دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

درمان سرطان پستان، این غذاها را نخورید


پس از سرطان پوست، سرطان پستان دومین سرطان شایع در میان زنان در ایالات متحده آمریکا است. البته به علت پیشرفت روش‌های غربالگری، تشخیصی و درمانی بروز سرطان پستان و مرگ ناشی از آن رو به کاهش بوده و جمعیت نجات‌یافتگان از این سرطان رو به افزایش است.
مطالعه اخیر حاکی از آن است که طول عمر زنانی که سرطان پستان داشته‌اند با مصرف مقادیر زیاد گوشت گریل شده، کبابی و دودی کاهش می‌یابد.
نتایج مطالعات حیوانی نشان داده گوشت‌هایی که در حرارت‌های بالا طبخ می‌شوند، مثل گریل کردن یا سرخ کردن در تابه، خطر برخی سرطان‌ها از جمله سرطان پستان را افزایش می‌دهند.
دلیل این افزایش خطر آن است که چنین روش‌های پختی می‌تواند باعث تولید هیدروکربن‌های آروماتیک و آمین‌های هتروسیکلیک شده که ترکیبات شیمیایی محرک تغییرات DNA بوده و می‌تواند خطر سرطان را افزایش دهد. اگرچه مطالعات ارتباط گوشت‌های طبخ شده در دماهای بالا را با سرطان پستان نشان داده‌اند تاکنون مطالعه‌ای در زمینه اثر مصرف این گوشت‌ها بر نجات‌یافتگان از سرطان انجام نشده است. به منظور بررسی این موضوع 1508 خانمی که سابقه سرطان پستان داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند.
در ابتدای مطالعه از تمام شرکت کنندگان درباره میزان مصرف انواع گوشت گریل شده، کبابی و دودی در هر دهه از زندگی سوالاتی پرسیده شد. پس از گذشت 5 سال مجدد افراد درباره مصرف این نوع گوشت مورد بررسی قرار گرفتند. طی حدود 6/17 سال پیگیری، 597 خانم فوت کردند که 237 ( 5/39 درصد) مورد آن با سرطان پستان مرتبط بود.
به طور کلی زنانی که مصرف بالایی از گوشت‌های قرمز کبابی، دودی و گریل داشتند 17 درصد بیشتر از سایر زنان در معرض خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پستان بودند. همچنین مصرف منظم این گروه از گوشت‌ها باعث افزایش 31 درصدی خطر تمام علل مرگ‌و‌میر می‌شود.
نکته عملی: مبتلایان به سرطان پستان باید از مصرف گوشت‌های کبابی، گریل و دودی بپرهیزند تا خطر مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری در آنها کاهش یابد.