قیمت طلا امروز




 هزینه های ازدواج

 خبرگزاری ایرنا / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

سپر حمایتی دولت چهاردهم برای حفظ معیشت در جنگ و تحریم

تهران- ایرنا- دولت چهاردهم در دو سال گذشته، در حالی سیاست‌های حمایتی خود را برای حفظ قدرت خرید و تامین معیشت مردم دنبال کرده که اقتصاد کشور همزمان زیر فشار تحریم‌ها، محدودیت‌های ارزی و دو جنگ قرار داشته است؛ از کالابرگ الکترونیکی و بیمه سلامت دهک‌های پایین تا حمایت از مادران و کودکان، پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، افزایش مستمری‌ها و حمایت از اشتغال، مجموعه‌ای از اقدامات با هدف کاهش فشار اقتصادی بر خانوارها و جلوگیری از انتقال کامل هزینه بحران‌ها به سفره مردم است.
 سپر حمایتی دولت چهاردهم برای حفظ معیشت در جنگ و تحریم
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حفظ معیشت مردم در شرایط عادی برای هر دولتی یک ماموریت مهم است اما زمانی که اقتصاد یک کشور همزمان با تحریم، محدودیت منابع ارزی، اختلال در مسیرهای تجاری و دو جنگ مواجه می‌شود، تامین نیازهای روزمره مردم به یکی از اصلی‌ترین آزمون‌های حکمرانی تبدیل خواهد شد.

دولت چهاردهم در چنین شرایطی تلاش کرده است علاوه بر تامین کالاهای اساسی و جلوگیری از اختلال در بازار، مجموعه‌ای از سیاست‌های حمایتی را برای کاهش فشار اقتصادی بر خانوارها از کالابرگ الکترونیکی و بیمه سلامت گرفته تا حمایت از مادران و کودکان، افزایش مستمری‌ها، وام ازدواج و فرزندآوری و حمایت از اشتغال را اجرا کند.

این سیاست‌ها در شرایطی دنبال شده که دولت همزمان با فشار تحریم‌ها و دو جنگ ۱۲ روزه و ۴۰ روزه روبه‌رو بوده است؛ شرایطی که می‌توانست به اختلال در زنجیره تامین، کمبود کالاهای اساسی و افزایش شدید فشار معیشتی منجر شود. با این حال، راهبرد اعلامی دولت این بوده که حتی در شرایط بحرانی نیز جریان کالا و خدمات متوقف نشود و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر ادامه پیدا کند.

انتقال حمایت از زنجیره واردات به سفره مردم

مهم‌ترین محور سیاست معیشتی دولت چهاردهم، اصلاح شیوه پرداخت یارانه کالاهای اساسی و انتقال آن از ابتدای زنجیره به مصرف‌کننده نهایی بوده است.

مسعود پزشکیان معتقد است در مدل گذشته، بخشی از یارانه‌ای که قرار بود به مردم برسد، در مسیر واردات و توزیع از بین می‌رفت و اختلاف قیمت ارز ترجیحی و بازار آزاد، زمینه ایجاد رانت و فساد را فراهم می‌کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به تجربه ارز ترجیحی گفته است که وقتی منابع در ابتدای زنجیره تخصیص پیدا می‌کرد، امکان گران‌نمایی کالا، کم‌اظهاری، قاچاق، احتکار و حتی صادرات مجدد کالا وجود داشت. از نگاه دولت، راهکار این بود که حمایت مستقیما به مصرف‌کننده منتقل شود.

در همین چارچوب، مابه‌التفاوت یارانه به شکل کالابرگ الکترونیکی در اختیار مردم قرار گرفت. روشی که دولت آن را ابزاری برای هدفمند کردن حمایت‌ها و کاهش زمینه‌های رانت می‌داند.

پزشکیان در عین حال تاکید کرده است که با افزایش قیمت کالاها، رقم کالابرگ نیز باید افزایش پیدا کند و دولت در حال بررسی منابع لازم برای تقویت این حمایت است.

این موضوع در اظهارات اخیر مسئولان اقتصادی دولت نیز مورد تاکید قرار گرفته است. معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزیر اقتصاد اعلام کرده دستگاه‌های اقتصادی مکلف به برنامه‌ریزی برای اصلاح رقم کالابرگ و افزایش حمایت از اقشار هدف شده‌اند.

حمایت بیشتر از دهک‌های پایین

البته منطق دولت در اصلاح سیاست‌های حمایتی تنها افزایش مبلغ یارانه نیست بلکه هدف، تغییر نحوه توزیع منابع است.

پزشکیان معتقد است یارانه عمومی در بسیاری از حوزه‌ها به شکل یکسان توزیع می‌شود، در حالی که خانوارهای پردرآمد به دلیل مصرف بیشتر انرژی، آب، برق و گاز، سهم بیشتری از یارانه پنهان دریافت می‌کنند.

از همین رو، دولت به دنبال آن است که سهم حمایت از دهک‌های پردرآمد کاهش یابد و منابع بیشتری به دهک‌های پایین منتقل شود.

این رویکرد در مورد کالابرگ نیز دنبال می‌شود. به این معنا که همه خانوارهای مشمول حمایت دریافت کنند اما در صورت تامین منابع، میزان افزایش برای اقشار آسیب‌پذیر بیشتر باشد.

به گفته مسئولان اقتصادی دولت، حتی در شرایط جنگ و افزایش قیمت‌ها نیز برنامه این است که حمایت از خانوارهای آسیب‌پذیر تقویت شود.

جلوگیری از کمبود کالا؛ اولویت در شرایط جنگ

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت چهاردهم، تداوم تامین کالاهای اساسی در شرایط بحران است.

مرتضی زمانیان، معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به فشارهای ناشی از جنگ، تحریم و محدودیت‌های تجاری گفته است اولویت اصلی دولت تامین کالاهای اساسی بوده و کشور توانسته از مشکلاتی مانند جیره‌بندی جلوگیری کند.

این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که در شرایط جنگ، نخستین حلقه‌ای که ممکن است دچار اختلال شود، زنجیره واردات، حمل‌ونقل و توزیع کالا است.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور نیز بر همین اساس از دستگاه‌های مسئول خواسته است برای بهترین و بدترین سناریوهای تأمین کالا برنامه داشته باشند و تاکید کرده که کمبود کالاهای اساسی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

دولت همچنین تقویت مبادی ورودی کشور و افزایش ظرفیت‌های لجستیکی در دستور کار داشته تا در شرایط بحرانی، جریان کالا متوقف نشود.

بیمه سلامت؛ حمایت از درمان اقشار کم‌درآمد

بخش دیگری از سیاست حمایتی دولت در حوزه سلامت دنبال شده است. بر اساس قانون برنامه هفتم، افرادی که فاقد بیمه پایه هستند باید برای برقراری پوشش بیمه سلامت اقدام کنند. دهک‌های اول تا پنجم می‌توانند به صورت رایگان تحت پوشش قرار گیرند و دهک‌های ششم تا نهم نیز از تخفیف در پرداخت حق بیمه برخوردار می‌شوند.

سازمان بیمه سلامت ایران اکنون بیش از ۴۵ میلیون نفر را در چهار صندوق تحت پوشش دارد.

در کنار این پوشش عمومی، صندوق بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر نیز فعال است و بیش از ۳.۵ میلیون نفر از این بیماران در سامانه‌های مربوطه نشان‌دار شده‌اند.

اهمیت این سیاست در شرایط تورمی دوچندان است زیرا افزایش هزینه‌های درمان می‌تواند بخش قابل توجهی از درآمد خانوارهای کم‌درآمد را از بین ببرد. کاهش پرداخت از جیب این گروه‌ها، یکی از ابزارهای دولت برای جلوگیری از سقوط خانوارهای آسیب‌پذیر به فقر شدیدتر است.

حمایت از مادران؛ از یسنا تا کارت امید مادر

دولت چهاردهم در کنار کالابرگ عمومی، مجموعه‌ای از طرح‌های اختصاصی برای مادران و کودکان اجرا کرده است. یکی از این طرح‌ها یسنا است که با هدف حمایت غذایی از مادران باردار و شیرده و کودکان خردسال طراحی شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، در سال گذشته حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مادر باردار یا دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در چهار مرحله از این حمایت بهره‌مند شدند.

اما حمایت دولت از مادران به یسنا محدود نمانده و از ابتدای سال ۱۴۰۵، کارت امید مادر نیز وارد مرحله اجرا شده است.

بر اساس این طرح، مادران ایرانی که از ابتدای فروردین ۱۴۰۵ صاحب فرزند می‌شوند، به ازای هر کودک تا ۲۴ ماهگی، ماهانه دو میلیون تومان اعتبار دریافت می‌کنند. این اعتبار برای خرید اقلام غذایی، پوشک و شیرخشک قابل استفاده است.

این طرح از یک جهت با کالابرگ عمومی متفاوت است زیرا اعتبار آن برای نیازهای مادر و نوزاد تعریف شده و بخشی از هزینه‌های سنگین ماه‌های نخست تولد کودک را هدف گرفته است.

مبارزه با سوتغذیه کودکان

یکی دیگر از سیاست‌های حمایتی دولت، پرداخت کمک‌هزینه برای کودکان دچار سوتغذیه است.

این برنامه برای کودکان زیر پنج سالی که براساس پایش‌های بهداشتی دچار اختلال رشد یا سوتغذیه تشخیص داده می‌شوند، اجرا می‌شود.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی وزارت تعاون، در سال گذشته این حمایت در ۱۲ نوبت پرداخت شده و برای دهک‌های پایین مبلغ بیشتری در نظر گرفته شده است. طبق اعلام مسئولان، اجرای این طرح توانسته بخشی از کودکان مشمول را از وضعیت سوتغذیه خارج کند.

در سال ۱۴۰۵ نیز طرح‌های حمایت از مادران و کودکان با بودجه‌ای مستقل ادامه پیدا کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که یسنا، رفع سوتغذیه و کارت امید مادر سه لایه جداگانه از سیاست‌های حمایتی دولت را تشکیل می‌دهند.

حمایت از ازدواج و فرزندآوری

سیاست‌های حمایتی دولت تنها به تامین کالاهای اساسی محدود نیست و حوزه تشکیل خانواده را نیز دربرمی‌گیرد.

پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری همچنان یکی از ابزارهای حمایتی دولت برای کاهش هزینه‌های آغاز زندگی مشترک و حمایت از خانواده‌های دارای فرزند است.

در شرایطی که هزینه مسکن، ازدواج و تامین نیازهای اولیه زندگی افزایش یافته، وام ازدواج برای بسیاری از زوج‌های جوان به یکی از منابع مهم تامین هزینه‌های آغاز زندگی تبدیل شده است.

تسهیلات فرزندآوری نیز در همین چارچوب دنبال می‌شود و هدف آن کمک به خانواده‌ها برای تامین بخشی از هزینه‌های مرتبط با تولد و نگهداری فرزند است.

در کنار این تسهیلات، طرح‌هایی مانند یسنا و کارت امید مادر تلاش می‌کنند حمایت را از سطح وام به حمایت مستقیم از هزینه‌های جاری کودک و مادر منتقل کنند.

افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری مددجویان

گروه دیگری که در سیاست‌های حمایتی دولت مورد توجه قرار گرفته، بازنشستگان هستند.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرده است که حقوق بازنشستگان در سال جاری متناسب با افزایش حداقل دستمزد افزایش یافته است.

البته دولت نیز می‌پذیرد که تداوم تورم موجب شده این افزایش به تنهایی پاسخگوی همه نیازهای معیشتی بازنشستگان نباشد از همین رو مجموعه سیاست‌های حمایتی باید در کنار افزایش درآمد ادامه پیدا کند.

مستمری مددجویان سازمان بهزیستی نیز افزایش یافته و دولت تلاش کرده است قدرت خرید اقشار آسیب‌پذیر را تا حد امکان حفظ کند.

درمان؛ پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها

حمایت از معیشت بدون توجه به هزینه درمان امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل دولت همزمان با گسترش پوشش بیمه‌ای، تامین منابع برای پرداخت مطالبات مراکز درمانی را نیز دنبال کرده است.

وزیر تعاون اعلام کرده است با همکاری وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و شبکه بانکی، انتشار اوراق مالی برای پرداخت مطالبات بیمارستان‌های دولتی آغاز شده است.

هدف این است که انباشت مطالبات موجب اختلال در ارائه خدمات درمانی نشود و بیماران، به‌خصوص اقشار کم‌درآمد، با مشکل بیشتری مواجه نشوند.

حمایت از اشتغال و جلوگیری از تعدیل نیرو

بخش دیگری از سیاست‌های دولت به حفظ درآمد خانوار از مسیر حفظ اشتغال مربوط می‌شود.

پس از بحران‌های اخیر، حمایت از واحدهای آسیب‌دیده و جلوگیری از تعدیل نیروی کار به یکی از موضوعات مهم تبدیل شده است.

دولت اعلام کرده است که بسته‌های تشویقی برای حمایت از سرمایه‌گذاران و جلوگیری از تعدیل نیرو در نظر گرفته شده تا شوک جنگ و رکود به بازار کار منتقل نشود.

این سیاست از آن جهت اهمیت دارد که حمایت نقدی و کالایی، اگر با از دست رفتن شغل همراه شود، نمی‌تواند به تنهایی امنیت اقتصادی خانوار را تضمین کند.

تنظیم بازار؛ ضلع دیگر سیاست معیشتی

در کنار پرداخت یارانه و حمایت مستقیم، دولت تلاش کرده است با تنظیم بازار نیز از افزایش فشار بر مردم جلوگیری کند.

محمدرضا عارف از تشکیل قرارگاه فرماندهی واحد نظارت با مسئولیت استانداران خبر داده و تأکید کرده است با گران‌فروشی، کم‌فروشی و احتکار برخورد جدی‌تری صورت گیرد.

او همچنین از ستاد تنظیم بازار خواسته است برنامه‌ای برای حداقل شش ماه آینده تدوین کند و تمام زنجیره تامین کالا، از تولید و واردات تا توزیع و فروش، تحت نظارت قرار گیرد.

دولت همچنین بر این موضوع تاکید دارد که احتکار تنها به کالاهای اساسی محدود نیست و هر نوع احتکار باید مورد توجه دستگاه‌های نظارتی قرار گیرد.

سیاست حمایتی در میانه دو جنگ

آنچه مجموعه سیاست‌های حمایتی دولت چهاردهم را از شرایط معمول متمایز می‌کند، زمان اجرای آنهاست.

این سیاست‌ها در شرایطی اجرا شده‌اند که کشور با دو جنگ مواجه شده، مسیرهای تجاری تحت فشار قرار گرفته، تحریم‌ها محدودیت‌های جدی برای دسترسی به منابع ایجاد کرده و تامین ارز و کالا با دشواری بیشتری همراه شده است.

با این حال، دولت تلاش کرده است میان دو هدف حرکت کند. از یک سو اصلاح ساختارهای ناکارآمد و حذف زمینه‌های رانت و فساد و از سوی دیگر جلوگیری از انتقال هزینه اصلاحات به سفره اقشار کم‌درآمد.

پزشکیان گفته که اگر اصلاح نظام یارانه‌ای انجام نمی‌شد و جنگ آغاز می‌شد، کشور با مشکل جدی در تأمین کالاهای اساسی مواجه می‌شد؛ زیرا امکان ادامه تامین ارز ترجیحی وجود نداشت.

از نگاه دولت، اکنون کالا در بازار وجود دارد اما افزایش قیمت‌ها فشار ایجاد کرده و وظیفه سیاست حمایتی این است که این افزایش هزینه تا حد امکان با کالابرگ و حمایت‌های هدفمند جبران شود.

یک شبکه چندلایه برای حمایت از مردم

مجموعه اقدامات دولت را می‌توان در چند لایه تامین کالاهای اساسی، کالابرگ عمومی، حمایت هدفمند از دهک‌های پایین، بیمه سلامت، حمایت از مادران و کودکان، مقابله با سوءتغذیه، تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، افزایش حقوق بازنشستگان، افزایش مستمری مددجویان، تأمین منابع درمان و حمایت از اشتغال خلاصه کرد.

این شبکه حمایتی قرار نیست به معنای بی‌اثر شدن فشار تورم باشد بلکه هدف آن کاهش شدت این فشار و جلوگیری از آن است که شوک‌های اقتصادی و جنگی به حذف نیازهای ضروری خانوارها منجر شود.

دولت در عین حال به دنبال تغییر فلسفه یارانه‌هاست؛ از یارانه‌ای که ممکن است در ابتدای زنجیره گرفتار رانت شود، به حمایتی که به دست مصرف‌کننده نهایی برسد؛ از حمایت یکسان از همه دهک‌ها به حمایت بیشتر از کسانی که نیاز بیشتری دارند.

در این نگاه، عدالت تنها به معنای پرداخت پول نیست بلکه به معنای آن است که منابع محدود کشور در شرایط تحریم و جنگ، ابتدا به سمت کسانی برود که بیشترین آسیب را از افزایش قیمت‌ها و بحران اقتصادی می‌بینند.

به همین دلیل، مسیر سیاست‌های حمایتی دولت چهاردهم از کالابرگ عمومی تا کارت امید مادر، از بیمه سلامت تا حمایت از کودکان و از وام ازدواج تا حفظ اشتغال، در نهایت به یک هدف مشترک می‌رسد. جلوگیری از آنکه هزینه بحران‌های اقتصادی و جنگی بر دوش ضعیف‌ترین اقشار جامعه قرار گیرد.







جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - 21 August 2026
خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی
سایت عصرایران

خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی

مسئله محمدرضا گلزار نیست. او در این یادداشت بیش از آنکه یک فرد باشد، نماینده پدیده‌ای گسترده‌تر است: تبدیل ثروت به نمایش عمومی و تبدیل سبک زندگی طبقات برخورد...
بن‌بست اطلاع‌رسانی/ پایان دوران رسانه‌های دولتی را به رسمیت بشناسیم
سایت عصرایران

بن‌بست اطلاع‌رسانی/ پایان دوران رسانه‌های دولتی را به رسمیت بشناسیم

رسانه‌ها را پوشش‌دهنده اخبار مقامات کرده‌ایم و بعد می‌گوییم چرا مرجعیت ندارند؟ رسانه باید به کف زندگی مردم برود!
خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 سال زندان برای «هیوا سیفی زاده»
سایت عصرایران

خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 …

انشاءکننده حکمی که ابعادی چنین اجتماعی دارد، باید به جامعه توضیح دهد که شعر سعدی، چه با خوانندگی زنان و چه با صدای مردان، اساساً چطور می تواند مردم را به فسا...
۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها
روزنامه هفت صبح

۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها

ساخت مخازن اضطراری آب پس از رأی دیوان عدالت اداری و توقف دریافت هزینه از قبوض آب متوقف شده است
سایت رکنا

شلیک مرگ در جشن عروسی/ کودک 5 ساله قربانی تیراندازی شد

سایت خبرآنلاین

قطع برق در یک از حوزه‌های برگزاری کنکور؛ رئیس سازمان سنجش توضیح داد

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟

بیشتر پژوهشگران منشأ «قنات» را ایران می‌دانند. شواهد تاریخی نشان می‌دهد این فناوری دست‌کم از دوره هخامنشیان رواج داشته و همراه با گسترش قلمرو ایران به سرزمین‌های دیگر نیز منتقل شده است.
از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید خورد؟
سایت دیدبان ایران

از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید …

ماراتن کنکور در ایران از یک آزمون ۴۷ هزار نفری در مرداد ۱۳۴۸ شروع شد و حالا، ۵۷ سال بعد، بیش از یک میلیون نفر در آن رقابت می‌کنند؛ آزمونی که در این نیم‌قرن بارها شکل عوض کرده، تعطیل شده، دوباره برگشته، دو بار در سال برگزار شده و حتی ترکیب جنسیتی داوطلبانش هم کاملاً تغییر کرده است.
پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده آلودگی گسترده سواحل قشم ممکن است ناشی از «رهاسازی عمدی نفت از چاه‌ها» باشد، کارشناسان با استناد به تصاویر ماهواره این فرضیه را بسیار بعید می‌دانند.
«کیفیت، عدالت، هویت»؛ شعارهایی که در اجلاس آموزش و پرورش گم شدند
سایت عصرایران

«کیفیت، عدالت، هویت»؛ شعارهایی که در اجلاس آموزش و پرورش گم شدند

آیا مدیران آموزش‌وپرورش، از سطح ستاد تا استان و منطقه، در میان برنامه‌های فشرده، تشریفات رسمی، دیدارها، سخنرانی‌ها و ملاحظات ناشی از میزبانی این حجم از مسئول...
سایت عصرایران

این کنکور معضلی شده ؛ نگاهی سینمایی و متفاوت با پایانی خوش (فیلم)

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟
سایت تابناک

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟

مشکلات آموزش و پرورش برآمده از همه دولتهای گذشته است، اما در دولت فعلی هم وزارتخانه مربوطه نتوانسته تدبیر و ابتکار عمل خاصی از خود بروز و ظهور دهد.
سایت رویداد‌ ۲۴

کنایه نورا هاشمی به شاکی پرونده پژمان جمشیدی

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟
سایت میگنا

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟

به گزارش میگنا رسانه سلامت روان و تاب آوری ایران «Workaholism» اعتیاد به کار یا «کارزدگی» به وضعیتی گفته می‌شود که فرد به شکل مداوم و اجباری به کار کردن گرایش دارد و نمی‌تواند به‌آسانی از کار فاصله بگیرد.
میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی
سایت میگنا

میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی

تفاوت‌های جنسیتی در مسائل مالی واقعی بوده و ریشه در ساختارهای عمیق‌تر ذهنی مانند زیان‌گریزی و خوش‌بینی دارند.
هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟
سایت فراز

هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟

بیش از هفت دهه از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ گذشته است، اما سقوط دولت محمد مصدق همچنان یکی از مناقشه‌برانگیزترین موضوعات تاریخ معاصر ایران است. در این هفت دهه، ده‌ها کتاب...
سایت انصاف نیوز

بدن چگونه کمبود ویتامین‌ها را اطلاع می‌دهد؟ | انصاف نیوز

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها
روزنامه هفت صبح

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها

دستکاری بستر رودخانه‌های شهری با بتن و آسفالت سرعت و قدرت جریان آب را افزایش می‌دهد و خطر سیلاب را بیشتر می‌کند
کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما
سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش …
سایت فرارو

تصاویر؛ حاشیه‌هایی از کنکور سراسری سال ۱۴۰۵

روزنامه هفت صبح

پدرم به من لکسوس نداد نقشه قتلش را کشیدم

سایت دیدبان ایران

نجات زن جوان از چنگ گروگان‌گیر در غرب تهران

سایت عصرایران

تخریب برج ۱۰ طبقۀ ۲ هزار میلیاردی در اراضی ملی میگون

واقعاً فراجناحی بود؟!
روزنامه توسعه ایرانی

واقعاً فراجناحی بود؟!

محمدتقی زاده سه شنبه شب، ۲۷ مردادماه، اختتامیه جشنواره انجمن روزنامه نگاران ایران در حالی برگزار شد که بیانیه هیأت داوران و لحن و متن
سایت فرتاک

«غر زدن» بهانه حمله خونین به همسر؛ زن ۳۸ ساله تا یک قدمی مرگ رفت

سایت برترینها

تصویر کلثوم اکبری در نشریه نیویورک پست آمریکا

سایت تابناک

حادثه وحشتناک در علم‌کوه؛ داستان ۲۴ ساعت نجات!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصویری از آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران

سایت تابناک

رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد

آتش‌سوزی‌های پیاپی در بازارهای تاریخی ایران، تنها چند حجره و مغازه را تهدید نمی‌کند؛ هر بار بخشی از میراث معماری و قلب تپنده اقتصادی شهرها در معرض تخریب و خسارت قرار می‌گیرند.
چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟

یک کارشناس حوزه رسانه و ارتباطات گفت: اگر رسانه رسمی می‌خواهد دوباره جایگاه خود را تقویت کند، باید چیزی بیشتر از خبر درست ارائه دهد. باید اعتماد تولید کند. اعتماد با لوگو یا بخشنامه یا حتی با تکرار عبارت منابع آگاه ساخته نمی‌شود. اعتماد از شفافیت، پاسخگویی، سرعت، پذیرش خطا و مهمتر از همه از احترام به …
وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند
خبرگزاری ایسنا

وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند

روان‌پزشکان و متخصصان سلامت محیط هشدار می‌دهند که انباشت نخاله‌های ساختمانی در معابر شهری، فراتر از یک آلودگی بصری، عاملی قدرتمند برای افزایش استرس، اضطراب و فرسایش سرمایه روانی شهروندان است.
نقدی بر ابهام حکمرانی در «شستا»/ کارگران و بازنشستگان خواستار نظارت دائمی بر عملکرد شرکت‌ها هستند
خبرگزاری ایلنا

نقدی بر ابهام حکمرانی در «شستا»/ کارگران و بازنشستگان خواستار نظارت دائمی بر عملکرد شرکت‌ها هستند

یک فعال کارگری گفت: پرسش امروز میلیون‌ها بیمه شده‌ی تامین اجتماعی روشن است؛ وقتی هیچ نظام نظارتی جامع و قانونی برای نظارت بر شستا وجود ندارد، مدیران این مجموعه در برابر چه مرجع مستقلی و با چه سازوکار الزام‌آوری باید پاسخگوی تصمیمات و عملکرد خود باشند؟
آهسته برانید؛ هلیا در حال پیدا کردن قلمرو برای توله‌هایش
خبرگزاری ایسنا

آهسته برانید؛ هلیا در حال پیدا کردن قلمرو برای توله‌هایش

پناهگاه حیات‌وحش میاندشت جاجرم بار دیگر میزبان یوز ماده «هلیا» و سه توله‌اش شده است؛ حضوری که ضرورت همراهی مردم برای حفاظت از این گونه ارزشمند و در معرض خطر انقراض را دوچندان کرده است.
دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!
خبرگزاری ایرنا

دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!

ساری - ایرنا - همزمان با اوج‌گیری حضور مسافران در سواحل استان مازندران، گزارش‌های رسمی از جان باختن ۲۱ نفر در آب‌های ساحلی این استان خبر می‌دهد؛ رخدادهایی که ریشه در بی‌احتیاطی و نادیده گرفتن هشدارهای ایمنی دارد.
خبرگزاری ایرنا

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

دانش‌آموزان در کشاکش کتاب و گوشی؛ وقتی «مهارت تمرکز» کمیاب می‌شود
خبرگزاری ایرنا

دانش‌آموزان در کشاکش کتاب و گوشی؛ وقتی «مهارت تمرکز» کمیاب می‌شود

بروجرد - ایرنا - کاهش تمرکز و عمق مطالعه دانش‌آموزان به موضوعی جدی برای خانواده‌ها و معلمان تبدیل شده است به نحوی که والدین از وابستگی فرزندان به گوشی می‌گویند، معلمان ضعف حل مساله و کارشناسان «تغییر سبک شناختی» نسل جدید را گزارش می‌کنند که به گفته آنان با هوش مصنوعی و بمباران اطلاعاتی، ابعاد تازه‌ای …
روایت هویت ایرانی در ۱۶۰ سند تاریخی؛ گشت‌وگذاری در موزه ثبت احوال تهران
خبرگزاری ایرنا

روایت هویت ایرانی در ۱۶۰ سند تاریخی؛ گشت‌وگذاری در موزه ثبت احوال تهران

تهران- ایرنا- موزه ثبت احوال ایران تاریخچه ای از فرایند سجلی ایرانیان را در خود به یادگار جای داده که در آن شناسنامه افراد و چهره‌های مشهور ایرانی برای نسل های آینده بایگانی شده است.
جنگل گلریز قرق هر روز زخم تازه‌ای برمی‌دارد
روزنامه هفت صبح

جنگل گلریز قرق هر روز زخم تازه‌ای برمی‌دارد

مدیرکل منابع طبیعی گلستان تنها یک مورد تخلف را تأیید می‌کند، در حالی که منابع محلی از تخلفات گسترده‌تری خبر می‌دهند
استخدام را از واسطه پس بگیرید
روزنامه هفت صبح

استخدام را از واسطه پس بگیرید

۳۱ هزار شرکت تأمین نیروی انسانی فعال‌اند اما میزان دریافتی‌شان و سهم واقعی کارکنان‌ آنها همچنان شفاف نیست
سایت رکنا

عکس صحنه مرگ دردناک 2 دختر 22 و 25 ساله در کوییک مچاله شده / ببینید خودرو ایرانی چه بر سر 2 دختر آورد

بازار سوخته
سایت روزنامه سازندگی

بازار سوخته

حریق گسترده بیش از ۲۰ مغازه را در بافت تاریخی گرگان خاکستر کرد
افتخار در استکهلم
سایت روزنامه سازندگی

افتخار در استکهلم

کاوه مدنی برنده جایزه نوبل آب جهانی شد
سرمقاله خراسان/ امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه | آخرین خبر

خراسان/ «امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم صادق غفوریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: قوه قضاییه روز گذشته، یک اتفاق بزرگ در عرصه مدیران عالی خود را تجربه کرد؛ صدور حکم انتصاب ۹ مدیر عالی‌رتبه این قوه در یک روز، صرفاً یک جابه‌جایی اداری نیست؛
مخل امنیت ملی است
سایت روزنامه سازندگی

مخل امنیت ملی است

معاون حقوقی پزشکیان خبر داد: طرح «مقابله با نفوذ» مغایر حقوق شهروندی و خلاف موازین شرع است
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حمایت ترانه علیدوستی از ملیکا پارسادوست شاکی پرونده پژمان جمشیدی

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| یک روحانی خود را خلع لباس کرد؛ با لباس شخصی بر منبر حاضر می‌شوم

مسعود کوثری: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد
سایت عصرایران

مسعود کوثری: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد

ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند، جای خودشان را در جامعه پیدا نمی‌کنند: مثل جوان‌ها ، زنان و گروه‌های تهیدست جامعه. اینها به سمت یک جن...
سایت رویداد‌ ۲۴

حکم اعدام قائم حسینی اجرا شد

روایت ملیکا پارسادوست از شب حادثه و دادگاه پژمان جمشیدی؛ پشت پرده پرونده‌ای که جامعه را تکان داد
سایت رویداد‌ ۲۴

روایت ملیکا پارسادوست از شب حادثه و دادگاه پژمان جمشیدی؛ پشت پرده پرونده‌ای که جامعه را تکان داد

روایت ملیکا پارسادوست از پرونده شکایتش علیه پژمان جمشیدی، فراتر از جزئیات یک پرونده قضایی، تصویری از دشواری مسیر شاکیان آزار جنسی در ایران ارائه می‌کند؛ از سرگردانی میان کلانتری و پزشکی قانونی تا حضور در دادگاهی که به گفته او، در آن احساس می‌کرد به جای شاکی، خودش زیر ذره‌بین قرار گرفته است.
سایت تجارت نیوز

تکذیب ‌آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران/ ماجرای غلیظ ‌‌‌چه بود؟

ضعف ساختاری، مانع شکوفایی استعدادها - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ضعف ساختاری، مانع شکوفایی استعدادها - مردم سالاری آنلاین

ایران در شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۵ (Global Innovation Index) که توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ...
         
دو سال بلاتکلیفی محیط‌بان مجروح
روزنامه شرق

دو سال بلاتکلیفی محیط‌بان مجروح

پرونده قضائی محیط‌بان مجروح اصفهان در پله اول رسیدگی قضائی است و متخلفی که به سمت «علی جمشیدیان» شلیک کرده، از مشورت دو وکیل بهره می‌برد، اما علی که به ‌عنوان محیط‌بان و مأمور دولت هنگام خدمت مورد حمله قرار گرفته و دچار آسیب چشمی شده، از داشتن حتی یک وکیل هم محروم است.
مسأله کارگران افزایش روزانه قیمت‌هاست، نه استیضاح میدری
روزنامه توسعه ایرانی

مسأله کارگران افزایش روزانه قیمت‌هاست، نه استیضاح میدری

عضو تیم کارگری شورای عالی کار با اشاره به افزایش قابل توجه هزینه های زندگی، از دو برابر شدن هزینه سبد معیشت کارگران نسبت به رقم مصوب دی ماه سال
تاب آوری «اداراکی» ریشه‌ها ، مخاطرات و پیامدها
روزنامه آرمان امروز

تاب آوری «اداراکی» ریشه‌ها ، مخاطرات و پیامدها

آرمان امروز- حمید باقری زواره- کارشناس مسائل اجتماعی: در ادبیات کلاسیک امنیت ملی، همواره تمرکز بر حفظ مرزهای جغرافیایی و تمامیت ارضی بوده است؛ اما در پیچیدگی‌های جامعه مدرن، مفهومی بسیار حساس‌تر و حیاتی‌تر وجود دارد که می‌تواند ستون‌های یک ملت را در لرزه اندازد: «تمامیت ذهنی». آنچه امروز در لایه‌های …
چرا اصلاح مصرف باید پیش از افزایش نرخ باشد؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا اصلاح مصرف باید پیش از افزایش نرخ باشد؟

عضو پیشین کمیسیون انرژی با تأکید بر اینکه شرایط فعلی کشور برای افزایش قیمت بنزین مناسب نیست، اصلاح ناترازی انرژی را نیازمند مجموعه ای از سیاست های
    
شهرفروشی، نسخه ویرانی تهران
روزنامه شرق

شهرفروشی، نسخه ویرانی تهران

شهردار سابق تهران می‌گوید تصمیم‌های شهرسازی از آن تصمیم‌هایی هستند که «صدایشان بعدا درمی‌آید» و متخصصانی که پیامد این تصمیم‌ها را می‌دانند، وظیفه دارند نسبت به آنها حساس باشند. پیروز حناچی در گفت‌وگو با «شرق» از کاهش وابستگی بودجه شهرداری به درآمدهای شهرسازی در دوره مدیریتش، نقش کمیسیون ماده ۵، توسعه …
مصوبه دولت، ترس از تبرج؛ گواهینامه موتورسواری زنان قربانی نگرانی‌های حجاب شد؟
روزنامه شرق

مصوبه دولت، ترس از تبرج؛ گواهینامه موتورسواری زنان قربانی نگرانی‌های حجاب شد؟

علیرغم طی شدن تمام فرایندهای حقوقی و قانونی و همچنین مصوبه صریح دولت برای صدور گواهینامه زنان، اجرای این قانون در پیچ‌وخم جاده انتظامی گیر کرده است. در تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای «مردان» بر عهده نیروی انتظامی گذاشته شده است. از آنجا که در متن …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تعقیب و گریز و تیراندازی پلیس به خودروهای سوخت‌بر در هرمزگان

سایت عصرایران

استعفای شهردار رباط‌کریم یک روز پس از انتخاب