دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

حمام کردن نوزاد و چند نکته طلایی برای تازه مادرها


مجله شهرزاد: در آغوش گرفتن بچه؛ غذا دادن به او، عوض كردن و حمام كردنش كارهای به ظاهر ساده ای اند كه اگر تا به حال تجربه مادری نداشته اید یا در خانواده، دوست و آشنا هم مورد نورسیده ای نداشته و به چشم ندیده اید، در مورد فرزند خودتان نمیتوانید به راحتی از پسشان بربیایید.

 


حمام کردن نوزاد و چند نکته طلایی برای تازه مادرها

 

پوست نرم نوزاد را تصور كنید كه هنگام استحمام چه قدر لیز می شود؛ باید بدانید كوچولوی‌تان را در حمام چه طور بغل كنید یا هنگام شیر دادن سر او را چگونه در آغوش بگیرید تا شیر در گلویش نپرد و... می بینید؛ ممكن است بی تجربگی‌های شما نوزاد بی گناهتان را در معرض خطرات جدی قرار دهد. خیلی خوب، لازم نیست خودتان را ناراحت كنید ما به شما یاد می‌دهیم كه چگونه به نیازهای اولیه نوزاد كوچكتان پاسخ بدهید.

 

 

آداب كودكانه حمام

 

1. حمام را حاضر كنید. قبل از این كه نوزادتان را به حمام ببريد ابتدا خودتان تمام وسایل حمام او را حاضر كنید. این نظم و ترتیب شما باعث می شود استحمام نوزادتان خیلی سریع و بی‌خطرتر انجام شود و همچنین نوزادتان را رها نكنید و بروید دنبال وسایلش بگردید، به علاوه نمی توانید نوزادتان را وقتی خیس است بغل كنید و با خودتان این طرف و آن طرف ببرید، زیرا پوست لطیفش لیز شده و احتمال افتادن او از دستتان خیلی زیاد است.

 

مواد لازم عبارتند از: صابون بچه، شامپوی بچه، لیف كتان نرم، حوله نرم، پوشك، لاستیكی، لباس تمیز.

 

2. درجه حرارت آب را تنظیم كنید. آبی كه نوزاد با آن استحمام می شود، نباید گرمتر از 48 درجه سانتیگراد باشد زیرا پوست لطیفش می سوزد. آب خیلی سرد هم باعث می شود فرندتان یخ كند و سرما بخورد. آب را روی پوست قسمت داخلی ساعدتان امتحان كنید یا اگر در خانه دماسنج دارید دمای آب را اندازه بگیرید. تشت یا وان را از آبی كه دمایش را كنترل كرده اید پر كنید.

 

3. همیشه كنار او در حمام باشید. تحت هیچ شرایطی نوزادتان را در حمام رها نكنید، حتی برای چند ثانیه. محیط خیس و كف سنگی و لیز حمام و وان برای كودك بسیار خطرناك است. سعی كنید كودكتان را زمانی حمام كنید كه همسرتان هم خانه است كه در حمام كردن او كمكتان كند یا اگر مجبور شدید حمام را ترك كنید او كنار فرزندتان بماند.

 

4. اسفنج چاره ساز: قبل از این كه ناف كودكتان بیافتد بدنش را با اسفنج نرم و مرطوبی تمیز كنید. بعد از افتادن ناف می توانید او را در تشت یا وان گذاشته و استحمام كنید.

 

5. دمای محیط: اگر در حمام سیستم گرمازا دارید آن را روشن كنید تا كودك یخ نكند. اگر هم احساس می كنید حمام‌تان سرد است و وسیله گرمازایی هم در آن ندارید، می‌توانید تشت آب را به یکی از اتاق‌های گرم خانه ببرید و فرزندتان را  آنجا حمام كنید.

 

6. پله پله پیش بروید. ابتدا لباس های فرزندتان را از تنش در آورید سپس لیف را با آب و صابون كف آلود كرده و خیلی آرام و ملایم بر سر، گردن، پشت، شكم و لای انگشتانش بكشید لازم نیست كودكتان را هر روز حمام كنید، فقط قسمت‌هایی را كه در پوشك محصور می شوند در هر بار تعویض پوشك با آب و صابون بشویید.