سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا
کدام عوارض بارداری با اتیسم ارتباط دارند؟
نی نی بان، گروه ترجمه: نتایج یک تحقیق جدید و گسترده نشان می دهد کودکان زاده نشده ای که مادرانشان دچار عارضه بارداری به نام پره اکلامپسی می شوند، ممکن است با خطر بیشتری برای ابتلا به اختلالات طیف اتیسم رو به رو باشند. در این شرایط، احتمال بروز اختلال تاخیر در رشد نیز بیشتر خواهد بود. تاخیر در رشد به وضعیتی گفته می شود که کودک نمی تواند در زمان بندی مورد انتظار به مهارت های وابسته به زبان، حرکت و دیگر توانایی های کلیدی دست پیدا کند.
نتایجی که از شمال کالیفرنیا به دست آمده است، نشان می دهد عوامل محیطی و ژنتیکی در ابتلا به اتیسم نقش دارند. این مطالعه نشان می دهد خطر ابتلا به اختلالات طیف اتیسم در فرزندان مادرانی که به پره اکلامپسی مبتلا شده اند، 2 برابر بیشتر و خطر ابتلا به اختلال تاخیر رشدی در این کودکان، 5 برابر بیشتر از کودکانی است که مادرشان به پره اکلامپسی مبتلا نشده اند. پره اکلامپسی با علائمی مانند فشار خون بالا در نیمه دوم بارداری مشخص می شود.
دکتر شریل والکر از دانشگاه کالیفرنیا می گوید: «از زمانی که پره اکلامپسی بیشتر در زنان چاق، دیابتی یا مبتلا به فشار خون مزمن بیشتر شایع شده است، یافته های ما، شواهدی ارائه می کنند که از تلاش برای تشویق زنان به بهبود وضعیت سوخت و ساز بدن حمایت می کند. این بهینه سازی از طریق رژیم غذایی سالم، رفتارهای ورزشی و مراقبت های پزشکی پیش از بارداری و در طول بارداری حاصل می شود.»
وی ادامه داد: «از آنجا که بیشتر از نیمی از زنان باردار در امریکا دارای اضافه وزن یا چاق هستند، این مسئله یک امر فوق العاده ضروری برای سلامت عمومی است.»
این مطالعه، 1061 کودک متعلق به خانواده های تک فرزند که از میان آنها 517 نفر مبتلا به اختلالات طیف اتیسم و 194 نفر مبتلا به اختلال تاخیر در رشد و 350 نفر از آنها کودکان با رشد طبیعی بودند را در بر می گیرد. در میان کودکان دارای اختلالات طیف اتیسم، 7.7% از آنها در دوران جنینی در معرض پره اکلامپسی قرار گرفته بودند که این میزان در کودکان مبتلا به اختلال تاخیر در رشد، 5.1% و در کودکان با رشد طبیعی، 3.7% بود.
بیشتر تحقیقات گذشته در خصوص پره اکلامپسی به عنوان عامل خطرزا برای اتیسم، مطالعات کوچکی بودند که نتایج متفاوتی به همراه داشتند. طبق آنچه که دکتر والتر می گوید، نتیجه مشترک تمام این تحقیقات بر یک مسئله تاکید دارد که آن «حمایت از تلاش برای کاهش پره اکلامپسی» است. نتایج حاصل از این تحقیق در 8 دسامبر به صورت آنلاین در مجله پزشکی کودکان -جاما- منتشر شده است.
اما دکتر مکس، دانشیار متخصص اطفال و مغز و اعصاب نظر دیگری دارد. او معتقد است داده های به دست آمده از تحقیقات جدید، دارای اشکالاتی هستند. اعداد به دست آمده از تحقیقات برای نشان دادن ارتباط روشن میان پره اکلامپسی و اختلالات طیف اتیسم یا اختلال تاخیر در رشد، بسیار کوچک هستند. وی ادامه می دهد: «من در تفسیر یافته ها و معانی آنها محتاط خواهم بود.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست