قیمت طلا امروز




 سلبریتی ایرانی

 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

پیراهن فلسطین نوید محمدزاده و ۹۰۰ هزار آنفالو | چرا ناسیونالیسم ایرانی علیه سلبریتی‌های وطنی بسیج شد؟

پوشیدن لباسی با طرح فلسطین توسط نوید محمدزاده کافی بود تا در کمتر از ۲۴ ساعت صدها هزار نفر صفحه او را آنفالو کنند؛ واکنشی که نشانه‌ای از شکاف عمیق‌ میان بخشی از جامعه ایران و سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی است.
 پیراهن فلسطین نوید محمدزاده و ۹۰۰ هزار آنفالو | چرا ناسیونالیسم ایرانی علیه سلبریتی‌های وطنی بسیج شد؟
رویداد۲۴ | مازیار وکیلی: پوشیدن لباسی با طرح فلسطین توسط نوید محمدزاده کافی بود تا اتفاقی کم‌سابقه در اینستاگرام رقم بخورد؛ نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر از دنبال‌کنندگان صفحه او، این بازیگر را آنفالو کردند.

نوید محمدزاده روز بعد تلاش کرد توضیحاتی درباره چرایی حضورش با لباس فلسطین در مجامع عمومی ارائه کند، اما این توضیحات نه‌تنها ابهامات را برطرف نکرد، بلکه پرسش‌های بیشتری درباره انگیزه او به وجود آورد. در شرایطی که این روزها مسئله فلسطین حتی در صدر اخبار سیاسی جهان هم قرار ندارد، اقدام محمدزاده عجیب به نظر می‌رسید؛ اما عجیب‌تر از آن، واکنش گسترده کاربران ایرانی بود.

در کمتر از ۲۴ ساعت، حدود ۹۰۰ هزار نفر او را آنفالو کردند. این اتفاق پیام سیاسی و اجتماعی روشنی دارد و می‌توان آن را به‌عنوان یک کنش جمعی مورد تحلیل قرار داد. شاید برای برخی مسئولان نظامی و غیرنظامی قابل باور نباشد که بخش بزرگی از جامعه ایران حتی نسبت به یک نماد ساده از فلسطین چنین واکنش شدیدی نشان دهد؛ آن هم در شرایطی که آنچه در غزه رخ داده،از هر جهت جنایت جنگی است.

با این حال، واقعیت این است که بخشی از جامعه ایران حتی نسبت به پیراهن یک سلبریتی نیز حساس شده و می‌کوشد راه خود و ایران را از فلسطین، لبنان و هر کشور یا جریان دیگری که به‌نوعی با سیاست منطقه‌ای حاکمیت پیوند خورده، جدا کند.

این طرز فکر، فارغ از درستی یا نادرستی آن، چون در عرصه عمومی امکان بروز آزادانه و سازمان‌یافته ندارد، خود را در چنین موقعیت‌هایی نشان می‌دهد. ۹۰۰ هزار آنفالو در کمتر از ۲۴ ساعت را نمی‌توان یک واکنش معمولی دانست؛ این یک کنش جمعی است که شایسته تحلیل و موشکافی جدی است.

ساده‌ترین و در عین حال شاید مهم‌ترین پرسشی که در چنین موقعیتی به ذهن می‌رسد این است: آیا مردم ایران در حال حرکت به سمت نوعی ناسیونالیسم افراطی‌اند؟ مردم ایران و ناسیونالیسم

بیشتر بخوانید:

چرا شعار نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران را نباید تکرار کرد؟

وقتی وطن دیگر وطن نیست | چرا برخی شهروندان به میهن پشت می‌کنند؟

ناسیونالیسم چیست؟

«هرگاه وطن‌پرستی به دل‌مشغولی وسواس‌آمیزی تبدیل شود که علاوه بر بیگانه‌هراسی، شما را مجبور به سرکوب عناصری در داخل و خارج از کشور کند که به زعم شما منافع ملی را تهدید می‌کنند، تبریک می‌گویم، شما یک فاشیست هستید.»

این سخن منتسب به امبرتو اکو می‌تواند نقطه شروعی برای بررسی این باشد که کدام اشکال ناسیونالیسم ممکن است به فاشیسمی خطرناک تبدیل شوند و آیا می‌توان واکنش‌های اخیر در جامعه ایران را ذیل چنین تعریفی بررسی کرد.

حقیقت این است که واکنش‌هایی از جنس آنفالو کردن نوید محمدزاده، در نگاه نخست بیشتر شبیه نوعی لجبازی جمعی است تا یک کنش سیاسی سازمان‌یافته. جامعه‌ای که در آن تورم کمرشکن باعث انباشت حسرت، خشم و سرخوردگی در بخش‌های وسیعی از مردم شده، طبیعتاً مستعد بروز چنین واکنش‌هایی است.

مردمی که ناراضی و مستأصل‌اند، مطابق همان تعبیر معروف «الغریق یتشبث بکل حشیش»، به هر چیزی چنگ می‌زنند تا اعتراض خود را نشان دهند.

اما وقتی روند شعارهای سیاسی سال‌های اخیر را مرور می‌کنیم و با شعارهایی مانند «دشمن ما همین‌جاست، دروغ می‌گن آمریکاست»، «ما آریایی هستیم، عرب نمی‌پرستیم» و «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» روبه‌رو می‌شویم، مسئله از یک واکنش مقطعی فراتر می‌رود.

حقیقت این است که ایران از عصر مشروطه تلاش کرد به یک دولت-ملت مدرن تبدیل شود. اما برخلاف آرمان بسیاری از روشنفکران و سیاستمداران آن دوره، ایران به معنای کامل کلمه مدرن نشد؛ بلکه مدرنیته بر جامعه‌ای با ساختارها و ذهنیت‌های تاریخی متفاوت عارض شد.

مفاهیم مدرنیته، در کنار سیاست‌های هویت‌ساز حکومت پهلوی و مواجهه ایرانیان با پیشرفت‌های جهان غرب، نوعی احساس عقب‌ماندگی و بی‌پناهی تاریخی ایجاد کرد. برای جبران ذهنی این وضعیت، بخشی از جامعه به مهم‌ترین سرمایه نمادین در دسترس خود چنگ زد: ملیت.

برای ایرانیانی که در عصر مدرن خود را فاقد دستاوردهای قابل رقابت با جهان توسعه‌یافته می‌دیدند، بازگشت به عظمت تاریخی و دوره پیشامدرن، دست‌کم از نظر روانی آرامش‌بخش بود. از همین رو ناسیونالیسم باستان‌گرا، از کوروش‌گرایی گرفته تا علاقه به نظام پادشاهی، هنوز در بخش‌هایی از جامعه ایران زنده است.

پس از انقلاب اسلامی اما یک چرخش پارادایمی رخ داد. حاکمیت جدید بیش از گذشته بر عناصر مذهبی تأکید کرد و وطن‌پرستی را ذیل دینداری و هویت اسلامی تعریف کرد.

این رویکرد، وقتی با مشکلات اقتصادی و مداخله گسترده حکومت در حوزه خصوصی همراه شد، باعث شد بخشی از جامعه، ناسیونالیسم درونی خود را به ابزاری برای مقابله با همان هویت رسمی تبدیل کند؛ هویتی که از سوی حاکمیت بر پیوند با جهان عرب و جهان اسلام تأکید داشت.

در همین حال، کشورهای عربی منطقه در سال‌های اخیر از نظر اقتصادی و زیرساختی پیشرفت کردند و این مقایسه، بر احساس ناکامی و خشم بخشی از جامعه ایران افزود.

واکنش‌هایی از جنس آنفالو کردن نوید محمدزاده شاید بیش از هر چیز نوعی عقده‌گشایی اجتماعی باشد، اما در عین حال یک واقعیت را نیز آشکار می‌کند: بخشی از جامعه ایران به شیوه‌ای شدید، احساسی و حذف‌محور در حال بازتعریف هویت ملی خود است.

تاریخی که در بسیاری از بزنگاه‌ها حل مسئله را در حذف دیگری دیده، حالا ممکن است شکل تازه‌ای از همان منطق را در رفتارهای روزمره و حتی در یک «آنفالو» نشان دهد. نوید محمدزاده؛ اعتقاد شخصی یا فرصت‌طلبی؟

اما سوی دیگر این ماجرا خود نوید محمدزاده است؛ کسی که با توضیحات متناقض و کم‌رمق خود باعث شد پرسش اصلی درباره چرایی پوشیدن لباس با طرح فلسطین همچنان بی‌پاسخ بماند.

درباره انگیزه او چند نظریه مطرح شده است.

برخی که معمولاً مسائل را با نظریه‌های توطئه توضیح می‌دهند، معتقدند دستگاه‌های امنیتی از نوید محمدزاده خواسته‌اند چنین کاری انجام دهد. این فرضیه چندان قانع‌کننده به نظر نمی‌رسد. اگر قرار بود چنین ارتباطی وجود داشته باشد، بعید بود تنها خروجی آن پوشیدن لباسی با طرح فلسطین باشد؛ راه‌های بسیار مؤثرتری برای استفاده تبلیغاتی از چهره‌ای مانند محمدزاده وجود داشت.

اما نظریه دیگری وجود دارد که واقع‌بینانه‌تر به نظر می‌رسد: سلبریتی ایرانی، تا زمانی که در ایران حضور دارد، امکان بیشتری برای کسب درآمد، حفظ شهرت و ادامه فعالیت حرفه‌ای دارد و بنابراین ناچار است هر از چندگاهی نشان دهد که با ساختار حاکمیت وارد تقابل کامل نشده است.

این تحلیل تا حدی قابل تأمل است. فرض کنید نوید محمدزاده یا هر سلبریتی دیگری تصمیم بگیرد برای همیشه ایران را ترک کند؛ آیا الزاماً سرنوشت حرفه‌ای بهتری از حمید فرخ‌نژاد، برزو ارجمند یا اشکان خطیبی خواهد داشت؟ حتی گلشیفته فراهانی، که شاید مشهورترین بازیگر ایرانی فعال در خارج از کشور باشد، برای رسیدن به جایگاهی پایدار در سینمای بین‌المللی مسیر دشواری طی کرده است.

بنابراین ماندن نوید محمدزاده در ایران، دست‌کم از منظر حرفه‌ای و اقتصادی، می‌تواند ضرورتی قابل فهم باشد.

مشکل اما اینجاست که بخشی از هواداران قدیمی او در سال‌های اخیر به‌شدت رادیکال شده‌اند و دیگر همان نوید محمدزاده‌ای را که حاضر است در چارچوب رسمی داخل کشور فعالیت کند، نمی‌پذیرند.

محمدزاده نیز نمی‌تواند به‌سادگی از شهرت، درآمد و امکان فعالیت در ایران چشم بپوشد و کاملاً با این بخش از هواداران همسو شود. در نتیجه، شاید ناچار باشد هزینه چنین انتخابی را با از دست دادن صدها هزار دنبال‌کننده بپردازد.

بعید به نظر می‌رسد توضیحاتی مانند «من طرفدار ایران و زندگی هستم و از هر دو طرف به من حمله می‌شود» بتواند نظر آن ۹۰۰ هزار نفری را که تصمیم گرفته‌اند او را آنفالو کنند تغییر دهد.

مسئله اصلی شاید دیگر خود نوید محمدزاده نباشد. آنچه این ماجرا را مهم می‌کند، شکافی است که یک پیراهن توانست آن را آشکار کند؛ شکافی میان بخشی از جامعه و سیاست رسمی، میان تعریف حکومتی از «منافع ملی» و برداشتی که بخشی از مردم از ایران و هویت ایرانی دارند.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران
معنای دولت همان است که بوده
روزنامه شرق

معنای دولت همان است که بوده

با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است.
هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود
سایت عصرایران

هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به کاهش رشد جمعیت، ازدواج و باروری اعلام کرد پیش‌بینی‌ها از منفی شدن نرخ رشد سالانه جمعیت ایران در سال...
تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟
سایت ایران آنلاین

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟

نشریه آمریکایی با اشاره به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در حملات به ایران گزارش داد که از این پس قدرت برتر و مسلط در غرب آسیا نه آمریکا و نه صهیونیست‌ها، بلکه ایران خواهد بود.
ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است
خبرگزاری ایسنا

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است

همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که ماجراجویی نظامی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، این رئیس‌جمهور آمریکا را در وضعیتی مشابه جیمی کارتر گرفتار کرده است؛ بن‌بستی که می‌تواند آرزوهای انتخاباتی او و حزب جمهوری‌خواه را نقش بر آب کند.
سایت فرارو

تصویری کمتر دیده شده از رهبر انقلاب

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/ کنایه سنگین حسام‌الدین آشنا به محسن رضایی

سایت اقتصاد ۲۴

عکس جدید آیت‌الله سیستانی در ۹۶ سالگی منتشر شد

پرهیز از ابهام‌سازی
سایت روزنامه سازندگی

پرهیز از ابهام‌سازی

درباره ضرورت دقت در اظهارنظرهای مرتبط با تصمیمات شورای ‌عالی امنیت ملی
جدل بر سر پایان جنگ
سایت روزنامه سازندگی

جدل بر سر پایان جنگ

واکنش‌ها به اظهارات پزشکیان و قالیباف درباره نسبت قدرت نظامی و اقتصاد با تاب‌آوری مردم
فرسایش یک سرمایه ملی
سایت روزنامه سازندگی

فرسایش یک سرمایه ملی

اهمیت تنگه هرمز نباید از دست برود
نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
سایت روزنامه سازندگی

نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند

محسن هاشمی رفسنجانی: نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
سایت روزنامه سازندگی

شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری: شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
ادامه کار شوراها غیرقانونی است
سایت روزنامه سازندگی

ادامه کار شوراها غیرقانونی است

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفت‌وگو با سازندگی تأکید کردند: تعویق انتخابات شوراها، فاقد پشتوانه قانونی است و رئیس‌جمهور باید جلوی این انحراف از قانون اساسی را بگیرد
چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های مصنوعی توضیح داد | نسخه طباطبائی نوزایش جدید در قدیم امر ملی ایران است
سایت اقتصادنیوز

چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های …

اقتصادنیوز: مشروطیت در ایران نخستین لحظه‌ای بود که این پرسش به‌صورت سیاسی و نهادی آشک شد: چگونه می‌توان «ایران» را از یک موضوع تاریخی به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟
صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد
سایت رویداد‌ ۲۴

صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد

پخش ویدئویی درباره نحوه نفوذ و ترور بارون ترامپ از شبکه سه، در شرایطی که ایران با فشارهای اقتصادی و تنش‌های خارجی دست‌وپنجه نرم می‌کند، موج تازه‌ای از انتقادها به عملکرد صداوسیما و تبعات سیاست خارجی این رسانه به راه انداخته است.
چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان

با مطرح شدن دوباره نام علی شریعتی در سخنان برخی کارشناسان از جمله حمزه رحیم صفوی و موسی غنی‌نژاد، پرسش درباره سهم اندیشه‌های او در شکل‌گیری انقلاب ۱۳۵۷ بار دیگر به یک مناقشه فکری و تاریخی تبدیل شده است؛ آیا شریعتی صرفاً یک روشنفکر اثرگذار بود یا یکی از معماران اصلی گفتمان انقلابی؟ چرا شریعتی هنوز مهم …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حاجی‌دلیگانی: امارات باید سال‌ها سرزمینش را بابت غرامت در اختیار ایران قرار دهد!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| نیلوفر شادمهری: به واسطه خطای ۲ دیپلمات فرانسوی، اخراج شدم

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین

این نخستین حمله شناخته‌شده موفق سایبری در بخش انرژی بریتانیاست.
ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟
سایت عصرایران

ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟

آنچه اکنون مشخص است این است که ایران در یک بازه زمانی کوتاه پس از امضای تفاهم نامه موفق به انتقال حجم قابل توجهی از ذخایر نفتی شد؛ اما تعمیم آن به دوره محاصر...
سایت عصرایران

سانسور کلمات تفاهم و صلح در سخنان پزشکیان و سید حسن خمینی در خبر تلویزیون

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات | انصاف نیوز

گزیده‌ای از گفت‌وگوی حبیب‌الله پیمان فعال سیاسی پیش و پس از انقلاب، با «ایران‌فردا» را در زیر می‌خوانید:
فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟
سایت تجارت نیوز

فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟

حملات ایران، آسیب‌پذیری پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس را آشکار کرده و واشنگتن را به بازنگری در آرایش نظامی و کاهش حضور خود در منطقه واداشته است.
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
         
سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی
روزنامه همدلی

همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی

محسن صنیعی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد، پس از ماه‌ها تعطیلی مجلس و در شرایطی که کشور از مشکلات عدیده اقتصادی، رنج می‌برد، مجلس دوازدهم کلیات طرحی موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهادهای بیگانه» را با ۱۸۳ رأی در صحنِ مجلس به تصویب رساند. در [ ]
طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی
روزنامه همدلی

طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی

مسعد سلیتی وکیل دادگستری کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. مقابله با جاسوسی و نفوذ سازمان‌یافتهٔ بیگانه، اصلی پذیرفته‌شده در همهٔ نظام‌های حقوقی است و هر دولتی حق و تکلیف دارد …
سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر

همشهری/ «از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در کنار جنایاتی که آمریکایی‌ها در جریان حمله به ایران مرتکب شدند، از شهادت فرماندهان و رهبر شهید گرفته تا حمله به مدرسه میناب و اقدام ددمنشانه علیه شه
تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت
خبرگزاری دانشجو

تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت

ادبیات ضعیف‌نمایانه‌ی مبتنی بر تحریف واقعیات که توسط روزنامه «سازندگی» ترسیم و ترویج می‌شود نه تنها تاب‌آوری اجتماعی ایران را کاهش خواهد داد بلکه با ارسال پا...
روزنامه دنیای اقتصاد

خبر جدید از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از زبان فرزندانشان

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام
سایت شهرآرانیوز

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام

آمریکا و متحدانش طی دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند با استفاده از تحریم، محاصره اقتصادی و محدودیت در مبادلات مالی، رفتار جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند. اما مسئله اینجاست که تحریم اقتصادی برای ایران پدیده‌ای تازه نیست. 
نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر جنگ اشتراکات بسیاری در کلام هر دو دیده می شود/ آیا می‌توان این همگرایی را از «لحظه جنگ» به «دوران پس از جنگ» منتقل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر …

اقتصادنیوز: قالیباف از «هسته سخت ۹۰ میلیونی» حرف می‌زند و خاتمی از «حتی ناراضیان»؛ اما هر دو در حال توصیف یک واقعیت هستند، ایران فقط مجموعه‌ای از موافقان وضع موجود نیست. دفاع از ایران، متعلق به همه ایرانیان است؛ حتی کسانی که با بخشی ازسیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت موافق نیستند.
حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟

هشدار‌های تازه درباره وضعیت معیشتی در حالی شدت گرفته که اختلاف بر سر روایت واقعیت اقتصادی کشور بیش از همیشه است؛ از یک سو، مقاماتی از خطر گرسنگی و فرسایش قدرت خرید می‌گویند و از سوی دیگر، جریان‌های تندرو با انکار بحران، مشکلات اقتصادی را به «جنگ روانی» نسبت می‌دهند.
معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده
روزنامه ستاره صبح

معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده

دولت را نمی‌توان با تعداد جلسه‌ها، حجم گزارش‌ها یا فهرست اقدامات ارزیابی کرد. سیاست‌گذاری زمانی معنا پیدا می‌کند که اثر آن در زندگی دیده شود.
چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین

نامه اخیر دیوان محاسبات کشور درباره نحوه تغییر مدیریت سازمان تأمین اجتماعی، به یک مناقشه حقوقی میان منتقدان این تصمیم و مدافعان آن تبدیل شده است. رویداد۲۴ در این گزارش به نقد وارد شده به نامه دیوان محاسبات پاسخ حقوقی داده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در پلتفرم‌ها بازتر می‌کند
سایت تجارت نیوز

روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در …

قانون جنجالی ساترا؛ همان طرح پرحاشیه‌ای که پاییز سال گذشته بر سر زبان‌ها افتاد و موجی از نگرانی‌ها را به همراه داشت، حالا چراغ خاموش دوباره در مجلس به جریان افتاده است.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
سیگنال مرموز رادیویی جنگ رمضان؛ واقعیت کجاست؟/ قسمت سوم جاسوسی رادیویی
سایت تابناک

سیگنال مرموز رادیویی جنگ رمضان؛ واقعیت کجاست؟/ قسمت سوم جاسوسی رادیویی

همزمان با آغاز جنگ، یک صدای فارسی روی موج کوتاه ظاهر شد؛ اعداد، مکث و دوباره اعداد.
«روز دی» عملیاتی خسته کننده که ترامپ آغاز کرده است!
سایت روزنو

«روز دی» عملیاتی خسته کننده که ترامپ آغاز کرده است!

این روز همانند روز نورماندی در جنگ جهانی دوم، یک عملیات سرنوشت‌ساز اقتصادی خواهد بود». اشاره ترامپ به عملیات پیاده‌سازی نظامیان متفقین در ساحل نورماندی در تا...
سرمقاله اعتماد/ اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود | آخرین خبر

اعتماد/ «اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در سیاست خارجی، گاهی بزرگ‌ترین دستاورد، نه پیروزی بر رقیب، بلکه جلوگیری از تکرار جنگ است. تفاهمنامه اسلام‌آباد میان ایران و امریکا از همین منظر باید مورد توجه قرار گیرد؛
کیهان: پول داریم، خیلی هم داریم، کسی حق ندارد بگوید نداریم!
سایت تجارت نیوز

کیهان: پول داریم، خیلی هم داریم، کسی حق ندارد بگوید نداریم!

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.