دوشنبه, ۱۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 3 March, 2025
مجله ویستا

خوردن کاکائو در بارداری، مفید یا مضر؟


تحقیقات اخیر نشان داده که یک دلیل خوب برای تمایل بیش از حد به مصرف شکلات در دوران بارداری وجود دارد. اخیراً محققان انجمن پزشکی مادر و جنین برخی از مزایای غیرمنتظره‌ی مصرف تنقلات شیرین در بارداری را گزارش داده‌اند.ایده‌های متناقضی در مورد اثر شکلات در دوران بارداری وجود دارد، اما حقیقت چیست؟ تصور می‌شد که فلاوانول که در کاکائو یافت می‌شود منجر به مزایای سلامتی مرتبط با خوردن شکلات در دوران بارداری باشد. اما با این حال یافته‌های این مطالعه‌ی خاص کمی تعجب‌آور بود.با توجه به آزمایش‌ها، شکلات می‌تواند عملکرد جفت را بهبود و خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش دهد. محققان روی 129 زن که بین 11 تا 14 هفته باردار بودند مطالعه کردند. نیمی از زنان از شکلات کم فلاوانول تغذیه می‌شدند، نیمه دیگر شکلات با فلاوانول زیاد خوردند. همگی 30 گرم شکلات در روز مصرف می‌کردند.
با توجه به نتایج، «داپلر شریان رحمی» ـ شاخصی که سرعت خون را در رحم، جفت و گردش جنین اندازه‌گیری می‌کند ـ در هر دو گروه بسیار بهتر از حد انتظار جمعیت عمومی بود. با این حال، اختلاف معنادار در ابتلا به پره اکلامپسی، فشار خون بالای حاملگی، وزن جفت و وزن تولد در هر دو گروه، نشان می‌داد میزان فلاوانول مهم نبوده، در واقع عنصر کلیدی دیگری در خواص درمانی شکلات موجود است. محققان هنوز مطمئن نیستید که کدام ماده‌ی موجود در شکلات این مزایا را فراهم می‌کند.این مطالعه نشان می‌دهد که شکلات می‌تواند تأثیر مثبتی در توسعه جفت و رشد جنین داشته باشد که صرفاً و به طور مستقیم به دلیل وجود فلاوانول نیست. محققان نمی‌توانند مصرف یک مقدار خاص از شکلات را به زنان باردار توصیه کنند ولی مصرف آن را پیشنهاد می‌کنند.