چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

وظایف مردان در دوران بارداری(1)


حاملگی دوران خاص، پر از هیجان و البته برای برخی از زنان مملو از استرس است و در این میان همکاری متقابل مرد و زن می‌تواند به شیرین سپری شدن و از آن مهم‌تر شیرین تمام شدن این دوران کمک کند. تمام آنچه که برای شیرین سپری شدن دوران حاملگی قابل بیان است را در این 36 نکته مطرح کرده‌ایم:
1. از لحظه‌ای که همسرتان به شما می‌گوید باردار است یک روند تازه و متفاوت در زندگی آغاز می‌شود: حالا او در مرکز توجهات است و نه شما. پس سعی کنید به این وضعیت جدید به خوبی عادت کنید.
2. زمانی که نوزاد یا نوزادان به دنیا می‌آیند، آنها یعنی نوزاد و همسر در کانون توجهات قرار دارند و نه شما. کافی است برای درک بهتر این توصیه به 9 ما قبل و تمام اتفاقاتی که در آن روی داد توجه کنید. آیا از اینکه برای ماه‌ها در کانون توجهات قرار نداشتید ناراحت بودید؟ قطعا پاسخ منفی است. پس خیالتان راحت باشد که روزهای پس از تولد نوزاد نیز به شیرینی همان روزهای بارداری همسرتان است.

وظایف مردان در دوران بارداری(1)


3. حتی به فرض اینکه خانه کوچکی دارید و حالا با باردار شدن همسر و در ادامه وضع حمل او و وارد شدن مهمانی کوچک به جمع کوچکتان، کوچکی خانه بیشتر به چشم می آید اما می توانید با انتقال حس شادابی و انرژی درونی به فضای خانه، آن را برای همسرتان که روزهای پر التهابی را پشت سر گذاشته و همچنان در پیش رو دارد بزرگ جلوه دهید.
4. بدون شک اطرافیان به خصوص آنهایی که به زودی قرار است پدربزرگ و مادر بزرگ شوند (هرچند احتمالا پیشتر و با به دنیا آمدن نوه‌های دیگر به چنین مقامی رسیده‌اند!) شوکه خواهند شد. پس احتمالا تغییراتی در رفتار آنها خواهید دید. خود را برای همه چیز آماده کنید.
5. همسرتان باردار است و دوست دارد در خانه به نوعی حکمرانی کند. شما به عنوان شوهری که او را درک می‌کنید و خواسته‌هایش را حتی اگر اندکی از منطق به دور باشد متوجه می‌شود باید حق را او بدهید. یادتان باشد همیشه حق با اوست.
6. همسرتان در خانه است و شما برای او غذا آماده می‌کنید. حس بویایی او این روزها خیلی قوی شده. خود را برای تأمین نیازهای متنوع غذایی‌اش به خوبی آماده کنید.
7. یادتان باشد حتی اگر معمولا در زندگی نظرات بهتر و تأثیرگذارتری نسبت به همسرتان دارید اما این روزها، روزهای اوست. بگذارید او تصمیم‌گیرنده نهایی باشد. به خواسته‌هایش بیشتر توجه کنید.
8. به او در انجام حرکات مختلف ورزشی کمک کنید. ورزش روزانه به سپری کردن حاملگی بی خطر و شیرین کمک زیادی می‌کند. شاید همسرتان به چنین حرکاتی عادت نداشته باشد اما این شما هستید که باید او را ترغیب کنید.
9. اینگونه به خود بقبولانید که برای یک سال و حتی شاید کمی بیشتر قرار نیست چیز خاصی برای خود بخرید. فعلا بهتر است خرید لباس و سایر لوازم شخصی نه چندان ضروری را حداقل برای یک سال فراموش کنید. روزهای بارداری و پس از آن از جمله مواقعی است که باید جیبتان پر پول باشد. حتما قرار نیست اتفاقی پیش‌بینی نشده برای همسر یا نوزادتان روی دهد. آنها به خصوص همسرتان به آرامش و تفریح بیشتر نیاز دارند. پس بهتر است خرید تلوزیون جدید یعنی همان چیزی که مدت‌ها به دنبالش بودید را برای یک سال فراموش کنید.
10. با این حال کیفیت زندگی روزمره‌تان را تا می‌توانید ارتقا دهید. یعنی بیشتر به آن بخش‌هایی از زندگی توجه کنید که تأثیر مستقیم و غیر مستقیم آن به خوبی بر همسر و نوزادتان مشاهده می‌شود. سعی کنید اتوموبیلتان همیشه تمیز و درخشنده باشد تا هر بار همسرتان قصد سوار شدن بر آن و رفتن به پزشک برای معاینه ماهانه را داشت با اشتیاق به شما نگاه کند.
11. حداقل در یک هفته اولی که همسرتان تازه از بیمارستان مرخص شده و به خانه بازگشته است این شما هستید که باید خوشمزه‌ترین غذاها و همه آنچه که او دوست دارد برایش آماده کنید.
12. اگر احساس کردید نوزاد را به درستی در آغوش نگرفته‌اید بهترین آموزگار کسی نیست جز همسرتان. به حرف‌ها و توصیه‌هایش با اشتیاق گوش دهید. او هم مانند شما نوزاد را عاشقانه دوست دارد.
13. عوض کردن پوشک نوزاد خیلی زود برایتان به کاری عادی و حتی دلپذیر تبدیل می‌شود. شاید تا پیش از به دنیا آمدن نوزاد به این فکر می کرده‌اید که این کار چقدر سخت و شاید ناخوشایند خواهد بود اما شاید پس از سومین پوشکی که در همان روزهای نخست تعویض کردید چرخش 180 درجه ای در دیدگاهتان ایجاد شود.
14. به تغذیه خود خیلی خوب توجه کنید. شما این روزها کارهای زیادی دارید و به همین دلیل باید سر حال و پر انرژی باشید. قرار نیست همسرتان آثار ضعف و خستگی را در شما مشاهده کند. او برای بازگشت سریع به روال عادی زندگی به نیرویی مضاعف نیاز دارد و این شما هستید که انرژی لازم را به او باید منتقل کنید.
15. در روزهایی که همسرتان حامله است باید به هر کلمه‌ای که به زبان می‌آورید دقت کنید. او این روزها بسیار حساس است. سعی کنید بیشتر از کلمه «ما» استفاده کنید تا او خود را بیش از پیش کنارتان احساس کند. این احساس ویژه با حس امنیت همراه خواهد بود.
16. این روزها به خود و احساسات و تفکراتتان توجه داشته باشید. اگرچه همسرتان در کانون توجهات است اما شما هم باید از هم اکنون روزی را تصور کنید که قهرمان فرزندتان در زندگی خواهید بود. این حس به شما تعلق دارد و باید از هم اکنون آن را لمس کرده و از آن لذت ببرید.
17. به طور کلی در زندگی زناشویی مشاجره ملایم اتفاق چندان بدی نیست و اتفاقا باعث می‌شود تا زن و شوهر تمامی درونیات خود را بروز دهند. حتی از دید بسیاری از کارشناسان امور تربیتی و روانشناختی، با همین اصطحکاک‌های کوچک است که زندگی زناشویی رنگ و بوی هیجان انگیزتری به خود می‌گیرد اما شاید یک استثنای بزرگ وجود داشته باشد و آن دوران حاملگی است. در این ماه‌ها و حتی هفته‌های نخست تولد نوزاد به خواسته‌های همسرتان توجه ویژه داشته باشید. اگر او می‌گوید همین حالا باید برای معاینه به پزشک مراجعه کنید پس باید همین حالا برای معاینه به پزشک مراجعه کند. این روزها آن اصطحکاک‌های شیرین چندان اثر مثبتی ندارد.
18. در فرآیند شیردهی به نوزاد یاری رسان همسرتان باشید.
ادامه دارد...
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.