چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
آموزش حجاب به کودکان، سنش کی است؟
سوال
با سلام.دو دختر 8 و 9 ساله دارم.در رابطه با مسائل حجاب واحکام مشکل دارم هر کار ی می کنم با این مسائل مشکل دارند بطوری که فکر می کنم امکان هدایت نیست لطفا بفرمایید چکار باید بکنم؟
با سلام.دو دختر 8 و 9 ساله دارم.در رابطه با مسائل حجاب واحکام مشکل دارم هر کار ی می کنم با این مسائل مشکل دارند بطوری که فکر می کنم امکان هدایت نیست لطفا بفرمایید چکار باید بکنم؟
جواب
با سلام. تربیت دینی فرزند باید خیلی زودتر از اینها آغاز شود. دختران باید از خردسالی حیا را بیاموزند از سنین 2، 3 سالگی با لباس پوشیده بیرون برده شوند و در سنین 4، 5 سالگی حجاب را تجربه کنند. دختر هفت ساله دیگر نباید بدون حجاب از خانه خارج شود و یا جلو نامحرم حاضر شود و در این صورت است که می تواند در سن تکلیف حجابش را رعایت کند. اما باز هم ممکن است بعد از این سن تحت تاثیر دوست و محیط بخواهد نافرمانی کند و با احکام اسلام مخالفت کند که در این صورت باید فلسفه ی احکام اسلام برای او جا بیافتد. او باید بداند برای چه نماز می خواند و حجاب را رعایت می کند. برای این منظور باید در مورد اصول عقاید با او کار شود. آنها باید درباره ی توحید و نبوت و معاد مطالعه داشته باشند و یا به گونه ای اطلاعاتشان بالا رود مانند اینکه در جمع خانواده شما در این مورد صحبت کنید و یا جلسه ای داشته باشید و در آن جلسات این معارف به گوش آنها بخورد و یا از برنامه های رادیو و تلوزیون استفاده کنید و گاهی حتی به طور غیر مستقیم حکایات آموزنده به گوش آنها بخورد. حکایات تکان دهنده ای از عالم غیب و جهان پس از مرگ، از آثار رعایت احکام الهی به خصوص نماز و حجاب برای آنها بگویید. به آنها گوشزد کنید که احکام اسلام همه دارای فلسفه است و خداوند حکیم این احکام را در درجه اول برای راحتی زندگی دنیوی ما وضع نموده و اگر می خواهید در دنیا با راحتی و آسایش زندگی کنید و نیز حیات جاودان اخروی را با سعادت و نعمت بگذرانید باید احکام الهی را رعایت کنید. به عنوان مثال فلسفه ی حجاب در قرآن آمده است که زنان به عفت و حیا شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند و زندگی خانوادگی خوبی داشته باشند و... به هر صورت باید ایمان و عقاید آنان محکم شود. اگر ایمان تقویت شود اطاعت و فرمانبرداری از خداوند همراه آن می آید. از اینکه آنان با دوستان بد بگردند و نیز از اینکه وقتشان را به امور بی فایده مانند دیدن فیلم و... بگذرانند، حتما آنها را منع کنید. تفریحات سالم که باعث ایجاد نشاط می شود مانند مسافرت با خانواده می تواند فرصتی در اختیار شما قرار دهد که در فضایی دوستانه با آنان صحبت کنید و ایمان آنان را تقویت کنید. هنوز دیر نشده و شما الان می توانید روی آنان تأثیر بگذارید تا ان شاء الله ازدواج مبارکی داشته باشند و فرزندان صالحی تربیت کنند. مادر آنها هم باید با شما هماهنگ باشد. اگر امکاناتی در اختیار آنان قرار می دهید باید به این شرط باشد که احکام اسلام را رعایت کنند. به تدریج به آنها بفهمانید اگر حجاب را رعایت کنند، به آنان آزادی می دهید که از خانه بیرون بروند و مثلا در فلان کلاس دلخواه شرکت کنند و یا با دوست خوب و نماز خوان و محجبه اجازه می دهید به عنوان مثال رفت و آمد کنند و یا به سینما و... بروند. در غیر این صورت محدودیت قائل شوید. دوستی خود را به آنها ثابت کنید و اعتماد آنها را به دست آورید. موفق باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست