چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کنترل بیش فعالی، خوراکی های مفید


امروزه، اختلال کم توجهی- بیش‌فعالی (ADHD) در بین کودکان امری شایع است که در روند یادگیری و همچنین ارتباط صحیح با همکلاسی‌ها و اطرافیان اثرات منفی برجای می‌گذارد. دلیل بروز اختلال ذهنی کم توجهی- بیش فعالی (ADHD) کمبود یک یا چند فعالیت شیمیایی لازم در سیستم عصبی است.
بیش فعالی
اگر این مشکل در دوران کودکی حل و فصل نشود، در دوران بزرگسالی حادتر شده و زندگی شخصی و حرفه ای شخص را به خطر می اندازد. امروزه، محققاق ابعاد مختلف این اختلال را به طور کامل شناخته و راه حل های موثری برای برطرف کردن آن توصیه می کنند.

درمان های خوراکی
اما در این میان یکسری درمان های خوراکی موجود است که می تواند به بهبود این مشکل کمک کند.
در ادامه چند نوع خوراکی های موثر در درمان اختلال کم توجهی، بیش فعالی معرفی شده است.
 
روغن ماهی
هم ماهی و هم روغن آن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند که یک ماده مغذی است و برای پیشرفت قوه شناختی کودکان ضروری است. سعی کنید در رژیم غذایی آنها حتما مصرف ماهی را بگنجانید.
 
آب
مصرف آب به جای نوشابه های گازدار، شیر و یا آب میوه در بهبود رفتاری و ذهنی کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی-بیش فعالی موثرتر است.
 
تخم کتان
گنجاندن تخم کتان و یا روغن آن در رژیم غذایی کودکان می تواند تاثیر مثبتی در کنترل و کاهش علائم ناشی از اختلال ADHD بگذارد.
 
کافئین
کافئین به عنوان یک ماده محرک سیستم اعصاب مرکزی می تواند در کاهش اختلال ADHD موثر باشد و تمرکز را در کودکان افزایش دهد. بهترین روش مصرف کافئین نوشیدن چای و یا قهوه به میزان کنترل شده و محدود در روز می باشد. در ضمن، از مصرف داروهای حاوی کافئین مثل ریتالین بدون تجویز پزشک، اکیدا خودداری کنید.
گیاه آب قاشقی
گیاه آب قاشقی در پایین آوردن میزان اضطراب و استرس موثر بوده؛ در نتیجه، باعث افزایش تمرکز و عملکرد ذهن می شود. علاوه بر این، این گیاه گردش خون را در مغز بیشتر می کند که منجر به بهبود عملکرد مغز و حافظه می شود.
 
جو دوسر سبز
مصرف جوی دوسر باعث آرامش ذهن و اعصاب می شود؛ در نتیجه، می تواند به کودکانی که مبتلا به  اختلال ADHD هستند، کمک کند.
 
جینسینگ
گیاه جینسینگ باعث افزایش قدرت دفاعی و سیستمی بدن شده و بی حالی و همچنین استرس را از بدن خارج می کند. در ضمن، این گیاه در افزایش میل و رغبت و همچنین قدرت اعتماد به نفس بسیار موثر بوده و در کنترل اختلال ADHD موثر می باشد.
 
کاهش مصرف شکر
هر قدر مصرف شکر را در برنامه غذایی روزانه کمتر کنید، سطح ترشح انسولین در خون کاهش پیدا کرده و در نتیجه، از شدت علائم اختلال ADHD کاسته می شود.
 
بور
بور ماده ای است که برای کارکرد عادی مغز و سیستم اعصاب مرکزی ضروری است. بنابراین، مصرف مواد غذایی حاوی بور مثل نخود و لوبیا، بادام، گردو، موز، آواکادو، انواع سبزیجات، کلم بروکلی، پرتقال، انگور قرمز و یا آلو بخارا می تواند باعث بهبود اختلال ADHD شود.
 
چای برگ لیمو
دم کرده برگ لیمو در کاهش فشارهای عصبی و بی خوابی موثر بوده و به عملکرد بهتر مغز کمک می کند.