سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

آیا شیر خوردن دخترم کم است؟


پرسش: دختری 10 ماهه دارم. میخواستم بدونم از زمانی که غذا خوردنش شروع شده شیر خوردنش کم شده در 24 ساعت 5.6 بار شیر میخوره به فاصله های 5.6 ساعت/ علتش چی میتونه باشه؟میان وعده هام خوب نمیخوره. وزنش 9600.قدش 75 دور سرش 44.5است.وزن تولد 3650 و قدش 53.رشد قدش خوبه.الان 3 ماه که نیم کیلو اضافه کرده.آیا میتونم تو سوپش بادام اسیاب شده بریزم. ایا شیر خوردنش کم است؟ چند بار در روز باید شیر بخورد.
پاسخ: قد و وزن فرزندتان در محدوده طبیعی برای سنش قرار دارد. تا یک سالگی باید بر اساس تمایل شیرخوار به او شیر داد و شیر مادر نسبت به غذای کمکی اولویت دارد. بعد از یک سالگی اولویت با غذای خانواده است. می توانید از بادام در سوپش استفاده کنید، اما به خوبی آنرا آسیاب کنید تا در گلویش گیر نکند. بعضی از شیرخواران در شروع یا در طی هفته‌‌های اول شروع تغذیه تكمیلی، به خوردن غذاهای كمكی تمایل نداشته و علاقه‌ای نشان نمی‌‌دهند. در این كودكان، مادامی كه از طریق تغذیه با شیر مادر، خوب رشد می‌كنند و تكاملشان مناسب است جای نگرانی نیست. با این وجود توصیه می‌شود غذاهای موردنظر کودک را تهیه و کودک را به خوردن غذا تشویق کنید، ولی هرگز نباید به اصرار و اجبار متوسل شوید. بهتر است هنگام تهیه غذای کمکی از ادویه جات استفاده نشود،ولی اگر کودک از خوردن امتناع کرد،می توان از ادویه جات یا چاشنی ها مثل آب لیمو ترش یا آب نارنج به مقدار خیلی کم و یا کمی نمک بهره گرفت. همچنین می‌توان با تغییر در ظاهر، قوام غذا و رعایت تنوع او را به خوردن غذا تشویق نمود. معمولا کودکان وعده های غذایی کوچک و مکرر را ترجیح می دهند.
علاقه یا عدم علاقه كودك به غذاهای مختلف حق طبیعی اوست و نباید او را به خوردن غذاهایی كه دوست ندارد وادار كنید. این كار شما نه تنها علاقه‌ای در او برنمی‌انگیزد بلكه باعث تنفر و انزجار بیشتر او خواهد شد. اگر بچه شما غذاهای خاص و مشخصی مثلاً گوشت، قارچ، تخم‌مرغ و غیره را دوست ندارد بهانه‌گیر نیست بلكه فقط از این غذای خاص خوشش نمی‌آید اما اگر غذاهایی كه دوست ندارد متغیر هستند به احتمال زیاد در حال بهانه‌گیری است.
درباره غذاهایی كه كودكتان دوست ندارد خیلی سختگیری نكنید چون با بزرگ‌تر شدن او علایق غذایش گسترش پیدا خواهد كرد و ممكن است بسیاری از غذاهایی كه تا مدت‌ها از خوردنشان خودداری می‌كرد را دوست داشته باشد اما در مورد بهانه‌گیری وضعیت فرق می‌كند. این نوع بهانه‌گیری‌ها پایان‌ناپذیر است و فهرست غذاهایی كه كودك بهانه‌گیر دوست ندارد و نمی‌خورد كم‌كم طولانی‌تر می‌شود. این بهانه‌گیری‌ها غذا خوردن را در خانه مبدل به عذاب و در خارج از خانه غیرممكن می‌كند. این كودكان از غذا به عنوان ابزاری برای تسلط و كنترل به والدینشان استفاده می‌كنند. اگر كودك شما بر سر غذا بهانه‌گیری می‌كند، قبل از هر چیز از كوچك‌ترین زمان‌هایی كه او بدون بهانه‌گیری غذا می‌خورد برای تشویقش بهره ببرید.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.