخدر نشان داد که برخلاف اعلام علنی درباره کاهش ذخایر تریاک، انبار‌ها خالی از تریاک نیست و دلیل کاهش توزیع تریاک برای کارخانجات داروسازی، ریشه در نارضایتی چند‌ساله از عملکرد سازمان غذا و دارو دارد. این منابع آگاه به خبرنگار «اعتماد» گفتند که طبق آیین‌نامه‌ها و قانون‌های مرتبط، سازمان غذا و دارو باید درقبال حجم تریاکی که برای تولید دارو‌های مخدر تحویل می‌گیرد، گزارش شفاف از میزان دقیق نیاز ماده اولیه و تعداد و حجم دارو‌های تولید و مصرف شده ارایه دهد که سال‌هاست چنین گزارشی ارایه نشده است.

 نیمه آذر پارسال، خبرنگار «اعتماد» مطلع شد که به دنبال سفر هیات ایرانی به افغانستان، رییس سازمان غذا و دارو که ریاست این هیات را برعهده داشته، پیشنهادی برای خرید حدود ۲۰ تن تریاک مکشوفه از طالبان داده ولی دولت افغانستان این پیشنهاد را رد کرده است. طرح این درخواست به موازات دو مجوز صادرات بیش از ۱۸۰ میلیون عدد قرص متادون، بوپرونورفین و ترامادول و ۲۵۰ هزار شیشه شربت تریاک به کشور‌های افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و نیجریه در بهمن ۱۴۰۳ و شهریور ۱۴۰۴ با امضای رییس سازمان غذا و دارو آن‌هم در بحبوحه کمبود ماده اولیه برای کارخانه‌های داروسازی ایران و همچنین، طرح درخواست سازمان غذا و دارو به هیات بین‌المللی نظارت بر مواد مخدر INCB برای خرید تریاک از منابع خارجی، اتفاق افتاده بود.

خبرنگار «اعتماد» هفته قبل با مهدی پیرصالحی که ریاست سازمان غذا و دارو را برعهده دارد، درباره مشکلات و ابهاماتی که از مرداد پارسال، روند تولید دارو‌های مخدر و درمان بیش از یک میلیون معتاد را مختل کرده، گفت‌و‌گو کرد. پیرصالحی در این گفت‌و‌گو، با صراحت گفت که یکی از دلایل وضع فعلی و کمبود شدید دارو در مراکز ترک اعتیاد، متوجه تخلفات برخی از این مراکز و نامعلوم بودن تعداد واقعی مصرف‌کنندگان نهایی است و درنهایت هم، حل این معضل را به ورود ماده اولیه به کارخانه‌ها، چه به صورت خرید از منبع خارجی یا از طریق تولیدات داخلی مشروط کرد و تاکید داشت که با مقدار تریاک بسیار ناچیزی که فعلا به کارخانه‌های داروسازی می‌رسد، اولویت، تولید دارو‌های مخدر بالینی است و اگر مازادی باقی ماند، برای دارو‌های معتادان تحت درمان اعتیاد هم مصرف خواهد شد.

سوالم در مورد وضعیت تولید دارو‌های مخدر است. مرداد پارسال، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت به دلیل کاهش کشفیات تریاک، برای تولید دارو‌های مخدر و به‌خصوص، دارو‌های ترک اعتیاد، با مشکل مواجه خواهیم شد. همان زمان، از سازمان غذا و دارو پرسیدم و به من گفته شد که سالانه ۷۰۰ تن از کشفیات تریاک برای تولید دارو لازم داریم ولی امسال (۱۴۰۴) این مقدار دراختیار سازمان قرار نگرفته. در پیگیری‌های بعدی، ستاد مبارزه با موادمخدر حرف‌های دیگری داشت و منابع آگاه در ستاد، به من گفتند با وزارت بهداشت دچار مشکل شده‌اند، چون در تمام این سال‌ها، وزارت بهداشت گزارش دقیق و شفاف از میزان تولید دارو‌های مخدر به ستاد نداده ولی هروقت درخواست ماده اولیه داشته، دریافت کرده است. پارسال طبق اطلاعی که داشتم، تریاک هم در انبار‌ها موجود بود و خالی شدن انبار‌ها از تریاک واقعیت نداشت، چون تا پارسال، سالانه حداقل ۷۰۰ تن کشفیات تریاک داشتیم و انباشت این حجم کشفیات هم، ظرف یک سال قابل مصرف نبود به خصوص که سالانه فقط حدود ۲۰ تن دارو‌های مخدر (بیمارستانی و تسکین درد) در کشور مصرف می‌شود. آیا جدلی بین وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد‌مخدر بود که ماده اولیه (تریاک) در‌اختیار سازمان غذا و دارو قرار نگرفت؟

جدلی بین ما نیست. کل مصرف سالانه داروی مخدر هم ۲۰ تن نیست. مجموع نیاز سالانه تریاک برای تولید دارو، بیش از هزار تن است ولی مراکز ترک اعتیاد، در زمینه ثبت تعداد بیماران و تعداد دارو‌هایی که دریافت می‌کنند، رفتار درستی ندارند، به همین دلیل، در یک بازه زمانی کوتاه مصرف دارو‌های ترک اعتیاد به‌شدت افزایش یافت و پارسال، از مصرف سالانه یک الی دو میلیون شیشه شربت تنتور اپیوم (شربت تریاک) به ۱۳ میلیون شیشه رسیدیم.

این افزایش مصرف، به دلیل گرانی قیمت تریاک بود و تعدادی، شربت تریاک را به جای مواد مصرف می‌کردند.

مراکز ترک اعتیاد، به جای حرکت به سمت کنترل مصرف، به سمت مصرف مواد رفتند و به همین دلیل، مصرف شربت تریاک در مراکز ترک اعتیاد، ظرف یک سال به ۱۳ میلیون شیشه رسید. البته از اسفند پارسال، آمار توزیع شربت تریاک، تقریبا صفر شده و به عدد بسیار ناچیزی رسیده که اصلا قابلیت بیان ندارد. وزارت بهداشت، همیشه در بحث موادمخدر گزارش‌های شفاف به ستاد مبارزه با موادمخدر داده ولی در یک بحث، با هم اختلاف‌نظر داریم. ستاد مبارزه با موادمخدر به عنوان مسوول برنامه‌ریزی برای تامین ماده اولیه، به ما می‌گوید باید میزان نیاز به تریاک (ماده اولیه) را با درصد مرفین معلوم کنیم، چون درصد مرفین تریاک‌های کشف شده، متفاوت است و مثلا در یک کشت خوب خشخاش، تا ۱۳ درصد مرفین هم از محصول تریاک به دست می‌آید ولی تریاک‌هایی که برای شرکت‌های داروسازی از ستاد مبارزه با موادمخدر می‌گرفتیم، حدود ۳ درصد مرفین داشت.

شرکت‌های تولید‌کننده دارو‌های مخدر هم به من گفتند که با کاهش کیفیت تریاک مواجه شده‌اند.

در شرایط فعلی، به دلیل تفاوت درصد مرفین تریاک‌های کشف شده، نمی‌توانیم میزان قطعی نیاز را براساس مرفین تعیین کنیم. گاهی بخشی از یک محموله تریاک کشف شده، ۵ درصد مرفین دارد و بخشی دیگر، ۶ درصد و بخشی دیگر، ۲ درصد. اگر استاندارد ماده اولیه، به میزان مرفین تغییر کند، در این‌صورت، می‌توانیم بگوییم برای تولید انواع دارو‌های مخدر (دارو‌های ترک اعتیاد و دارو‌های بیمارستانی و تسکین درد و‌...) چند کیلو مرفین نیاز داریم. پارسال، میزان نیاز تریاک برای تولید انواع داروها، به حدود هزار تن رسیده بود ولی با قطع توزیع ماده اولیه، حالا هر ماه ۱۰ یا ۱۵ تن تریاک دراختیارمان قرار می‌گیرد که این حجم را هم برای تولید دارو‌های بالینی استفاده می‌کنیم. حالا با ستاد مبارزه با مواد مخدر، کشت شقایق الیفرا را پیگیری می‌کنیم. کشت این‌گونه، متفاوت با کشت خشخاش است، چون شقایق الیفرا، قابلیت شیره‌گیری ندارد و به‌طور مستقیم، از کشت برای تولید دارو بهره‌برداری خواهد شد.

ولی بذر این گیاه تراریخته، فقط در انحصار چند کشور است و ما هم توان تولیدش را نداریم.

بذر را هم دریافت کرده‌اند و در مراکز پژوهشی، مشغول بررسی هستند. تامین بذر و محوطه تولید، در حوزه وظایف و اختیارات وزارت جهاد کشاورزی است و آیین‌نامه کشت هم تدوین شده است.

در این فرآیند، وزارت بهداشت چه نقشی دارد؟

ما فقط دریافت‌کننده محصول هستیم و میزان نیاز برای تولید دارو را اعلام می‌کنیم. طبق آیین‌نامه، مجوز کشت هم، توسط ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت جهاد کشاورزی و برای افراد واجد شرایط صادر می‌شود و کشت، فقط در زمین‌های متعلق به وزارت جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.

پس تنها محل اختلاف وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با موادمخدر، نامعلوم بودن میزان مرفین تریاک کشف شده بود؟

بله.

بنابراین، آیا تریاکی که الان در انبار‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر است، در اختیار شرکت‌های تولید دارو قرار می‌گیرد؟

هر میزان تریاک که دراختیار ستاد مبارزه با موادمخدر باشد، دراختیار شرکت‌های تولید دارو قرار می‌گیرد و با این ماده اولیه هم، دارو‌های بالینی تولید خواهد شد و مازاد ماده اولیه هم برای تولید دارو‌های ترک اعتیاد مصرف می‌شود.

ولی از موجودی انبارها، ماده اولیه برای تولید دارو توزیع نشده.

الان میزان کشفیات تریاک زیاد نیست و به دلیل محدود شدن کشت خشخاش در افغانستان، میزان کشفیات پلیس خیلی کم است.

می‌دانید که کشت خشخاش در افغانستان باز هم در حال افزایش است؟

گزارش‌ها از افغانستان این است که کشت، باز هم در حال افزایش است. اگر کشت در افغانستان افزایش یافت و اگر میزان کشفیات تریاک در داخل کشور هم افزایش یافت، مازاد نیاز ماده اولیه برای تولید دارو‌های بالینی را به سمت تولید دارو‌های کنترل اعتیاد می‌بریم ولی حتما باید نظارت بر مراکز ترک اعتیاد را افزایش دهیم تا این مراکز، واقعا به سمت ترک اعتیاد بروند و نه اینکه فروشنده کالای ارزان باشند.

من آنچه از کارخانه‌های تولیدکننده دارو‌های مخدر می‌شنوم، کمی با صحبت شما فرق دارد. طبق اطلاعی که دارم، کارخانه‌ها به دلیل نارضایتی از قیمت‌گذاری دارو‌های ترک اعتیاد و به خصوص، قیمت تعیین شده برای شربت تریاک، از پارسال تولیدات‌شان را به بخش دولتی ندادند و یعنی، دارو به دانشگاه علوم پزشکی نفروختند بلکه در بازار آزاد پخش کردند و قیمت هر شیشه شربت تریاک؛ همان شربتی که با قیمت دولتی تولید می‌شد، در بازار آزاد، تا ۷ میلیون تومان هم رسید.

چه کسی این دارو را در بازار آزاد توزیع کرد؟

عوامل کارخانه. بخشی از دارو‌های ترک اعتیاد هم طبق دستوری که شما داشتید، برای صادرات رفت.

ما هیچ صادراتی نداشتیم.

شما نامه صادرات به افغانستان و تاجیکستان را امضا کردید.

این مجوز فقط برای متادون بود.

برای صادرات شربت تریاک و بوپرونورفین هم مجوز صادرات دادید.

از خرداد پارسال تا امروز، حتی یک مجوز صادرات شربت تریاک نداشتم. خرداد پارسال برای صادرات ۱۰۰ هزار شیشه تنتور اپیوم مجوز دادیم ولی من می‌گویم پارسال ۱۳ میلیون شیشه شربت تریاک در داخل کشور مصرف شد. این میزان مصرف داخلی، اطلاعات اعلام شده توسط شرکت‌های تولید‌کننده دارو نیست بلکه اطلاعات اعلام شده توسط مراکز ترک اعتیاد است. مراکز ترک اعتیاد، مرکز خروج دارو هستند. میزان تحویل ماده اولیه و میزان تحویل داروی تولید شده در شرکت دارویی، معلوم است و نماینده دادستان در این شرکت حضور دارد.

کارخانه تولید داروی مخدر به من می‌گوید محصول تولید شده با این قیمت‌گذاری و با این هزینه برق و مزد کارگر و هزینه بسته‌بندی را به بخش دولتی نمی‌دهد و این محصول را یا در بازار آزاد توزیع می‌کند یا صادر می‌کند.

‌نمی‌تواند. اصلا امکان توزیع بازار آزاد یا صادرات را ندارد. برای صادرات، مجوز ندارد.

پس در بازار آزاد پخش می‌کند.

به هیچ‌وجه امکان توزیع در بازار آزاد هم ندارد، چون تمام دارو‌های تولید شده را باید تحویل بدهد.

ولی بیمار، همین الان هر شیشه شربت تریاک را از بازار آزاد ۷ میلیون تومان می‌خرد.

امکان ورود دارو به بازار آزاد، از خط تولید یا توزیع، صفر است. تمام دارو‌های تولید شده، بارکد می‌گیرد و معادل تعداد بارکد، باید به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شود. دانشگاه هم موظف است به تعداد بارکد‌هایی که دریافت کرده، به مراکز ترک اعتیاد تحویل بدهد ولی مراکز، تعداد بارکد‌های دریافت شده و توزیع شده را ثبت نمی‌کنند.

شما می‌گویید در این فرآیند، مراکز ترک اعتیاد مقصرند؟

هیچ کدام از دارو‌های مخدر، امکان خروج از زنجیره تولید و توزیع را ندارد مگر آنکه انبار دارو مورد سرقت قرار بگیرد که در این‌صورت هم، گزارش سرقت توسط پلیس ثبت می‌شود و این سرقت هم غیر‌ممکن نیست ولی خروج دارو از زنجیره تولید یا توزیع به قصد فروش در بازار آزاد، غیر‌ممکن است. بعد از توزیع، وقتی دارو به مراکز ترک اعتیاد می‌رسد، با یک مسیر باز و بی‌پایان مواجهیم.

یعنی می‌گویید در فاصله تولید در کارخانه تا توزیع در دانشگاه، تخلفی در پخش دارو اتفاق نمی‌افتد؟ البته تولیدکننده دارو می‌گوید دارو را به بازار آزاد می‌فرستد، چون قیمت را قبول ندارد و این قبول نداشتن قیمت هم، تخلف نیست.

قیمت دارو‌های ترک اعتیاد، قیمت مناسبی است و ما هم قیمت مناسب و محاسبه شده به تولید‌کننده می‌دهیم. وظیفه کمیسیون قیمت‌گذاری، همین است که قیمت مناسب تعیین کند و داروی تولید شده، با همین قیمت به مراکز ترک اعتیاد که محل عرضه دارو هستند، می‌رسد. تمام بحث امروز ما با مراکز ترک اعتیاد این است که تمام مراکز عرضه و تمام بیماران، باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت شوند و سهمیه دارویی که از دانشگاه‌های علوم پزشکی تحویل می‌گیرند، به ازای بیماران ثبت‌نامی در سامانه وزارت بهداشت باشد.

سامانه ثبت، همان سامانه «آیداتیس» بود که از سه سال قبل، قطع شده است.

دوستان نگذاشتند آیداتیس راه بیفتد.

چه کسانی؟

دوستانی که. بگویم که مراکز ترک اعتیاد؟

الان مراکز ترک اعتیاد خواستار این هستند که آیداتیس فعال باشد.

الان، چون سامانه خوبی فعال شده، می‌گویند آیداتیس راه بیفتد که جای سوراخ داشته باشد. در حال حاضر، سامانه وزارت بهداشت آماده است و مراکز ترک اعتیاد باید در این سامانه ثبت شوند تا دارو بگیرند. مراکز ترک اعتیاد نباید به عنوان مرکز فروش موادمخدر محسوب شوند.

اطلاع دارید که با این اختلالی که بین دولت و ستاد مبارزه با موادمخدر و مراکز ترک اعتیاد پیش آمد، تعداد زیادی از بیمارانی که تحت درمان بودند، دوباره به سمت مواد برگشتند؟ شما یک پزشک هستید.

من این اطلاعات را ندارم. اینها اطلاعاتی است که دوستان مراکز ترک اعتیاد می‌گویند. این دوستان، یک نفر را بیاورند که با مراکز ترک اعتیاد، اعتیادش را ترک کرده باشد.

این افراد تحت درمان نگهدارنده هستند.

در این مراکز قرار بود از مصرف پرخطر به سمت مصرف کم‌خطر بیاییم و قرار بود این مراکز، پرستار و روانشناس داشته باشند و خدماتی به بیمار بدهند که به کنترل و کاهش مصرف مواد منجر شود ولی این مراکز، به جای درمانگری به مرکز عرضه مواد تبدیل شدند و این وضع برای جامعه پزشکی ما زشت است. جامعه پزشکان‌مان نباید بپذیرد که این مراکز، فقط عرضه‌کننده مواد باشند.

وزارت بهداشت صاحب این مراکز است و ۱۱ هزار مرکز ترک اعتیاد، متعلق به وزارت بهداشت است. نماینده وزارت بهداشت در کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد‌مخدر حضور دارد. چرا این نماینده، هیچ‌گاه در جلسات این کمیته این اعتراض را مطرح نکرده که الگوی درمان اعتیاد تغییر کند و اصلاح شود؟

این مراکز، متعلق به وزارت بهداشت نیست، بلکه بخش خصوصی از وزارت بهداشت مجوز ایجاد مرکز ترک اعتیاد گرفته و به دلیل فقدان نظارت و فقدان حساسیت، این مراکز از نظر من در مسیر خودش پیش نرفته بلکه یک‌باره، تعداد مراکز ترک اعتیاد به ۱۱ هزار یا ۱۲ هزار مرکز رسیده و فقط به مکانی برای خرید دارو تبدیل شده که یا این دارو را به صورت رسمی دراختیار مصرف‌کننده بگذارد یا برخی مراکز ... واقعا این‌طور نیست که تمام مراکز ترک اعتیاد متخلف باشند.

دانشگاه‌های علوم پزشکی، ناظر بر مراکز ترک اعتیاد هستند. آیا شما این اعتراض را به وزیر بهداشت گفتید؟

ما این سامانه را آماده کردیم. تمام مراکز باید این سامانه را نصب کرده و اطلاعات بیماران را در این سامانه ثبت کنند و داروی دارای بارکد را، به همین بیمار ثبت‌نامی در سامانه تحویل بدهند. اگر ثبت در این سامانه انجام نشود، هیچ کنترلی بر فعالیت این مراکز ممکن نیست.

پس در مورد کاهش توزیع ماده اولیه برای تولید دارو‌های مخدر، هیچ اختلافی بین ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت بهداشت نبوده؟

الان اختلافی بین ستاد و وزارت بهداشت نیست. در میزان مرفین تریاک با هم بحث داریم.

چرا وقتی برای همکاری‌های درمانی با طالبان، به افغانستان رفتید، بدون اطلاع ستاد مبارزه با مواد‌مخدر برای خرید تریاک از دولت طالبان اقدام کردید؟

در آن سفر، اصلا نه اقدامی برای خرید تریاک داشتیم و نه بحثی در این باره مطرح کردیم. در آن سفر، با دولت طالبان بحث دارویی و تامین نیاز‌های افغانستان داشتیم. در حاشیه این بحث، گفتیم اگر کشفیاتی از تریاک در افغانستان موجود هست، با هماهنگی، به ستاد مبارزه با موادمخدر ایران تحویل داده شود. ما، نه می‌توانیم مواد خریداری کنیم و نه می‌توانیم مواد بیاوریم. طرف افغان، با وجود آنکه موجودی تریاک هم داشت، نظرش این بود که این تریاک را برای مصارف دارویی هم استفاده نمی‌کند و امحا می‌کند.

خرید تریاک از افغانستان، پیشنهاد طالبان بود یا ایران مطرح کرد؟

دولت طالبان اصلا با مصرف تریاک کشف شده‌اش موافق نبود و این کشفیات را حتی برای تولید دارو هم مصرف نمی‌کرد.

یعنی این پیشنهاد از طرف هیات ایرانی مطرح شد. شما این پیشنهاد را دادید؟

ما به عنوان هیات ایرانی، گفتیم اگر شما کالایی موجود دارید، بیایید با ستاد مبارزه با موادمخدر و با پلیس مبارزه با مواد‌مخدر ایران مذاکره کنید و دراختیار بگذارید ولی گفتند، چون فتاوای شرعی داریم، نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

شما که می‌دانید از نظر هیات بین‌المللی نظارت بر موادمخدر INCB، اصلا این کار ممنوع است، چون ایران اجازه خرید تریاک کشف شده ندارد و افغانستان هم اجازه فروش تریاک کشف شده ندارد و برای این تبادل باید مجوز‌های بین‌المللی گرفته شود.

این کار ماست. ما با این هیات در تماسیم. ما از این هیات مجوز می‌گیریم. هرگونه تبادلی در بحث مواد‌مخدر، با مجوز‌های بین‌المللی است.

برای این پیشنهاد هم مجوز دریافت شده بود؟

برای پیشنهاد نباید مجوز بگیریم. اگر موافقتی می‌شد یعنی اگر آنها قبول می‌کردند، باید دولت ما و دولت آنها با هیات بین‌المللی نظارت بر موادمخدر، نامه‌نگاری می‌کرد و اگر این هیات اجازه می‌داد، این تبادل انجام می‌شد.

مقدار تریاک مورد پیشنهاد چقدر بود؟

‌نمی‌دانم.

مقدار کمی بود. من تا ۲۰ تن را شنیدم که بتواند فوریت کمبود دارو را برطرف کند.

اصلا بحث مقدار و یک تن و صد تن و هزار تن نبود. بحث این بود که اگر افغانستان ظرفیتی دارد، در یک مبادله بین‌المللی این را دراختیار ایران بگذارد. افغانستان اصلا وارد بحث نشد و گفت این ممنوعیت، تابع فتوای شرعی است و ما روی فتوای شرعی نمی‌توانیم بحث کنیم.

از زمستان ۱۴۰۳ که کمبود ماده اولیه تولید داروی مخدر، معلوم شد، وزارت بهداشت به هیات بین‌المللی نظارت بر موادمخدر درخواست داد که بتواند از یکی از کشور‌های دارای مجوز قانونی کشت خشخاش مثل ترکیه یا فرانسه، مقادیری تریاک بخرد. این درخواست به کجا رسید و آیا جوابی دریافت کردید؟

با این درخواست موافقت می‌شود و چند شرکت هم برای خرید وارد مذاکره شده‌اند ولی اینجا بحث قیمت مطرح است، چون هزینه استفاده از کشفیات با هزینه واردات خیلی متفاوت است و خرید تریاک از کشور‌های دیگر، هزینه دارو را به‌شدت افزایش می‌دهد.

با کدام کشور‌ها برای خرید تریاک مذاکره شده؟

مذاکرات، بیشتر با کشور هند بوده که بتوانند از هند تامین کنند که البته این مذاکره هم برای خرید تریاک نیست، بلکه شاخه خشک گیاه (خشخاش تیغ نخورده با کنسانتره حاوی مرفین CPS) خریداری خواهد شد. اگر مذاکرات به نتیجه برسد باید برای واردات مجوز بین‌المللی دریافت شود.

با این وضع جنگ و بسته بودن مسیر‌های دریایی واردات ممکن است؟

الان مسیر هند بسته است و ممکن نیست. دلیل توقف مذاکرات، انسداد مسیر‌های هند در شرایط جنگی بود.

پس به ایران اجازه خرید تریاک داده شد؟

حتما اجازه داده می‌شود. البته به هیچ کشوری مجوز کلی نمی‌دهند. کشور مقصد باید بگوید از کدام کشور مبدا و از کدام شرکت در این کشور و به چه میزان می‌خواهد خرید کند.

ایران هند را انتخاب کرد؟

ما انتخاب نکردیم. شرکت‌ها به عنوان خریدار مذاکره می‌کنند. شرکت‌های ما با هند در حال مذاکره بودند که به مشکلات جنگ برخورد کردیم. بعد از مذاکرات و در صورت توافق بر قیمت، درخواست رسمی با نام شرکت فروشنده و میزان خرید به ما می‌دهند و ما هم مجوز خرید از هیات بین‌المللی نظارت بر مواد‌مخدر می‌گیریم.

چرا از ترکیه که کشور همسایه است نمی‌خریم تا هزینه خرید هم ارزان‌تر باشد؟

ظاهرا قیمت هند از ترکیه ارزان‌تر بوده.

وزیر بهداشت گفت هند طی ماه‌های اخیر رفتار زشتی در‌قبال ایران داشته.

درخواست هند این است که تردد کشتی‌هایش در خلیج‌فارس آزاد باشد.

هند می‌گوید به شرط عبور کشتی‌هایش، با ایران کار می‌کند. این رفتار زشتی است.

از نظر ما هم رفتار زشتی است.

نمی‌خواهید منابع خرید را تغییر دهید؟ هند یک بار هم سر فروش واکسن‌های کرونا این رفتار را با ما داشت.

هرجا که تغییر منبع خرید ممکن باشد، انجام می‌دهیم ولی در خرید تریاک یا CPS، ما ذی‌نقش نیستیم. شرکت‌ها با هر کشوری که قیمت مناسب‌تری برای فروش داشته باشد مذاکره می‌کنند.

این جواب قطعی را از شما بشنوم. در کاهش توزیع ماده اولیه برای تولید دارو‌های مخدر، جدلی بین وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با موادمخدر نبوده؟

خیر. جدلی نبوده؛ و وزارت بهداشت نمی‌خواست از طریق کاهش توزیع شربت تریاک، با مراکز ترک اعتیاد تسویه‌حساب کند؟

همه مراکز ترک اعتیاد متخلف نیستند که ما بخواهیم با مراکز برخورد کنیم، اما درصدی تخلف در مراکز هست. برای ما، مراکز مهم نیستند، برای ما بیماران مصرف‌کننده دارو مهم هستند. هروقت توان تامین دارو داشته باشیم، تامین داروی مراکز ترک اعتیاد هم حتما برای ما اولویت دارد ولی وقتی توان تهیه ماده اولیه نداریم و ماده اولیه‌ای که دراختیارمان قرار می‌دهند، برای تولید دارو‌های کدیین و پتیدین و مرفین مصرف می‌شود، اولویت من تولید دارو‌های عمومی است. اگر از این ماده اولیه، مازادی باقی بماند، حتما برای تولید دارو‌های ترک اعتیاد هم مصرف خواهد شد ولی تولید داروی ترک اعتیاد، باید به موازات نظارت‌ها در مراکز ترک اعتیاد باشد.

الان مراکز بیمارستانی برای تامین دارو‌های بر پایه تریاک با مشکل مواجهند؟

فعلا در بیمارستان‌ها مشکل نداریم ولی برای تولید کدیین و به‌طور مشخص، برای تولید استامینوفن کدیین با مشکل مواجهیم، چون نمی‌توانیم به میزان کافی کدیین تولید کنیم ولی به دلیل میزان بالای مرفینی که از قبل دریافت کردیم، برای تولید دارو‌هایی با پایه مرفین، مثل داروی پتیدین، کمبودی نداریم؛ و تولید دارو‌های مخدر احتمالا تا زمانی که ماده اولیه را از هند وارد کنیم یا خودمان تولید داخلی داشته باشیم، به تعویق می‌افتد؟

فعلا در دارو‌های مخدر تزریقی مشکل نخواهیم داشت، چون موجودی این دارو‌ها خوب است ولی برای تولید کدیین هنوز مشکل داریم؛ و امسال این مشکل باقی می‌ماند؟

بله، برای تولید کدیین، مشکل خواهیم داشت.







یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - 23 August 2026
چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند
سایت فرارو

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند

پژوهشگر مسائل چین گفت: روز دی اقتصادی ترامپ، میزان تاب‌آوری روابط تجاری تهران و پکن را محک می‌زند و ایران باید به‌جای اتکا به حمایت مقطعی، به‌دنبال تعمیق پیوندهای اقتصادی و ایجاد منافع مشترک با چین باشد.
سایت ورزش ۳

زنگ خطر برای کشتی ایران به صدا درآمد!

سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
بهترین روش ترک سیگار چیست؟ 1+7 راهکار بدون شکست برای ترک سیگار
سایت اطلاعات آنلاین

بهترین روش ترک سیگار چیست؟ 1+7 راهکار بدون شکست برای ترک سیگار

بهترین روش ترک سیگار ترکیبی از تصمیم قطعی برای ترک، تعیین یک زمان مشخص و تغییر عادت‌ها و محرک‌های روزمره است.
کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها
سایت اطلاعات آنلاین

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها

ستاره‌شناسان یک سیاره فراخورشیدی غیرمعمول عظیم و متراکم کشف کرده‌اند که ایده‌های مرسوم در مورد چگونگی شکل‌گیری سیارات سنگی را به چالش می‌کشد.
از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟
سایت اطلاعات آنلاین

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد.
[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ
سایت اطلاعات آنلاین

[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ

وقتی از میراث فرهنگی سخن می‌گوییم، نخستین چیزهایی که معمولاً به ذهن می‌آید بناهای تاریخی، محوطه‌های باستانی، اشیای موزه‌ای و آثار هنری است؛ چیزهایی ملموس که می‌توان آن‌ها را دید و برای حفاظت‌شان قوانین و نهادهایی در نظر گرفت...
سایت اطلاعات آنلاین

ماجرای جنجال در شورای شهر مشهد چه بود؟ گزینه انحلال شورا مطرح است +ویدئو

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی

سه‌شنبه هفته گذشته تحول مهمی در سوریه رخ داد که در ایران کمتر مورد توجه محافل تحلیلی قرار گرفت: حمله ارتش صهیونیستی به فرودگاه ابوالظهور در حومه ادلب.
[کامران نرجه] ذینفعان تأمین‌ اجتماعی صبور باشند
سایت اطلاعات آنلاین

[کامران نرجه] ذینفعان تأمین‌ اجتماعی صبور باشند

گلایه منتقدان برکناری مدیر عامل سابق سازمان تأمین اجتماعی شنیدنی و تا حدودی بحق است، اما برای قضاوت عادلانه در مورد تصمیم ناگهانی وزیر تعاون و همچنین تأمین منافع حداکثری ۵۰ میلیون نفر از ذینفعان...
[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟
سایت اطلاعات آنلاین

«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟

قالیباف از آزادسازی میلیاردها دلار از اموال بلوکه شده ایران سخن می‌گوید، اما رئیس کل بانک مرکزی تأکید می‌کند «حتی یک دلار» هم در اختیار ایران قرار نگرفته است! مردم هم نمی‌دانند که بالاخره پول‌های ایران کجاست و چه میزان از آن واقعاً قابل دسترس است؟
از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین
سایت شفقنا

از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین

شفقنا- روزنامه خراسان نوشت:  ورشکستگی یک پلتفرم فروش آنلاین طلا به‌دلیل خالی‌فروشی و لغو فعالیت آن با حدود ۲۰۰ هزار کاربر، بار دیگر ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین را به کانون توجه آورده است؛ بازاری که بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پس‌اندازهای خرد خود، از چند سوت تا چند گرم، به آن [ ]
«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز
روزنامه آرمان امروز

«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز

بابک سالاروند آرمان امروز : در اقتصادی که ارزش پول ملی دائماً در معرض فرسایش قرار دارد، سرمایه‌گذار بیش از آنکه به دنبال سود باشد، به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی است. اینجاست که ایده صندوق‌های ارزی در بورس جذاب می‌شود؛ ابزاری که به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد بدون خرید و نگهداری مستقیم ارز، در [ ]
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!
هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد
سایت هم میهن

هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد

جست‌وجوی شغل در ۲۰۲۶ با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده است، به طوری که متقاضیان از یک سو می‌توانند با کمک هوش مصنوعی در مدت کوتاهی برای تعداد زیادی شغل درخواست ارسال کنند و از سوی دیگر، ممکن است توسط سامانه‌های هوش مصنوعی غربال شده و پذیرفته نشوند.
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ …
همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی
روزنامه همدلی

همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی

محسن صنیعی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد، پس از ماه‌ها تعطیلی مجلس و در شرایطی که کشور از مشکلات عدیده اقتصادی، رنج می‌برد، مجلس دوازدهم کلیات طرحی موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهادهای بیگانه» را با ۱۸۳ رأی در صحنِ مجلس به تصویب رساند. در [ ]
جایی میان چالش و توانایی - همدلی
روزنامه همدلی

جایی میان چالش و توانایی - همدلی

عاشور حسن زاده عرب پژوهشگر ما همیشه فکر می‌کنیم اگر حالمان خوب نیست، لابد کارمان بیش از حد سخت است؛ یا اگر بی‌حوصله‌ایم، لابد انگیزه نداریم. اما واقعیت پیچیده‌تر از این است. کیفیت تجربه ما از کار و زندگی، فقط به سختی یا آسانی یک کار وابسته نیست؛ به رابطه‌ای بستگی دارد که میان [ ]
طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی
روزنامه همدلی

طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی

مسعد سلیتی وکیل دادگستری کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. مقابله با جاسوسی و نفوذ سازمان‌یافتهٔ بیگانه، اصلی پذیرفته‌شده در همهٔ نظام‌های حقوقی است و هر دولتی حق و تکلیف دارد …
تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی
روزنامه همدلی

تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار وقتی هزینه تعمیر خودرو از توان خانوارها خارج شده، هر ابهام درباره کیفیت سوخت می‌تواند به یک بحران تازه معیشتی تبدیل شود.ماجرای ورود متانول به چرخه تولید و اختلاط بنزین، در شرایطی به یکی از نگرانی‌های تازه رانندگان تبدیل شده که هزینه نگهداری و تعمیر خودرو در سال‌های اخیر به‌شدت …
وقتی پرفسور سمیعی زیرمیزی می‌گیرد!
سایت تابناک

وقتی پرفسور سمیعی زیرمیزی می‌گیرد!

ما به درخششِ فرزندان این سرزمین، به جراحانی که دستانشان برای نجات جانهاست، به دانشمندی که سال‌ها برای کشفی رنج برده، یا به المپیادی که شب‌های بی‌خوابی را به...
جاماندگان یارانه بنزین
سایت ایران آنلاین

جاماندگان یارانه بنزین

هر بار که نازل جایگاه سوخت در باک یک خودرو قرار می‌گیرد، بخشی از یارانه عمومی کشور نیز به همان باک سرازیر می‌شود. هرچه مصرف بیشتر باشد، سهم از این یارانه هم بیشتر است. اما میلیون‌ها نفر که خودرویی ندارند، هرگز در این صف قرار نمی‌گیرند؛ آنها فقط وقتی با بنزین روبه‌رو می‌شوند که کرایه تاکسی را می‌پردازند …
سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حیله‌گری و فریبکاری از شگردهای جنگ‌افروزان است. این ویژگی در صهیونیست‌ها بیش از دیگران وجود دارد. این روزها اخبار زیادی درباره تیره شدن روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی
سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر

همشهری/ «از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در کنار جنایاتی که آمریکایی‌ها در جریان حمله به ایران مرتکب شدند، از شهادت فرماندهان و رهبر شهید گرفته تا حمله به مدرسه میناب و اقدام ددمنشانه علیه شه
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای زنی که ازدواج می کند اما در برقراری رابطه... | داستان فیلم ایرانی

سایت رکنا

رازگشایی از سرنوشت زن بی هوش شده در بلوار فرودگاه / راننده شیاد با آبمیوه مسموم شکارش کرده بود

هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت
روزنامه عصر اقتصاد

هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت

مریم غدیرپور روز پزشک تنها فرصتی برای تبریک گفتن به جامعه پزشکی نیست، بلکه زمانی برای دیدن دشواری هایی است که این قشر پرتلاش هر روز با آن روبه رو می شود. پزشک در اتاق معاینه، پیش از آنکه به علائم ظاهری بیماری توجه کند، به سابقه بیمار، شرایط جسمی، داروهای مصرفی، وضعیت روحی و
از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟
سایت صفحه اقتصاد

از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟

هشدار ری دالیو درباره کاهش سهم اوراق قرضه آمریکا و حرکت به سمت طلا و بیت‌کوین، در ظاهر یک توصیه برای مدیریت سرمایه است؛ اما در شرایطی که واشنگتن همزمان با هزینه‌های جنگ ایران، افزایش قیمت انرژی، فشار تورمی و بدهی فزاینده روبه‌روست، معنای آن فراتر از یک توصیه سرمایه‌گذاری است. از رکوردشکنی حاشیه سود گازوئیل …
بنزین؛ اصلاح ناترازی انرژی یا تشدید ناترازی اجتماعی؟
سایت صفحه اقتصاد

بنزین؛ اصلاح ناترازی انرژی یا تشدید ناترازی اجتماعی؟

کاهش ناترازی انرژی نباید به افزایش ناترازی اجتماعی منجر شود. اصلاح قیمت بنزین ضروری است؛ اما دولت برای مهار شوک گرانی بنزین و تبعات آن بر تورم و معیشت چه برنامه‌ای دارد؟ اصلاح اقتصادی بدون حفظ تاب‌آوری اجتماعی، خود به ناترازی جدیدی تبدیل می‌شود.
         
پرونده تراستی‌ها در سه مسیر مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات؛ خیانت در امانت در پرونده تراستی‌ها؟/ متخلفان باید پاسخگو باشند
سایت صفحه اقتصاد

پرونده تراستی‌ها در سه مسیر مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات؛ خیانت در امانت در پرونده تراستی‌ها؟/ متخلفان باید پاسخگو باشند

پرونده تراستی‌ها، واسطه‌هایی که در سال‌های تحریم مسئول جابه‌جایی بخشی از منابع مالی و درآمدهای ارزی کشور بودند، حالا هم‌زمان در کمیسیون اقتصادی مجلس، دستگاه قضایی و دیوان محاسبات در حال بررسی است. منوچهر متکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از گزارش‌هایی درباره انحراف و احتمال خیانت در امانت از سوی بخشی از …
بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟
سایت صفحه اقتصاد

بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟

کاهش ناترازی انرژی یک ضرورت است و نمی‌توان با شعار و تعویق، مسئله مصرف و کمبود بنزین را برای همیشه حل‌نشده باقی گذاشت. اما اصلاح قیمت، لزوماً تنها راه اصلاح مصرف نیست و مهم‌تر از آن، نحوه اجرای اصلاحات است.
تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت
خبرگزاری دانشجو

تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت

ادبیات ضعیف‌نمایانه‌ی مبتنی بر تحریف واقعیات که توسط روزنامه «سازندگی» ترسیم و ترویج می‌شود نه تنها تاب‌آوری اجتماعی ایران را کاهش خواهد داد بلکه با ارسال پا...
گزارش ویژه-2| امضای دوم ممبینی پای اتفاقات عجیب ترکیه/کُد اخلاقی فیفا؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

گزارش ویژه-2| امضای دوم ممبینی پای اتفاقات عجیب ترکیه/کُد اخلاقی فیفا؟ - تسنیم

بخش دوم اتفاقات رقم خورده توسط دبیرکل فدراسیون فوتبال در جریان اردوی ترکیه مانند قسمت اول حاوی نکات مبهمی است.
سایت خبر ورزشی

از فحاشی زننده یک پیشکسوت تا اتفاق تلخ برای طارمی و بمب مصنوعی رامین!

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

عوارض آمپول‌های لاغری؛ چه چیزهایی را باید بدانیم؟ | ویدئو

خانه‌داری؛ شغلی بدون حقوق بیمه و تضمین آینده
روزنامه تعادل

خانه‌داری؛ شغلی بدون حقوق بیمه و تضمین آینده

خانه‌داری در نگاه بسیاری هنوز کاری بی‌مزد و حتی «غیرمولد» تلقی می‌شود؛ کاری که ساعت شروع و پایان مشخصی ندارد، فیش حقوقی ندارد و در بسیاری از موارد بیمه و پشت...
         
ما مرده‌شوی  نیستیم
روزنامه اعتماد

ما مرده‌شوی نیستیم

شغل شریفی است هم شریف هم پیشه ای پرزحمت، هر کسی نمی تواند مرده شوی باشد، جگر شیر می خواهد و تن استوار، عرضه هم صدالبته، شغلی است بسیار سخت هم از نظر روحی هم جسمی، به هیچ وجه تعبیر بد از آن نباید داشت، یک روزنامه نگار خوش تیتر روزنامه نگاری را به مرده شوی بودن تعبیر کرد. مراد او از این تعبیر آن بود که …
    
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ از پزشکان بدون بیمه تا حقوق‌های ۳۰ میلیونی؛ روایتی متفاوت از طبابت در ایران

سایت اعتماد آنلاین

ماجرای مشاهده موجودی شبیه به «دایناسور» در مناطق بیابانی خراسان رضوی / توضیحات محیط‌زیست

شورش بازار بدهی علیه دولت‌های ثروتمند
روزنامه دنیای اقتصاد

شورش بازار بدهی علیه دولت‌های ثروتمند

دنیای اقتصاد: بازارهای اوراق قرضه ملتهب هستند و این التهاب به دولت آمریکا هم سرایت کرده است. وزارت خزانه‌داری در ۱۹ اوت ( 28 مرداد) اعلام کرد که از ماه آینده خرید بدهی‌های بلندمدت خود را افزایش می‌دهد. تحلیلگران دویچه بانک معتقدند این تصمیم نشان‌دهنده نگرانی فزاینده دولت از روند بازدهی اوراق است.
         
دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود
سایت فرارو

دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود

کاخ الیزه از سفر بن‌سلمان به فرانسه خبر داد.
روزنامه دنیای اقتصاد

خبر جدید از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از زبان فرزندانشان

روزنامه دنیای اقتصاد

از پشت‌پرده افزایش ذخایر ارزی ایران تا آغاز تحریم های جدیدآمریکا علیه ایران از فردا

متهم ردیف اول خاموشی صنایع |  دولت برای اجرای سیاست خودتامینی، باید ابتدا تکلیف قراردادهای موجود را روشن کند | قطع برق کارخانه‌ها زنجیره‌ای از پیامدها به دنبال دارد
سایت اقتصادنیوز

متهم ردیف اول خاموشی صنایع | دولت برای اجرای سیاست خودتامینی، باید ابتدا تکلیف قراردادهای موجود را روشن کند | قطع برق کارخانه‌ها …

اقتصادنیوز:سیاست خودتامینی برق صنایع با یک سیگنال متناقض سیاستگذاری مواجه شده است. دولت از یکسو همچنان متولی تولید، انتقال، توزیع و تنظیم بازار برق است و از سوی دیگر، جبران ناترازی را به سرمایه‌گذاری صنایع گره زده است. این در حالی است که بنگاه‌ها برای تامین برق خود قرارداد بسته و حق انشعاب پرداخت کرده‌اند. …
موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی
روزنامه شرق

موج تازه تحریم‌ها به معنای قطع روابط اقتصادی

دکتر اسماعیل بشری‌ معتقد است چون «چینِ امروز برخلاف دوران مائو، حضور خارجی خود را بر پایه منافع اقتصادی تنظیم می‌کند، بنابراین فصل تازه تحریم‌های ترامپ می‌تواند یک چالش و در عین حال یک آزمون برای پکن و تهران باشد». البته این کارشناس برجسته مسائل آسیای شرقی و شبه‌جزیره کره اذعان دارد که «نباید انتظار …
روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»
سایت عصرایران

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»

امین تارخ با ایفای نقش ابوعلی سینا، یکی از ماندگارترین بازی‌های تاریخ تلویزیون ایران را خلق کرد. «بوعلی سینا» یکی از تجربه‌های مهم و اولیه تارخ بود و او در ا...
تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات
روزنامه هفت صبح

تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات

سال 1400 و اواخر مرداد بود که تبلیغ شرکت بستنی‌سازی دومینو خبرساز شد
فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام
سایت شهرآرانیوز

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام

آمریکا و متحدانش طی دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند با استفاده از تحریم، محاصره اقتصادی و محدودیت در مبادلات مالی، رفتار جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند. اما مسئله اینجاست که تحریم اقتصادی برای ایران پدیده‌ای تازه نیست. 
حرکات ساده و مؤثر برای یک تمرین کامل در خانه؛ بدون نیاز به باشگاه!
روزنامه هفت صبح

حرکات ساده و مؤثر برای یک تمرین کامل در خانه؛ بدون نیاز به باشگاه!

در این مقاله، با انواع حرکات ورزشی آشنا می‌شوید؛ از تمرینات خانگی ساده گرفته تا حرکات پیشرفته‌تر باشگاهی و حتی تمرین‌هایی که عملکرد بدن را در فعالیت‌های روزمره بهبود می‌بخشند.
         
ذبح هورالعظیم، پای چاه‌های نفت
روزنامه هفت صبح

ذبح هورالعظیم، پای چاه‌های نفت

تنها بخش زنده تالاب هورالعظیم با صدور مجوز زیست محیطی برای توسعه میدان نفتی سهراب، بی جان خواهد شد. به گفته مسئولان سازمان محیط زیست بین ۱۸ تا ۲۰ هکتار از
         
ماجرای ۲۰۰۰ تن مرغ تاریخ گذشته چه بود؟ | توضیحات مهم درباره گوشت بوفالو
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای ۲۰۰۰ تن مرغ تاریخ گذشته چه بود؟ | توضیحات مهم درباره گوشت بوفالو

مدیرکل دامپزشکی استان تهران از شناسایی حدود ۳۰۰۰ تن مرغ نزدیک به پایان تاریخ مصرف خبر داد.
         
چطور اعتمادبه‌نفس کودک را افزایش دهیم؟ راهکارهایی که والدین باید بدانند
روزنامه هفت صبح

چطور اعتمادبه‌نفس کودک را افزایش دهیم؟ راهکارهایی که والدین باید بدانند

اعتماد به نفس زمانی شکل می‌گیرد که کودک به توانایی‌های خود باور داشته باشد و بداند می‌تواند از عهده کارهای متناسب با سنش برآید.
خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار
روزنامه هفت صبح

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار

‌چه بر سر حرفه پرستاری آمده که فردی سال‌ها برای رسیدن به آن درس خوانده، مهارت و تجربه اندوخته و در نهایت تصمیم می‌گیرد دیگر پرستار نباشد؟
رانت یعنی پول مفت؟ اقتصاد چه می‌گوید!
سايت نبض بورس

رانت یعنی پول مفت؟ اقتصاد چه می‌گوید!

فرض کنید یک کالا را می‌توان با قیمت ۱۰۰ هزار تومان خرید و به دلیل یک محدودیت یا دسترسی خاص، همان کالا را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان فروخت. این ۵۰ هزار تومان اختل...
عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر  از مرزهای یمن تبدیل شدند؟
سایت اقتصادنیوز

عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر از مرزهای یمن تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: تشکیل ائتلاف ۱۵ کشوری دریای سرخ به رهبری عربستان، نشانه‌ای از تغییر معماری امنیتی خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا است.
بحران مس در راه است / چرا کمبود عرضه می‌تواند این فلز حیاتی را به یک دارایی ژئوپلیتیکی تبدیل کند؟
سایت تجارت نیوز

بحران مس در راه است / چرا کمبود عرضه می‌تواند این فلز حیاتی را به یک دارایی ژئوپلیتیکی تبدیل کند؟

قیمت مس در سال ۲۰۲۵ بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت و در سال ۲۰۲۶ نیز به رکوردهای جدیدی رسید؛ روندی که نشان می‌دهد جهان با رشد سریع تقاضا و محدودیت جدی در سمت عرضه این فلز روبه‌رو است.