پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

باور غلط در بارداری، حساس نباشید!


باورهای غلط درباره بارداری بسیار زیاد است، شاید به این خاطر که بارداری هم تجربه‌ای پیش پا افتاده و معمولی و هم تجربه‌ای مهم و عمیق محسوب می‌شود. به محض آنکه به دیگران اعلام می‌کنید که باردار هستید، همه نوع توصیه و سفارش و پیشنهاد در این باره خواهید شنید. در اینجا به برخی از باورهای غلط درباره بارداری و حقایق مرتبط با آنها می‌پردازیم.
 
باور ۱: شما می‌توانید جنسیت کودک را از روی ضربان قلبش تشخیص دهید: معمولا قلب پسران کُندتر از دختران می‌تپد
پاسخ: غلط. محققان این مسئله را مورد بررسی قرار داده‌اند که آیا ضربان قلب جنین می‌تواند گویای جنسیت او باشد یا نه. در واقع نظریه‌ای که در این باره وجود دارد این است که ضربان قلب دختران ۱۴۰ بار در دقیقه بوده و برای پسران کمتر از این میزان است، در حالی که محققان هیچ تفاوت بارزی بین این دو نیافتند. هیچ مدرک مستدل و محکمی برای سایر عوالم پیش‌گوی شایع در این زمینه وجود ندارد، مثل نحوه وضع حمل شما، اینکه پوستتان ترک برداشته و یا صورتتان چاق می‌شود یا نه.
 
هم‌چنین حواستان به این مسئله باشد که طی دومین مرحله در استفاده از پرتوهای فراصوتی برای تشخیص دختر یا پسر بودن بچه، تکنیسین‌ها یا متخصص‌ها هم ممکن است اشتباه کنند، خصوصا اگر اجزای مشخص بدن به خوبی در تصویر مونیتور مشخص نشده باشد. بهترین و دقیق‌ترین روش برای تشخیص جنسیت کودک از طریق روش آمنیوسنتز «نمونه‌گیری از پرزهای جفتی» (CVS)‌ یا تست پیش از زایمانی غیرپیشرونده است که همه‌شان در تحلیل وضعیت ژنتیکی کودک از جمله جنسیت آن بسیار تأثیرگذار است.‌
 
باور ۲: ویار شدید صبحگاهی به معنای آن است که احتمالا بچه‌تان دختر خواهد بود
پاسخ: بله. طی تحقیقاتی که طی این چند سال صورت گرفته محققان دریافته‌اند که بین احتمال داشتن بچه دختر در شکم و بالا بودن شدت ویار صبحگاهی، استفراغ شدید حاملگی – که اکثرا به خاطر هورمون‌هایی است که جنین دختر تولید می‌کند - ارتباط‌هایی وجود دارد.
 
باور ۳: بلند کردن بازو و گذاشتن آن در اطراف سر باعث می‌شود بند ناف نوزاد به اطراف گردنش بپیچد
پاسخ: غلط. در واقع باید گفت هیچ ارتباطی میان عضلات دست و مفاصل شما و بند ناف نوزاد که باعث اتصال (یا پیوند) نوزاد با جفت می‌شود وجود ندارد.
 
باور ۴: اگر دل‌پیچه یا دل‌درد شدید داشته باشید،‌ نوزادتان با موی فراوانی به دنیا خواهد آمد
پاسخ: بله. اگر دل‌پیچه شدیدی در دوران بارداری همواره شما را آزار دهد، در واقع نشانه آن خواهد بود که نوزاد شما با سری پر از موهای سالم به دنیا می‌آید. محققان توانسته‌اند دریابند که بین این دو مسئله ارتباط نزدیکی وجود دارد و این هیچ ربطی به این ندارد که هورمون‌های بارداری‌ که باعث شل شدن عضله‌های تنگ‌کننده مری شده (که مسب دل‌پیچه و دل‌درد خواهد بود) هم می‌تواند رشد موی جنین را تنظیم کند.
 
باور ۵: دویدن باعث زایمان زودهنگام می‌شود
پاسخ:‌ غلط. برای بسیاری از مادران پا به ماه، ورزش نه تنها بسیار مناسب بوده، بلکه متخصصان قویا آن را توصیه می‌کنند،‌ آن هم به هر روشی که حس می‌کنید برایتان مفید بوده و جواب می‌دهد. اگر دوست دارید بدوید (و عادت داشتید این کار را پیش از باردار شدن هم انجام دهید) پس حتما آن را انجام دهید (مگر در مواردی که پزشک به شما بگوید که این کار را نکنید). نوزاد شما در داخل رحم به خوبی تحت محافظت است.
 
باور ۶: در دوران بارداری، بهترین ارگاسم زندگی‌تان را خواهید داشت
پاسخ: بله. زمانی که ویار صبحگاهی و خستگی سه ماهه اول بارداری از بین رفت، متوجه می‌شوید که ویار زیادی به رابطه جنسی دارید. علاوه بر این در شرایطی که میزان گردش خون در بدن‌تان افزایش می‌یابد – از جمله در ناحیه کلیتوریس واژن – میزان ارگاسم‌تان هم زیاد می‌شود. اگر شما هم جزو این دسته از زن‌ها هستید، پس از رابطه‌ جنسی‌تان لذت ببرید. (مگر در مواردی که پزشک توصیه کند از دخول یا رسیدن به ارگاسم خودداری کنید، که اغلب به خاطر مشکلات بارداری خواهد بود.)
 
باور ۷: غذاهای تند و پرادویه باعث زایمان زودرس خواهد شد
پاسخ:‌ غلط. غذاهای تند هیچ تأثیری بر احتمال تحریک زایمان به طور طبیعی ندارند – مگر آنکه بدن‌تان واقعا در شرایطی باشد که آمادگی زایمان را داشته باشد.
 
باور ۸: تنها زمانی متوجه خواهید شد که باید زایمان کنید که کیسه آب در جای دردسرساز و ناراحت‌کننده‌ای بترکد
پاسخ: غلط. بر خلاف آنچه در هر فیلم و سریالی می‌بینید، شاید در کمتر از ۱۵ درصد موارد این احتمال وجود دارد که کیسه آب‌تان به طرز بدی بترکد پیش از آنکه بخواهید زایمان انجام دهید. نشانه‌های زایمان عبارت است از ‌انقباض‌هایی که به مرور شدیدتر و بیشتر می‌شود، ترشح و تخلیه محتویات مخاطی و خون.