قیمت طلا امروز




 هانیه اله دادی

 سايت نبض بورس / ۱۱ ساعت قبل

کدام فولادی‌ها زیر سایه ریسک سودساز می‌شوند؟

فلز‌های این روز‌ها تحت‌تأثیر نوسان نرخ ارز، تغییرات قیمت‌های جهانی، سیاست‌های انرژی، افزایش قابل‌توجه نرخ نیما و حتی قطعی برق قرار دارد. باوجوداین شرایط صنای...
 کدام فولادی‌ها زیر سایه ریسک سودساز می‌شوند؟
اخبار بورس بورس کد خبر: ۱۳۶۴۹۰ ۱۱:۰۰ ۱۴۰۵/۰۶/۰۴ هانیه اله دادی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با نبض بورس مطرح کرد: کدام فولادی‌ها زیر سایه ریسک سودساز می‌شوند؟ کد خبر: ۱۳۶۴۹۰ ۱۱:۰۰ ۱۴۰۵/۰۶/۰۴ فلز‌های این روز‌ها تحت‌تأثیر نوسان نرخ ارز، تغییرات قیمت‌های جهانی، سیاست‌های انرژی، افزایش قابل‌توجه نرخ نیما و حتی قطعی برق قرار دارد. باوجوداین شرایط صنایع فولادی می‌توانند سودساز باشند؟ هانیه اله دادی، کارشناس بازار سرمایه روند این صنعت را تحلیل می‌کند. به گزارش نبض بورس، صنعت فلزات و به‌ویژه زنجیره فولاد، یکی از مهم‌ترین گروه‌های بازار سرمایه است که سودآوری شرکت‌های آن به مجموعه‌ای از متغیر‌های داخلی و بین‌المللی وابسته است. نرخ دلار، شکاف ارزی نیما و بازار آزاد، قیمت شمش CIS، هزینه تأمین برق و گاز و همچنین ضرایب تعیین‌شده در بورس کالا، در مقاطع مختلف می‌توانند مسیر سودآوری و ارزش‌گذاری شرکت‌های این صنعت را تغییر دهند. صنایع فلزی سودساز می‌شوند؟

هانیه اله دادی، کارشناس بازار سرمایه گفت: در شرایط فعلی، چند متغیر اصلی بر صنعت فلزات و به‌ویژه زنجیره فولاد اثرگذاری دارند. مهم‌ترین این عوامل شامل نرخ دلار و فاصله نرخ ارز نیما و آزاد، نرخ شمش CIS، هزینه برق و گاز و همچنین نسبت‌های قیمتی در حلقه‌های مختلف زنجیره فولاد است. 

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: باتوجه‌به چشم‌انداز صعودی نرخ دلار ، حتی در صورت حصول توافق، اثر این متغیر برای صنعت فلزات عمدتاً مثبت ارزیابی می‌شود. به‌خصوص اگر سیاست دولت در مسیر کاهش فاصله نرخ نیما و بازار آزاد حرکت کند، این موضوع می‌تواند برای کلیت صنعت یک امتیاز مثبت باشد.

وی افزود: البته کاهش شکاف نیما و آزاد برای برخی شرکت‌ها، از جمله فولاد مبارکه، می‌تواند نکته‌ای منفی تلقی شود؛ اما در مجموع برای صنعت فلزات اثر مثبتی خواهد داشت.

اله دادی توضیح داد: نرخ شمش CIS در حال حاضر تحت‌تأثیر شرایط سیاسی و نظامی، حدود ۴۶۰ دلار قرار دارد. انتظار می‌رود این نرخ تا پایان سال به میانگین تاریخی خود، یعنی محدوده ۴۴۰ دلار، بازگردد. طبیعتاً هرچه میزان کاهش نرخ شمش بیشتر باشد، اثر آن بر سودآوری صنعت منفی‌تر خواهد بود. چالش صنعت فولاد چیست؟

اله دادی تشریح کرد: هزینه برق برای شرکت‌های شمش‌ساز اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا مصرف برق این بخش از زنجیره بالاتر است. نکته جالب این است که باوجود کسری انرژی در کشور، نرخ برق سبز در بورس انرژی در حال حاضر حدود ۶ تا ۷ هزار تومان معامله می‌شود، در حالی که در مقطع مشابه سال گذشته این نرخ حدود ۹ هزار تومان بود.

وی ادمه داد: این موضوع می‌تواند برای شرکت‌ها اثرگذار باشد؛ زیرا هزینه برق مصرفی آنها احتمالاً کمتر از برآورد فعلی بازار خواهد بود و می‌تواند به بهبود سودآوری آنها کمک کند. رشد نرخ گاز

این کارشناس بازار سرمایه گفت: شرایط گاز متفاوت است. نرخ‌های جهانی گاز رشد قابل توجهی داشته‌اند و میانگین آنها در این هفته به محدوده ۴۰ سنت رسیده است؛ در حالی که میانگین سال‌های گذشته در حدود ۲۵ سنت بوده است؛ بنابراین با افزایش معنادار نرخ جهانی گاز مواجه هستیم.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر، هزینه‌های بالاسری گاز نیز حدود ۴۲ درصد به نرخ گاز اضافه می‌کند و به طور طبیعی هزینه گاز شرکت‌ها را بالا می‌برد. در حال حاضر، هم نرخ دلاری گاز افزایش یافته و هم نرخ دلار رشد کرده است؛ ترکیب این دو عامل می‌تواند حاشیه سود شرکت‌ها را تحت فشار قرار دهد.

اله دادی تأکید کرد: شاید مهم‌ترین موضوع، کسری شدید گاز در سال جاری نسبت به سال گذشته باشد. باتوجه‌به شرایط موجود، احتمال دارد قطعی گاز صنایع تا ۴۰ درصد یا حتی بیشتر از سال گذشته افزایش یابد؛ مسئله‌ای که اثرگذاری بسیار مهمی بر تولید و سودآوری شرکت‌ها خواهد داشت. شرکت‌های معدنی سودساز هستند؟

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: سال گذشته نسبت قیمت گندله به شمش از محدوده حدود ۲۴ درصد، حتی تا ۱۸ درصد نیز کاهش یافت . نسبت کنسانتره به شمش نیز از محدوده ۱۸ تا ۱۹ درصد به حدود ۱۴ درصد رسید که افت بسیار سنگینی محسوب می‌شد.

وی ادامه داد: این اتفاق به زیان شرکت‌های معدنی، از جمله شرکت‌هایی مانند کگل، کگهر و کنور بود. بااین‌حال، طی یک ماه و نیم اخیر و با تغییر فرمول بورس کالا، این نسبت‌ها مجدداً بهبود یافته‌اند؛ به‌طوری که نسبت گندله به شمش اکنون حدود ۲۳ درصد و نسبت کنسانتره نیز حدود ۱۸ تا ۱۹ درصد است.

به گفته این فعال بورسی، این تغییر، به بهبود سودآوری شرکت‌های معدنی کمک کرده و در همین مدت نیز شاهد رشد قیمت سهام این گروه در بازار بوده‌ایم. ریسک شرکت‌های معدنی چیست؟

اله دادی گفت: مهم‌ترین ریسک این بخش، مشکل واردات مواد ناریه است. این مسئله می‌تواند استخراج سنگ‌آهن را کاهش دهد و در عین حال هزینه‌های بهره‌برداری شرکت‌ها را نیز افزایش دهد؛ بنابراین، هرچند شرکت‌های معدنی درگیر ریسک انرژی به اندازه سایر بخش‌ها نیستند، اما با ریسک تولید و هزینه مواجه‌اند.

وی اظهار کرد: مهم‌ترین متغیر در صنعت آهن اسفنجی، نرخ گاز است و تغییرات آن مستقیماً بر سودآوری شرکت‌های این گروه اثر می‌گذارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در میان شرکت‌های این بخش، به نظر من غدیر شرایط بهتری دارد. سود فصلی این شرکت رشد مطلوبی داشته و با راه‌اندازی طرح گندله‌سازی در سال گذشته، بخشی از مواد اولیه خود را تأمین می‌کند و مازاد آن را نیز به فروش می‌رساند. همچنین نسبت قیمت به سود یا P/E این شرکت در مقایسه با هم‌گروهی‌ها پایین‌تر است.

وی افزود: سبزوار نیز P/E پایینی دارد، اما به دلیل وابستگی به گندله ارزان ، وضعیت آن تا حدی متفاوت است و بازار نیز به همین دلیل، P/E پایین‌تری برای آن در نظر می‌گیرد. شمش ساز‌ها ریسک جدیدی دارند؟

اله دادی گفت: ریسک اصلی شرکت‌های شمش‌ساز، برق است. بااین‌حال، نکته مثبت این است که نرخ برق در بورس انرژی از حدود ۱۸ هزار تومان در تیرماه، به محدوده ۶ تا ۷ هزار تومان کاهش یافته است.

وی ادامه داد: این در حالی است که نرخ دلار و شمش افزایش پیدا کرده، اما هزینه برق این شرکت‌ها فعلاً رشد نکرده است؛ بنابراین، این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز افزایش سودآوری شمش‌ساز‌ها باشد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در این گروه، کاوه از منظر P/E جذاب‌تر به نظر می‌رسد. این شرکت از نظر بنیادی نیز وضعیت مناسبی دارد، اما به دلیل ۹ماهه شدن سال مالی، سود آن در ظاهر کمتر از واقعیت دیده می‌شود. بررسی وضعیت پایین دستی‌ها در بورس

اله دادی گفت: در بخش میلگرد، این محصول همچنان با نسبت پایین‌تری نسبت به میانگین تاریخی خود در مقایسه با شمش معامله می‌شود؛ بنابراین فعلاً کشش قیمتی خاصی در میلگرد مشاهده نمی‌کنیم.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در بخش ورق گرم، مهم‌ترین متغیر پیش‌رو، وضعیت تولید فولاد مبارکه و بازگشت کوره‌های ذوب این شرکت به مدار تولید است. باید دید این موضوع در ماه‌های آینده چگونه پیش خواهد رفت.

وی توضیح داد: اما در ورق گالوانیزه، شرایط متفاوت است. نسبت قیمت ورق گالوانیزه به ورق گرم که درگذشته به طور میانگین حدود ۴۰ درصد بود، اکنون به حدود ۶۵ تا ۶۸ درصد رسیده و رقابت قابل توجهی بر سر آن شکل‌گرفته است. از این وضعیت، شرکت‌هایی مانند فجر و وتوکا می‌توانند منتفع شوند؛ به‌خصوص وتوکا که از محل سود زیرمجموعه خود، یعنی ورق چهارمحال، می‌تواند رشد خوبی را تجربه کند.

اله دادی تشریح کرد: احتمالاً رقابت در ورق گالوانیزه در همین سطوح باقی نمی‌ماند و انتظار می‌رود اسپرد آن طی ماه‌های آینده به میانگین تاریخی نزدیک‌تر شود. بااین‌حال، شرکت‌های حاضر در این بخش از زنجیره همچنان می‌توانند جذابیت بیشتری نسبت به برخی بخش‌های دیگر داشته باشند. ریسک گروه فلزات چیست؟

این فعال بازار سرمایه گفت: در بخش معدنی، اگرچه ریسک انرژی کمتر است، اما ریسک کاهش تولید ناشی از مشکل مواد ناریه و همچنین ریسک تغییر ضرایب بورس کالا وجود دارد. در بخش آهن اسفنجی، ریسک اصلی گاز است. البته رشد نرخ آهن اسفنجی در پاییز و زمستان می‌تواند یک نکته مثبت باشد، اما باید دید این رشد نرخ تا چه اندازه می‌تواند آثار منفی قطعی تولید را جبران کند.

وی تأکید کرد: در بخش شمش، باتوجه‌به کاهش نرخ برق در بورس انرژی و رشد نرخ دلار و شمش، چشم‌انداز نسبتاً امیدوارکننده‌تری وجود دارد. همچنین بخش ورق گالوانیزه نیز، باوجود احتمال کاهش تدریجی اسپرد، همچنان می‌تواند در میان بخش‌های جذاب‌تر زنجیره قرار بگیرد.

اله دادی درنهایت گفت: صنعت فلزات با ریسک‌های متعددی از جمله انرژی، نرخ‌های جهانی، سیاست‌های ارزی، نسبت‌های زنجیره و ریسک تولید روبه‌رو است؛ بنابراین به نظر می‌رسد به‌جز برخی سهام خاص، همه نماد‌های این گروه در شرایط فعلی از جذابیت یکسانی برخوردار نیستند. لینک کپی شد https://nabzebourse.com/000ZVS گزارش خطا پسندها: 0 اشتراک گذاری فیسبوک واتس آپ لینکدین توییتر تلگرام برچسب ها: بورس فولاد قطعی برق هانیه اله دادی




چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/  از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی
سایت خبرآنلاین

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/ از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی

ستاره‌های سینما همیشه در قاب دوربین نمی‌مانند؛ برخی مهاجرت کرده‌اند، برخی سراغ مشاغل دیگری رفته‌اند و عده‌ای نیز از بازیگری به اینفلوئنسری، نیکوکاری یا فعالیت‌های تازه روی آورده‌اند؛ تغییر مسیری که سرنوشت حرفه‌ای آنها را دگرگون کرده است.
زنجیره رکود
سایت روزنامه سازندگی

زنجیره رکود

گزارشی درباره‌ بحران‌های پی‌در‌پی صنعت نشر؛ از گرانی کاغذ تا معضل انبار
برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم

اظهارات جنجالی نوید کلهرودی درباره حجاب در «با ضیاء» بار دیگر علی ضیاء را درجایگاه تابوشکنی رسانه‌ای قرار داد.
پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده
بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی
سایت عصرایران

بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی

در سال‌های اخیر بارها شاهد بوده‌ایم که پلتفرم‌ها از پروژه‌هایی رونمایی کرده‌اند که ماه‌ها بعد به مرحله پخش رسیده یا اساسا خبری از تولید و انتشار آن‌ها نشده است.
سایت عصرایران

آبگوشت خوردن ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی در تهران (عکس)

خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر کمتر دیده شده از اصغر فرهادی و هدیه تهرانی در پشتِ صحنه یک فیلم

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!
سایت سلام سینما

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!

مگر می‌شود درهای صداوسیما همیشه به روی هنرمندان باز بوده باشد، اما بسیاری از چهره‌های محبوب، دیگر جایی در این خانه نداشته باشند؟
تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد

تلویزیون ایران برای جذب مخاطب بیش از گذشته به سریال‌ها و شخصیت‌های قدیمی بازمی‌گردد روندی که هم قدرت نوستالژی را نشان می‌دهد و هم ضعف تولیدات تازه
نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود
سایت تجارت نیوز

نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود

معاون گردشگری کشور از اجرای طرح جدید «کارت اعتباری سفر» با همکاری بانک رفاه کارگران خبر داد. براساس این طرح گردشگران داخلی می‌توانند متناسب با نیاز سفر خود تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار سفر دریافت کنند و هزینه خدمات گردشگری داخلی را با نرخ سود ۳.۵ تا ۸.۵ درصد به‌صورت اقساط پرداخت کنند.
کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان
خبرگزاری مهر

کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان

کرمان – کاروانسرای تاریخی جر که تا چند سال قبل یکی از مراکز تجاری شهر کرمان بود محسوب می شد، امروز به خرابه ای در قلب بازار تاریخی کرمان تبدیل شده است.
«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟
خبرگزاری مهر

«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟

سرگرم کردن کودکان از طریق آزار یک معلم، با الگوهای تربیتی جامعه ایرانی سازگار نیست. به‌ویژه آنکه، رابطه میان معلم و دانش‌آموز به رابطه‌ای خصمانه و روند سرگرمی بازی تبدیل شده است.
«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟
خبرگزاری مهر

«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟

نویسنده سریال «کوری» از ایده اولیه این سریال، حواشی ساخت، ممیزی‌ها و دلیل دیده شدن آن سخن گفت.
خبرگزاری ایرنا

«آواتیه» با نفس خرمیان

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم
خبرگزاری ایرنا

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم

تهران-ایرنا- محمد فاضلی مدیر مسئول اسبق روزنامه ایران می‌گوید: یادم نمی‌رود مصاحبه‌ای از محمدرضا شجریان چاپ کردیم و تمام صفحه اول را دادم یک طرح اختصاصی به او اختصاص دادند. تمام روزنامه‌ها مرا کوبیدند. فقط وزیر ارشاد گفت ای کاش فقط یک نیم صفحه را در صفحه اول به او اختصاص می‌دادی، در دولت می‌گویند این …
جای خالی جک نیکلسون در کلاغ
سایت فرارو

جای خالی جک نیکلسون در کلاغ

س.ا.و.ا.کی محبوب من فقط رضا عطاران در فیلم مصادره است. اسماعیل یارجانلو ملقب به اسی که الکترود و کابل می‌خرید، برای خرید شیشه نوشابه هم مجبور بود چند پرس چلوکباب بخورد چون در آن دوران، نوشابه بدون غذا داده نمی‌شد.
         
دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی
روزنامه همدلی

دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی

یاسین علویان سوق جرم شناس دنیای امروز، دنیای تکثر است و پلورآلیسم در حوزه‌های مختلف به رسمیت شناخته شده است. در این میان گروهی متدین به شریعتند و گروهی نیز خارج از این دایره اما میان اهل شریعت تعدد بسیار دیده می‌شود و چنین تعددی که در میان اهل شریعت وضوح دارد، گاه کار [ ]
خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟
سایت ایران آرت

خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟

در حال حاضر در سایت‌های بلیت‌فروشی، بلیت کنسرت‌های پاپ شهرستان‌ها به فروش می‌رسد و به نظر می‌رسد فعلا از بازگشت کنسرت‌ها به حالت عادی خبری نیست.
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد
خبرگزاری ایلنا

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد

معبد آناهیتا در شهرستان کنگاور، پس از سال‌ها رهاشدگی، در حالی که زمانی ۳۲۰ واحد مسکونی در عرصه آن قرار داشت با اقدامات حفاظتی و ساماندهی انجام شده وارد مرحله‌ای تازه می‌شود و به مسیر ثبت جهانی می‌رسد. تاکنون پنج دوره کاوش باستان‌شناسی در این محوطه انجام شده و اکنون با تکمیل زیرساخت‌ها، راه‌اندازی موزه …
از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟
سایت تابناک

از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟

روزگاری موسیقی نواحی با زندگی مردم عجین بود؛ در عروسی و سوگ، کار و استراحت جاری بود و بخشی‌ها، قصه‌های حماسی و عاشقانه را سینه‌به‌سینه به نسل بعد می‌رساندند....
سایت تابناک

عکسی از سنگ مزار اکبر عبدی

روزنامه شرق

ساختمان جالب یک روزنامه در فرانسه+ عکس

روزنامه شرق

نصب سنگ مزار اکبر عبدی+ عکس

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران
روزنامه هفت صبح

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران

چرا خروجی آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های موسیقی این‌قدر با هم فرق دارد؟ یک نوازنده و مدرس از مشکلاتی می‌گوید که استعدادها را پشت در نگه می‌دارد
دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه
سایت فرارو

دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه

دالی پارتون یکی از تأثیرگذارترین و موفق‌ترین هنرمندان تاریخ موسیقی کانتری به شمار می‌رود و طی بیش از شش دهه فعالیت حرفه‌ای، ده‌ها آلبوم پرفروش و صدها ترانه منتشر کرده است.
سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری
روزنامه هفت صبح

سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری

‌تهیه‌کنندگان برای کاهش ریسک مالی سراغ چهره‌های شناخته‌شده می‌روند و همین انتخاب، چرخه تکرار بازیگران را تقویت می‌کند
یاد محمد حیدری  شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»
روزنامه هفت صبح

یاد محمد حیدری شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»

در سالروز درگذشت محمد حیدری، زندگی و میراث هنرمندی را مرور کرده‌ایم که میان ردیف ایرانی و ترانه مردمی پلی ماندگار ساخت
روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید
سایت عصرایران

روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید

داشتن روزی به نام «خنده» می‌تواند یادآوری برای مردمی باشد که گاه فراموش می‌کنند حق دارند بخندند، حق دارند شاد باشند، و این حق نه در تضاد با مصائب، که در کنار...
قدرت ادبیات
سایت روزنامه سازندگی

قدرت ادبیات

جستاری از بختیار علی دربارۀ جدال همیشگی قلم و سیاست
مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟

بازگشت مهران مدیری به صداوسیما و ساخت سریال جدید، فقط یک خبر فرهنگی نیست؛ نشانه تغییری بزرگ‌تر در رابطه میان جامعه، سلبریتی‌ها و نهادهای رسمی فرهنگ است.
خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود
خبرگزاری مهر

خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود

چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند.
سایت عصرایران

استوری کتایون ریاحی: عدل ایران (+عکس)

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس
خبرگزاری ایسنا

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس

یک کارشناس ارشد تاریخ با اشاره به شوم شهریور ۱۳۲۰ سالروز حمله و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین گفت: در حالی که دو سال از آغاز جنگ جهانی دوم می‌گذشت در روز سوم شهریور ۱۳۲۰، نیروهای متفقین با حمله گسترده به ایران، کشورمان را اشغال کردند.
از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند
خبرگزاری ایسنا

از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند

صدای همهمه مردم، عطر آش و رفت‌وآمد میان غرفه‌ها، نخستین تصویری است که از جشنواره آش زنجان در ذهن می‌ماند؛ اما کمی که میان غرفه‌ها قدم بزنی، متوجه می‌شوی اینجا فقط قرار نیست طعم آش‌های ایرانی را بچشی. در گوشه‌وکنار جشنواره، چوب، نقره، ساز، پارچه و هنرهای دستی اقوام مختلف، هرکدام بخشی از داستان فرهنگ ایران …
 شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد
خبرگزاری ایسنا

شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی، فراتر از یک سکونتگاه کویری، همواره به عنوان یک گره استراتژیک و گذرگاه کنترل ‌شده در شرق ایران شناخته می‌شد.
خبرگزاری ایسنا

«اسپایدرمن» در آستانه غرق کردن «تایتانیک»

خبرگزاری ایسنا

واکنش خانه تئاتر / «این رویکرد در جهت همدلی نیست»

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ
خبرگزاری ایسنا

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ

ماه‌هایی که سارتر در جریان ملالِ اضطراب‌آورِ «جنگ عجیب» در آلزاس مستقر بود، پرشورترین دوران خلاقیت در زندگی او به شمار می‌رود: علاوه بر ۱۴ دفترچه فلسفی انباشته از پیش‌نویس‌های اولیه کتاب «هستی و نیستی»، سیل روزانه‌ای از نامه‌ها به مادرش، به سیمون دو بووار و به معشوقه‌اش «تانیا» و همچنین پیش‌نویس اولیه …
خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!
خبرگزاری ایسنا

خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!

برنامه هفتم پیشرفت برای «آموزش هنر» عدد مشخصی تعیین کرده است؛ رشد سالانه ۷ درصدی هنرجویان هنرستان‌های هنری و رشد ۲۵ درصدی در رشته پویانمایی. با این حال، بررسی وضعیت موجود نشان می‌دهد تحقق این اهداف تنها با افزایش ظرفیت پذیرش ممکن نیست و هنرستان‌ها برای این رشد با کمبود زیرساخت، تجهیزات فناورانه، نیروی …
۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب
خبرگزاری ایسنا

۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب

دو سال پس از آغاز کار دولت چهاردهم، وعده‌های فرهنگی و اجتماعی مسعود پزشکیان همچنان محل بحث و ارزیابی است؛ از وعده رفع فیلترینگ و بازنگری در سیاست‌های فضای مجازی تا توقف اجرای قانون حجاب، موضوعاتی که با وجود تلاش های دولت در مسیر اجرا با چالش‌ها و موانع متعددی روبه‌رو شده‌اند.
خبرگزاری ایسنا

راز بقایِ برد پیت در جشنواره سن سباستین

سایت عصرایران

قبل از عاشق شدن بیاموز چگونه در برف بدوی، بدون اینکه ردپایی از خود بر جای بگذاری (+صدا)

سایت اقتصاد ۲۴

عکسی از جنیفر لوپز در ۲۷ سالگی که قطعا متعجبتان می‌کند!

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/بختیار ایمانوردی در کنار مزار پدرش بیک ایمانوردی در آمریکا

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟

روز‌های گذشته آنچه بیشتر از هرچیز در تئاتر مطرح شده، قیمت بالای بلیت نمایش «آرش» نوشته امید سهرابی و کار علی سرابی است که از نیمه دوم شهریور در رویال‌هال اسپیناس پالاس اجراهایش را شروع می‌کند.
پایتخت بی‌کنسرت 
روزنامه دنیای اقتصاد

پایتخت بی‌کنسرت 

با پایان یافتن ایام سوگواری محرم و صفر و آغاز دوباره کنسرت‌های موسیقی، تهران همچنان از اجرای خوانندگان پاپ خالی است؛ انگار هنرمندان این حوزه فعلا به شهرستان‌ها کوچ کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از اعلام آتش‌بس جنگ اخیر در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ و بازگشت هنرمندان به سالن‌ها، کنسرت‌های «پاپ» مثل گذشته برگزار …
         
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب
گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)
سایت خبرآنلاین

گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)

این روزها شاهد رشد شکلی خاص و کوتاه (در حد یک جمله) از تبلیغات خصوصا در بنرهای اتوبان و خیابان‌ها هستیم که بعضا با طرح یک سوال و یا به شکلِ ایده‌ای جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده دیده می‌شوند.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.