قیمت طلا امروز




 عمان ایران

 سایت برترینها / ۳۱ دقیقه قبل

شاید کریدور جنوبی، تنگه هرمز را به یک خاطره تبدیل کند

تنها راه خروج از این وضعیت، عبور از شعارهای هیجانی، کنار گذاشتن مشاوره‌های غلط تندروها و بازگشت به مسیر دیپلماسی فعال و هوشمندانه است؛ پیش از آنکه کریدور جنوبی عمان، تنگه هرمز را برای همیشه به یک خاطره در تاریخ انرژی تبدیل کند.
 شاید کریدور جنوبی، تنگه هرمز را به یک خاطره تبدیل کند
توسعه ایرانی - طهمورث گیلانی: جغرافیای سیاسی خلیج فارس در آستانه یک دگردیسی بی‌سابقه قرار گرفته است. در حالی که طی دهه‌های متمادی، تنگه هرمز به عنوان «شاهرگ حیاتی انرژی جهان» و اصلی‌ترین ابزار چانه‌زنی ایران در تقابل با غرب شناخته می‌شد، اکنون گزارش‌های میدانی از تغییر موازنه قدرت در این آبراه راهبردی حکایت دارد. خبرگزاری آکسیوس در گزارشی فاش کرد که ارتش ایالات متحده در اقدامی محرمانه و با بهره‌گیری از یگان‌های مهندسی رزمی، یک کریدور دریایی جدید در ضلع جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است. این مسیر که در امتداد سواحل عمان واقع شده، به گونه‌ای طراحی شده است که عملاً کارکرد سنتی تنگه هرمز را تحت‌الشعاع قرار داده و اهرم فشار ایران برای مسدودسازی این آبراه را به پایین‌ترین سطح تاریخی خود رسانده است. این تحول نه‌تنها یک تغییر تاکتیکی، بلکه یک بازآرایی راهبردی در نقشه انرژی جهان است که می‌تواند جایگاه ژئوپلیتیک ایران را برای دهه‌های آینده تحت‌تاثیر قرار دهد.

کریدور جنوبی چگونه متولد شد؟

جزئیات این عملیات نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها طی ماه‌های اخیر با استفاده از کشتی‌های تخصصی، اقدام به تراشیدن صخره‌های زیرآبی و موانع طبیعی در مسیر جنوبی تنگه هرمز کرده‌اند. این اقدام فنی که پیش‌تر به دلیل عمق کم و ساختار صخره‌ای سواحل عمان غیرممکن به نظر می‌رسید، اکنون مسیری عریض و امن را برای تردد همزمان نفتکش‌های غول‌پیکر فراهم آورده است. بر پایه گزارش‌های منتشر شده در یورو نیوز، مقام‌های آمریکایی مدعی‌اند که این کریدور جدید اکنون میزبان تردد شبانه ۱۵ تا ۲۰ نفتکش است که تحت پوشش کامل پدافندی و هوایی ارتش آمریکا، روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت را به بازارهای جهانی می‌رسانند. این رقم که معادل نیمی از حجم صادرات منطقه پیش از آغاز تنش‌هاست، نشان‌دهنده موفقیتی راهبردی برای واشنگتن در جهت خنثی‌سازی تهدیدات دریایی ایران محسوب می‌شود. در واقع، آمریکا با این اقدام، جغرافیای تنگه را به نفع خود بازتعریف کرده و وابستگی امنیت انرژی به ضلع شمالی تنگه را که تحت نظارت ایران است، به حداقل رسانده است.

یکی از مقامات ارشد آمریکایی که مستقیماً در جریان این عملیات قرار دارد، در گفت‌وگو با آکسیوس مدعی شد که مدیریت این کریدور به طور کامل در اختیار نیروهای آمریکایی است. او با اشاره به اینکه عملیات از مقر ارتش در «فورت براگ» کارولینای شمالی هدایت می‌شود، تاکید کرد که اگرچه نیروهای ایرانی ممکن است مزاحمت‌های پراکنده‌ای ایجاد کنند، اما دیگر کنترل کلیدی تنگه در دست آن‌ها نیست. این مقام مدعی شد که کارزار نظامی سنتکام طی هفته‌های اخیر، توان راداری و سامانه‌های نظارت دریایی ایران را به شدت کاهش داده و تهران اکنون تنها با دیدی محدود و از طریق قایق‌های تندرو، سعی در رصد تقریبی مسیری دارد که نفتکش‌ها در آن تحت حمایت جنگنده‌های اف-۳۵ و سیستم‌های ضدموشک عبور می‌کنند. این تحلیل نشان می‌دهد که برتری نظامی در تنگه هرمز از حالت «کنترل فیزیکی بر آبراه» به حالت «تامین امنیت در کریدورهای اختصاصی» تغییر یافته است.  راهبرد خفه‌سازی تدریجی

در جبهه سیاسی، لحن مقامات واشنگتن به طرز معناداری تغییر کرده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی که در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» بازتاب گسترده‌ای داشت، اعلام کرد که هیچ مذاکره‌ای با جمهوری اسلامی در جریان نیست و برنامه‌ای هم برای آن وجود ندارد. ترامپ با بیان اینکه «تنگه در دست ماست و ما کنترل کامل آن را در اختیار داریم»، مدعی شد که محاصره دریایی ایران با تمام قدرت ادامه دارد و مین‌های دریایی به طور کامل جمع‌آوری شده‌اند. او در گفت‌وگو با آکسیوس تاکید کرد که دستور توقف مذاکرات را صادر کرده و به سمت راهبرد «خفه‌سازی تدریجی» حرکت می‌کند. به گفته ترامپ، ثبات فعلی در بازار انرژی و رکوردشکنی‌های بورس آمریکا، نیاز واشنگتن به توافق فوری با ایران را از بین برده است. این تغییر رویکرد نشان‌دهنده آن است که کاخ سفید به این نتیجه رسیده که زمان به نفع آن‌ها و به ضرر اقتصاد ایران در حال سپری شدن است.

همزمان، جی.دی ونس، معاون او، در ادعایی تند مطرح کرد که فشار اقتصادی ناشی از این محاصره، محاسبات تهران را تغییر خواهد داد. ونس معتقد است که ایران اکنون بین دو گزینه «فروپاشی همیشگی اقتصاد» یا «تسلیم در برابر خواسته‌های غرب»، در بن‌بست قرار گرفته است. او مدعی شد که هفته‌های اخیر ثابت کرد ایرانی‌ها فشار را بسیار بیشتر از غرب احساس کرده‌اند و توانمندی‌های نظامی متعارف آن‌ها در سایه حملات دقیق، آسیب جدی دیده است. این اظهارات برای این بیان شده است که بگوید، واشنگتن دیگر نیازی به درگیری مستقیم نظامی نمی‌بیند و با ابزار «جنگ اقتصادی» و «دور زدن جغرافیایی»، در حال پیشبرد اهداف خود است. در این میان، تحلیلگران هشدار می‌دهند که اصرار بر مواضع تندروانه در داخل، تنها به تسریع این روند «خفه‌سازی» کمک کرده و فرصت‌های دیپلماتیک را یکی پس از دیگری می‌سوزاند.

سقوط اهمیت راهبردی تنگه هرمز در سایه فناوری و مهندسی نظامی غرب، هشداری جدی است که ثابت می‌کند گره‌های پیچیده ژئوپلیتیک با دندان تهدید باز نمی‌شوند و تنها تدبیر دیپلماتیک راهگشا خواهد بود. اگر ایران نتواند از ابزارهای چانه‌زنی خود پیش از انقضای کامل استفاده کند، در مذاکرات آتی ناچار به پذیرش شرایط از موضع ضعف اقتصادی خواهد بود گرهی که با دندان باز نمی‌شود

در داخل کشور، این تحولات با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است. یکی دیگر از اخبار منتشر شده در فضای خبری این روزها احتمال احداث خط لوله جایگزین برای انتقال نفت از سوی کشورهای عربی است. در همین راستا حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب‌رئیس مجلس، تصریح کرد:«کشورهای حاشیه خلیج فارس حق ندارند در کشور خودشان خط لوله بزنند. هر کشوری در سرزمین خودش خط لوله بکشد دارد به ما اعلام جنگ می‌کند.»! اما تحلیلگران ارشد بین‌المللی نسبت به پیامدهای این نوع نگاه هشدار می‌دهند. رحمن قهرمان‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل، معتقد است که آمریکا با استفاده از کشتی‌های کوچک و انتقال نفت در آب‌های سرزمینی عمان و امارات، عملاً قواعد بازی را تغییر داده است. او تاکید کرد: «در دنیای امروز، دیپلماسی به معنای «بده‌بستان» است اما دیپلماسی در این کشور ضدارزش است.» این نوع نگاه که هرگونه فعالیت زیرساختی همسایگان را تهدید قلمداد می‌کند، نه تنها واقع‌بینانه نیست بلکه ایران را در تقابل با کل منطقه قرار می‌دهد.

علی قلهکی، فعال رسانه‌ای نیز در یادداشتی هشدارآمیز به موضوع «از رونق افتادن سکه تنگه هرمز» پرداخت. او نوشت: «پیش‌تر نوشتم که آمریکایی‌ها با کشتی‌های خاصی اقدام به تراشیدن صخره‌های تیز و مزاحم در مسیر جنوب تنگه هرمز (عمان) نموده‌اند که مسیر تردد کشتی‌ها در آن «کریدور» را هموار کنند. انتقال بی‌سروصدای نفت از مسیر جنوب تنگه هرمز توسط آمریکا»، سکه‌ی تنگه را از رونق خواهد انداخت؛ در صورت ادامه این اتفاق، آمریکا نه «محاصره» را رفع خواهد کرد، نه تحریمی لَغو خواهد شد و نه پولی آزاد می‌گردد!» 

تحلیلگران بر این باورند که کارت تنگه هرمز یک «تاریخ انقضا» داشت که به دلیل بی‌تدبیری تندروها و عدم نقد کردن آن در میز مذاکره، در حال سوختن است. آن‌ها معتقدند که ایده اخذ عوارض از کشتی‌ها یا مسدودسازی فیزیکی، اکنون به ایده‌هایی بایگانی شده تبدیل شده‌اند که دیگر خریداری در بازار قدرت جهانی ندارند.

رقابت منطقه‌ای برای حذف هرمز از نقشه انرژی جهان

گزارش‌های اقتصادی نشان می‌دهد که کشورهای حاشیه خلیج فارس با سرعتی خیره‌کننده در حال اجرای پروژه‌های جایگزین تنگه هرمز هستند. عربستان سعودی با فعال‌سازی خط لوله شرق به غرب و امارات با توسعه بندر فجیره، در حال کاهش وابستگی خود به تنگه هرمز هستند. عراق، کویت و اردن نیز پروژه‌های مشترکی را برای انتقال نفت به دریای سرخ کلید زده‌اند. اگرچه کارشناسانی نظیر تام سنگ و رامانان کریشنامورتی معتقدند که جایگزینی کامل ظرفیت ۲۱ میلیون بشکه‌ای تنگه هرمز در کوتاه‌مدت ممکن نیست، اما ایجاد کریدور جنوبی توسط آمریکا به عنوان یک «مسیر اضطراری پایدار»، توانسته است شوک ناشی از احتمال بستن تنگه را خنثی کند. این پروژه‌ها یعنی یک اجماع منطقه‌ای و جهانی برای «امنیت‌زدایی» از تنگه هرمز و انتقال کانون توجه به مسیرهای جایگزین در حال شکل گیری است.

ایجاد کریدور دریایی جدید در سواحل عمان توسط ارتش آمریکا، عملاً کارکرد سنتی تنگه هرمز را به عنوان اهرم فشار ایران خنثی کرده و موازنه قدرت را به نفع بازارهای جهانی انرژی تغییر داده است. این تحول نشان می‌دهد که تکیه بر تهدیدهای فیزیکی دیگر نمی‌تواند تضمین‌کننده امتیازات سیاسی در میز مذاکره باشد

نکته حائز اهمیت این است که داده‌های شرکت ردیابی کشتی‌ها «کپلر» نشان می‌دهد که عبور و مرور رسمی از تنگه به شدت کاهش یافته است. هرچند برخی محافل داخلی این موضوع را نشان‌دهنده اقتدار ایران در مسدودسازی تنگه می‌دانند، اما تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که این یک «ساده‌انگاری خطرناک» است. واقعیت این است که نفتکش‌ها با خاموش کردن سیستم‌های شناسایی و تحت حمایت ارتش آمریکا از کریدور جنوبی عبور می‌کنند. ثبات قیمت نفت زیر ۱۰۰ دلار و کاهش قیمت بنزین در آمریکا، گواهی بر این مدعاست که جریان انرژی برخلاف ادعاهای داخلی، متوقف نشده بلکه تنها «تغییر مسیر» داده است. این شکاف بین واقعیت بازار و ادعاهای رسانه‌ای، نشان‌دهنده یک بحران در درک صحیح از معادلات قدرت جهانی است که می‌تواند هزینه‌های سنگینی را به اقتصاد ملی تحمیل کند. ضرورت بازگشت به میز تدبیر و واقع‌گرایی

وضعیت فعلی، نتیجه یک محاسبه راهبردی اشتباه از سوی کسانی است که تصور می‌کردند با تهدید به بستن تنگه هرمز، می‌توانند جهان را به زانو درآورند. امروز در شرایطی قرار داریم که نه تنها تنگه به طور کامل مسدود نشده، بلکه مسیری جایگزین و تحت مدیریت رقیب ایجاد شده است. محاصره دریایی بنادر ایران، قطع روابط تجاری با امارات و کاهش خرید نفت توسط چین، همگی نشان‌دهنده آن است که «تاب‌آوری اقتصادی» کشور در برابر «راهبرد خفه‌سازی» آمریکا به شدت تحت فشار است. غرور بی‌جا در عدم استفاده از پتانسیل‌های دیپلماتیک با قدرت‌هایی نظیر چین و روسیه برای خنثی‌سازی محاصره، اکنون کشور را در وضعیتی قرار داده که حتی دوستان سنتی نیز در حال بازنگری در روابط خود با ما هستند.

آن‌هایی که مدعی بودند با بستن تنگه، اقتصاد آمریکا فرومی‌پاشد، اکنون باید پاسخگوی رکوردهای تاریخی بورس نیویورک و کاهش تورم در واشنگتن باشند. واقعیت تلخ این است که ایران نتوانسته است  از کارت برنده خود در زمان مناسب استفاده کند و اکنون با خطر تبدیل شدن به یک بازیگر حاشیه‌ای در جغرافیای انرژی روبرو است. اگر این روند ادامه یابد، نه تنها اهرم فشار نظامی از دست می‌رود، بلکه موضع ایران در مذاکرات احتمالی آینده نیز از «موضع قدرت» به «موضع پایین‌تر» تغییر خواهد کرد. تنها راه خروج از این وضعیت، عبور از شعارهای هیجانی، کنار گذاشتن مشاوره‌های غلط تندروها و بازگشت به مسیر دیپلماسی فعال و هوشمندانه است؛ پیش از آنکه کریدور جنوبی عمان، تنگه هرمز را برای همیشه به یک خاطره در تاریخ انرژی تبدیل کند. کاسبان تحریم و جنگ‌طلبان باید بدانند که با دندان نمی‌توان گرهی را باز کرد که تنها با سرانگشت تدبیر و دیپلماسی گشوده می‌شود.







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
تنگه هرمز برای بغداد جایگزین ندارد
خبرگزاری ایرنا

تنگه هرمز برای بغداد جایگزین ندارد

تهران-ایرنا- یکی از مهم‌ترین مطالبات بغداد از تهران در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به عراق، صدور مجوز ویژه برای عبور نفتکش‌های متعلق به عراق از تنگه هرمز بود. این درخواست بارها از مجاری مختلف به ایران ارسال شده‌است و تاکنون جمهوری اسلامی ایران به رغم قرار گرفتن تحت شدیدترین اقدام‌های نظامی و ناامنی شدید …
خبرگزاری ایرنا

برای «فارس» حساسیم؛ برای «فارسی» چطور؟

سایت سلام سینما

لو رفتن عجیب فیلم تازه جیسون استاتهام؛ آمازون Mutiny را به اشتباه زودتر از موعد منتشر کرد

سایت فرارو

ظهور ملانیا ترامپ پس از غیبت یک ماهه با یک شوخی

سایت فرارو

بازدید پوتین از تابوت گشوده شده شاهزاده قرون وسطی

پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!
سایت فرارو

پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در تکالیف نوشتاری، این نگرانی را افزایش داده است که دانش‌آموزان بخشی از مهارت‌های فکری و شناختی خود را نیز از دست بدهند.
نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده
سایت فرارو

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده

احتمالاً حیات روی زمین نه یک‌بار، بلکه دو بار و به‌صورت مستقل شکل گرفته باشد؛ باکتری‌ها و آرکی‌ها شاید هر کدام مسیر متفاوتی برای آغاز و پیشبرد فرایندهای حیاتی پیدا کرده باشند.
بیرانوند به جای ژاپن در پادگان!
سایت فرارو

بیرانوند به جای ژاپن در پادگان!

طبق اعلام مسئولان، مدال‌آوران بازی‌های آسیایی ناگویا در صورت کسب یکی از سه رتبه نخست از امتیازاتی برخوردار خواهند شد که موضوع معافیت از خدمت سربازی نیز در میان آنها قرار دارد. همین مسأله کافی بود تا شایعه حضور بیرانوند در تیم امید جدی‌تر شود و این تصور شکل بگیرد که شاید دروازه‌بان تراکتور بتواند از مسیر …
طرز تهیه سوغورمه کبابی؛ غذای مشهور ترکی
سایت فرارو

طرز تهیه سوغورمه کبابی؛ غذای مشهور ترکی

سوغورمه کباب نوعی کباب ترکی بسیار مشهور است که از ترکیب کوفته قلقلی با سسی از بادمجان کبابی، فلفل و گوجه فرنگی تهیه می‌شود.
۴ جای تهران برای ۴ مدل شب‌گردی
سایت فرارو

۴ جای تهران برای ۴ مدل شب‌گردی

همه شب‌گردی‌ها شبیه هم نیستند. گاهی دلمان یک شام مفصل می‌خواهد، گاهی دوست داریم با خانواده چند ساعت بیرون باشیم و بعضی شب‌ها هم فقط می‌خواهیم راه برویم و شهر را تماشا کنیم. تهران برای هرکدام از این حال‌وهواها یک پیشنهاد جذاب دارد.
         
چرا ون‌ گوگ آثارش را فقط با نام «ونسان» امضا می‌کرد؟
سایت فرارو

چرا ون‌ گوگ آثارش را فقط با نام «ونسان» امضا می‌کرد؟

ونسان ون‌گوگ برخلاف بسیاری از نقاشان هم‌دوره‌، تنها نام کوچک خود، «ونسان»، را روی برخی از آثارش می‌نوشت و جالب‌تر اینکه تنها بخش کوچکی از نقاشی‌هایش را امضا کرده است!
         
پیامد قطع روابط تجاری امارات بر هزینه‌های لجستیک ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پیامد قطع روابط تجاری امارات بر هزینه‌های لجستیک ایران - مردم سالاری آنلاین

قطع روابط تجاری و مالی امارات با ایران می‌تواند هزینه حمل‌ونقل، لجستیک و مبادلات تجاری ایران را افزایش دهد
خروج از NPT ؛ ابزار فشار یا تصمیم واقعی؟
سایت فرارو

خروج از NPT ؛ ابزار فشار یا تصمیم واقعی؟

طرح خروج ایران از NPT بار دیگر به ادبیات سیاسی مجلس بازگشته است، اما در شرایط جنگی تکرار چنین تهدیدهایی چه دستاوردی برای ایران دارد و کجا می‌تواند به هزینه‌ای دیپلماتیک تبدیل شود؟
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جمله سنگین و معنادار قالیباف به رسایی در جریان جلسه وبیناری مجلس

سایت رویداد‌ ۲۴

⁨ ⁨ ⁨ ⁨ببینید| شوخی جالب عقاب آسیا و اصلانیان

سایت رویداد‌ ۲۴

پاسخ المیرا شریفی مقدم به پزشکیان درباره قیمت بنزین

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید|ویدئوی جنجالی از توهین زشت فرماندار باروق به مردم

دلارهای نفتی تهران چگونه به داد غرب رسید؟ | روایت یک نشریه کویتی از وام‌های کلان ایران به فرانسه و نجات خط تولید اف‌۱۴
سایت رویداد‌ ۲۴

دلارهای نفتی تهران چگونه به داد غرب رسید؟ | روایت یک نشریه کویتی از وام‌های کلان ایران به فرانسه و نجات خط تولید اف‌۱۴

جهش قیمت نفت در دهه ۱۹۷۰ جایگاه اقتصادی ایران را ظرف چند سال دگرگون کرد؛ بخشی از این ثروت به وام و سرمایه‌گذاری خارجی تبدیل شد؛ از مشارکت در تأمین مالی نهادهای بین‌المللی و پروژه‌های اروپا تا وام به گرومن، سازنده اف‌۱۴.
یک هفته بدون قند؛ تغییراتی که بدن شما را شگفت‌زده می‌کند
روزنامه هفت صبح

یک هفته بدون قند؛ تغییراتی که بدن شما را شگفت‌زده می‌کند

قندهای افزوده نباید از 6 درصد کل کالری روزانه تجاوز کنند‌ که معادل میانگین حدود 6 قاشق چای‌خوری برای زنان و 9 قاشق چای‌خوری برای مردان است
         
روزنامه هفت صبح

تراستی‌ها پول را بردند؛ امضاکنندگان کجا هستند؟

رسانه‌ملی؛ از سانسور منتقدان تا حذف صدای مقامات
روزنامه هفت صبح

رسانه‌ملی؛ از سانسور منتقدان تا حذف صدای مقامات

‌مهم‌ترین رسالت صداوسیما تقویت منافع و امنیت ملی و وحدت است
روزنامه هفت صبح

سرمربی تیم ملی: باید از فلسطین، ویتنام و کره شمالی هم بترسیم!

وقتی ‌ننه نمکی‌ عامل حریق سینما رکس را لو داد
روزنامه هفت صبح

وقتی ‌ننه نمکی‌ عامل حریق سینما رکس را لو داد

‌حسین تکبعلی‌زاده؛ از مکانیکی تا دزدی و خرده‌فروشی مواد
مدیران نامرئی پرونده تراستی‌ها
روزنامه هفت صبح

مدیران نامرئی پرونده تراستی‌ها

پرونده‌های تراستی‌ها از تخلف‌های ارزی عبور کرده و به مسئله‌ای ساختاری در مدیریت منابع کشور تبدیل شده است
هنرمند با بخشنامه تربیت نمی‌شود
روزنامه هفت صبح

هنرمند با بخشنامه تربیت نمی‌شود

‌براین اصل ایده قابل دفاع است. اما درعین حال جای نگرانی هم وجود دارد. چون ناگهان قرار است «نظام آموزش‌های فرهنگی و هنری» با انبوهی از استاندارد، گواهینامه، رتبه‌بندی، سامانه، چارت سازمانی و ارزیابی شکل بگیرد و بعد نام این مجموعه «تحول آموزش هنر» گذاشته شود
کاربافی اردکان میراثی در  تار و پودِ زندگی
روزنامه اعتماد

کاربافی اردکان میراثی در تار و پودِ زندگی

بیست ویکم مرداد ماه، روز حمایت از صنایع کوچک، می تواند فرصتی برای بازاندیشی در معنای کوچک در نظام تولید فرهنگی و اقتصادی ایران باشد. آنچه در مقیاس اقتصادی کوچک به نظر می رسد، لزوما در مقیاس فرهنگی و تاریخی کم اهمیت نیست. بسیاری از مهارت ها و فنون دستی که طی نسل ها در شهرها و روستاهای ایران شکل گرفته …
    
آیا حمله اتمی در راه است؟
روزنامه ستاره صبح

آیا حمله اتمی در راه است؟

انگاره تهاجم اتمی ایالات متحده امریکا و اسرائیل به ایران برای باز کردن تنگه هرمز و پایان جنگ، همسانی روزافزونی با انگاره پایان جنگ اوکراین با بمب اتمی دارد!
سالروز درگذشت یکی از یاغی‌ترین چهره‌های فرهنگ معاصر ایران
روزنامه هفت صبح

سالروز درگذشت یکی از یاغی‌ترین چهره‌های فرهنگ معاصر ایران

او اهل نوازش نام‌های بزرگ نبود. بسیاری از چهره‌های تثبیت‌شده فرهنگ ایران را با همان زبان تند خودش نقد می‌کرد‌
علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد
سایت اقتصاد ۲۴

علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد

طرح صلح دولت ترامپ، آینده غزه را به علی شعث، چهره‌ای کمتر شناخته‌شده، سپرده است
پشت پرده افزایش تولید؛ بنزین بی‌ کیفیت در راه است؟/ هشدار؛ سونامی خرابی خودروها در راه است!
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده افزایش تولید؛ بنزین بی‌ کیفیت در راه است؟/ هشدار؛ سونامی خرابی خودروها در راه است!

اگر ادعا‌ها درباره افت کیفیت سوخت درست باشد، تبعات آن می‌تواند مستقیماً به خودرو‌ها و جیب خانوار‌ها برسد. پرسش اینجاست که افزایش ظاهری تولید بنزین چگونه محقق شده و آیا مردم قرار است هزینه این ناترازی را با افزایش مصرف، خرابی خودرو و هزینه‌های سنگین تعمیرات پرداخت کنند؟
         
هزینه سبد معیشت ۹۰ میلیونی یعنی ۷ دهک درآمدی پایین‌تر از خط فقر قرار دارند!/ ضرورت افزایش چند باره حقوق در سال
سایت اقتصاد ۲۴

هزینه سبد معیشت ۹۰ میلیونی یعنی ۷ دهک درآمدی پایین‌تر از خط فقر قرار دارند!/ ضرورت افزایش چند باره حقوق در سال

یک کارشناس بازار کار گفت: امروز شاخص قیمت تولیدکننده یا PPI در سطح بسیار بالایی قرار گرفته و رقم ۷۱ درصدی برای این شاخص اعلام شده است. این شاخص نشان می‌دهد که فشار هزینه در بخش تولید بسیار بالاست و بخشی از این افزایش قیمت‌ها در آینده نزدیک خود را در بازار مصرف نشان خواهد داد.
سایت تابناک

چگونه چین فساد را به ابزار رشد اقتصادی تبدیل کرد؟

[سیدعلی دوستی موسوی] چرا متهم اصلی ساکت است؟
سایت اطلاعات آنلاین

[سیدعلی دوستی موسوی] چرا متهم اصلی ساکت است؟

بنا بر اظهار مقامات رسمی دولت، صنعت خودرو متهم اصلی رشد مصرف بنزین در کشور است. به گفته یاسر میرزایی، معاون سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، در حالی که میانگین مصرف سوخت خودروها در جهان به زیر هفت لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد...
[سیدمسعود رضوی] جنگ، رنج و سربلندی
سایت اطلاعات آنلاین

[سیدمسعود رضوی] جنگ، رنج و سربلندی

جنگ ابعاد متعدد دارد و دیرینه‌ترین تصویر آن رویارویی نظامی است. صدای بمب و آتشبار و کشتن مردم در آوار و سنگر و پادگان یک خبر عادی در اخبار رسانه‌هاست. اما فقط مراکز نظامی نیست، در کارخانه و اداره و بنادر و دانشگاهها و حتی بیمارستان و مدرسه...
گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز
سایت اکونیوز

گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز

اقتصاد ایران: از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می کند؛ تجربه ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست وپنجه نرم
رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز
سایت اکونیوز

رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز

اقتصاد ایران: رشد عنکبوتی کیف پول های مجازی بدون تضمین حقوق مالی کاربران می تواند به پاشنه آشیل کسب و کار مجازی تبدیل شود.
هشدار برای فروش مجازی دارو
سایت سلامت نیوز

هشدار برای فروش مجازی دارو

«ناصرخسروی مجازی»؛ اصطلاحی که رئیس سازمان نظام پزشکی برای توصیف وضعیت فروش دارو در فضای مجازی به‌کار برد و نسبت به ادامه فعالیت بی‌ضابطه سکوهای دیجیتال عرضه دارو هشدار داد.
زوال عقل یک شبه نمی‌آید
سایت سلامت نیوز

زوال عقل یک شبه نمی‌آید

دانشمندان معتقدند که زوال عقل نه‌تنها توسط تغییرات در مغز در حال پیر شدن، بلکه توسط سال‌ها استرس متابولیک، التهاب و آسیب عروقی که در سراسر بدن تجمع می‌یابد، رخ می‌دهد.
تهران در برابر محاصره اقتصادی؛ از هشدار‌های دیپلماتیک تا نگرانی‌ها از تبعات داخلی
سایت رویداد‌ ۲۴

تهران در برابر محاصره اقتصادی؛ از هشدار‌های دیپلماتیک تا نگرانی‌ها از تبعات داخلی

کاخ سفید از ورود فشار اقتصادی علیه ایران به مرحله‌ای تازه خبر داده؛ مرحله‌ای که با تشدید تحریم‌ها، فشار بر شرکای تجاری تهران و هدف قرار دادن شریان‌های مالی کشور همراه است. در حالی که واشنگتن از «روز دی اقتصادی» سخن می‌گوید، نگرانی اصلی در تهران بیش از هر چیز به تبعات این فشار‌ها بر نرخ ارز، تورم، معیشت …
سایت اقتصاد 120

چرا مدام با کلماتی مثل قحطی برای کشور پهناوری مثل ایران مردم را نگران می‌کنید؟ الان ۶ ماه است درگیر جنگیم، پس قحطی کو؟!

جنگ،دومنطق ،و سه سناریو برای پایان جنگ
سایت نورنیوز

جنگ،دومنطق ،و سه سناریو برای پایان جنگ

جامعه ایران پس از تجربه دو جنگ سهمگین 12 و 40 روزه،اکنون دروضعیتی خاص قراردارد.وضعیتی که با ادامه سایه تهدید نظامی وآغاز موجی از فشارهای اقتصادی،جامعه رادرموقعیت تعلیق قرار داده است.«گذرگاه» درنشست حاضر میزبان دکتر پرویز امینی،عضو هیئت علمی دانشگاه است تاازمنظر جامعه‌شناسی سیاسی، شرایط کنونی ایران راتبیین …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر بنزین را جهانی حساب می‌کنید حقوق مردم را هم ... | ویدئو

نجات اقتصاد به کمک اوراسیا - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

نجات اقتصاد به کمک اوراسیا - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از اردیبهشت ۱۴۰۴، زمینه کاهش موانع تعرفه‌ای و گسترش تجارت با روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان را فراهم کرده است. اهمیت این بازار زمانی بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم صادرات ایران به اوراسیا در هشت‌ماهه سال ۱۴۰۴ با رشد …
سایت شهرآرانیوز

ماه‌ها تلاش برای یک روز سرنوشت‌ساز | گزارشی از حال‌وهوای حوزه امتحانی دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین روز کنکور + فیلم

سایت اقتصاد 120

در ماجرای حذف ارز ترجیحی، عده‌ای بغلِ گوش رئیس‌جمهور به او اطلاعات غلط دادند و او هم فریب خورد

سایت رکنا

کشف جسد زن 40 ساله در سقز/ پلیس در حال بررسی ابعاد مرگ مشکوک این جنایت است

سایت تابناک

ادعای جنجالی وزیر اقتصاد از وقوع جنگ!

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خبر جدید از جراحی مهران مدیری! | بازی با عطاران متوقف شد

پشتیبانی تا خط مقدم
سایت ایران آنلاین

پشتیبانی تا خط مقدم

دو سال از آغاز به کار دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان می‌‎گذرد، دو سالی که اگر بخواهیم با معیار حوادث و بحران‌هایی که کشور در این مدت پشت سر گذاشته است قضاوت کنیم، شاید بتوان گفت در همین بازه کوتاه، به اندازه بخش قابل توجهی از پنج دهه گذشته جمهوری اسلامی، حادثه و بحران روی داده است.
جنگی فراتر از خلیج فارس - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

جنگی فراتر از خلیج فارس - دیپلماسی ایرانی

جنگ ایران با گذشت نزدیک به هفت ماه، حالا از خلیج فارس فراتر رفته و آرایش جهانی ارتش آمریکا را تحت فشار گذاشته است؛ ناو...
         
اماواگرها بر سر اصلاح قیمت بنزین زیر سایه جنگ | حق‌شناس: اصلاحات اقتصادی نباید ناگهانی، شوک‌آور و بدون اطلاع انجام شود
سایت اقتصادنیوز

اماواگرها بر سر اصلاح قیمت بنزین زیر سایه جنگ | حق‌شناس: اصلاحات اقتصادی نباید ناگهانی، شوک‌آور و بدون اطلاع انجام شود

اقتصادنیوز: یک تحلیلگر بازارهای مالی می‌گوید: افزایش قیمت بنزین اثر تورمی دارد. اصلاً نمی‌گویم که این طرح نباید اجرا شود، بلکه معتقد هستم باید اجرا شود، منتها زمان و شرایط خاص خودش را دارد.
آقای پزشکیان! مردم بدهکار بنزین نیستند، حاکمیت بدهکار مردم است
سایت اسب بخار

آقای پزشکیان! مردم بدهکار بنزین نیستند، حاکمیت بدهکار مردم است

مسعود پزشکیان در واکنش به انتقادها درباره قیمت بنزین، پرسیده است: «چه کسی گفته دولت باید بنزین ۱۳۰ هزار تومانی بخرد و ۱۵۰۰ تومان بفروشد؟»
مزد در تعقیب قیمت غذا؛ دستمزد پشت سفره جا ماند!
سایت آفتاب نیوز

مزد در تعقیب قیمت غذا؛ دستمزد پشت سفره جا ماند!

شهروندان ایرانی در سال‌های تازه‌سپری‌شده بار‌ها شنیدند که دستمزد‌ها افزایش یافته، یارانه‌ها بیشتر شده و دولت‌ها برای نگه‌داشتن قدرت خرید خانوار تلاش کردند.
پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از داروهای خاص و خارجی است
سایت پارسینه

پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از …

کمبود دارو از نسخه‌های خاص عبور کرده و حالا بیماران برای بعضی داروهای معمولی هم چند داروخانه را می‌گردند؛ جایی که مشکل از تولید و پخش تا نقدینگی و سهم‌بندی موجودی امتداد پیدا می‌کند.
تاوان جنگ؛ اشغال ایران چگونه به رکود و جهش تورم منجر شد؟ | جنگ جهانی دوم با سفره، شغل و کسب‌وکار ایرانیان چه کرد؟
سایت اقتصادنیوز

تاوان جنگ؛ اشغال ایران چگونه به رکود و جهش تورم منجر شد؟ | جنگ جهانی دوم با سفره، شغل و کسب‌وکار ایرانیان چه کرد؟

اقتصادنیوز: جنگ‌ها همواره فشار بر مردم را تشدید می‌کنند، تورم را افزایش می‌دهند و افراد بیشتری را به ورطه فقر می‌کشانند.
پول‌شویی با قیمت مسکن چه می‌کند؟ | پول‌های غیرقانونی به سمت املاک لوکس می‌رود؟ | خانه‌ای که با پول کثیف خریداری شود، قیمت خانه‌های اطراف را هم تغییر خواهد داد
سایت اقتصادنیوز

پول‌شویی با قیمت مسکن چه می‌کند؟ | پول‌های غیرقانونی به سمت املاک لوکس می‌رود؟ | خانه‌ای که با پول کثیف خریداری شود، قیمت …

اقتصادنیوز: بازار املاک و مستغلات سال‌هاست در ادبیات مبارزه با پول‌شویی به‌عنوان یکی از مسیرهای مهم برای ورود پول‌های غیرقانونی به اقتصاد رسمی شناخته می‌شود.
مشت خاکی که تمام وطن بود
روزنامه اعتماد

مشت خاکی که تمام وطن بود

یک غریبه، دور از خانه، تنها یک خواسته دارد؛ چیزی کوچک به اندازه یک مشت خاک، اما به وسعت تمام خاطرات. همین تصویر کوتاه در یکی از شعرهای مهدی سهیلی، جهان شاعرانه او را آشکار می کند؛ جهانی که در آن وطن از دل دلتنگی انسان پدیدار می شود و یک ذره خاک، ارزش تمام یک سرزمین را پیدا می کند. برای شاعری چون سهیلی، …
    
جغرافیای نفوذ، بن بست توسعه - همدلی
روزنامه همدلی

جغرافیای نفوذ، بن بست توسعه - همدلی

فرید بازدار فعال رسانه توســعه همواره با کمبود پول و اعتبار متوقف نمی شود. گاهی بودجه هست، پروژه هم تعریف شــده، مدیر هم پشت میز نشســته، اما کار آن طور که باید پیش نمیرود. علت را باید جایی بیرون از جدول اعتبارات جســتوجو کرد. جایی که مرز مسئولیت ها آرام آرام کمرنگ می شود [ ]
توحش  اقتصادی
روزنامه اعتماد

توحش اقتصادی

در گذشته در جنگ ها وقتی یک نیروی مهاجم نمی توانست یک شهر یا یک قلعه را به تصرف در بیاورد، آنجا را محاصره می کرد تا با ایجاد قحطی مصنوعی مردم از فرط گرسنگی و تشنگی به ستوه آیند و دروازه ها را بگشایند و اجازه دهند که متجاوزان هر رفتاری که دل شان خواست با مغلوبان داشته باشند.این رفتار وحشیانه آنقدر در تاریخ …
    
دانشگاه، نهادسازی و مسئولیت اجتماعی دانش‌آموختگان
سایت هم میهن

دانشگاه، نهادسازی و مسئولیت اجتماعی دانش‌آموختگان

از منظر جامعه‌شناختی، پویایی جامعه و شکل‌گیری مشارکت موثر، بیش از هر چیز از مسیر نهادسازی می‌گذرد.