یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا

نورانیت ستارگان


نورانیت ستارگان

نورانیت ستارگان و یا دیگر اجرام آسمانی برای ناظر زمینی قدر نامیده شده و با عددی معین می شود. ستاره شناسان قدیم، نورانی ترین ستاره را در قدر اول و کم نورترین آنها را در قدر ششم …

نورانیت ستارگان و یا دیگر اجرام آسمانی برای ناظر زمینی قدر نامیده شده و با عددی معین می شود. ستاره شناسان قدیم، نورانی ترین ستاره را در قدر اول و کم نورترین آنها را در قدر ششم قرار می گیرد. برای مثال، شعرای یمانی، یعنی پرنورترین ستاره آسمان در قدر ۱.۵- ، نسر واقع در قدر ۰.۱+ خورشید در قدر تقریبا ۲۷- و ماه در هنگام بدر قدر ۱۲- واقع شده اند.

استفاده از دوربین دوچشمی :

هنگام استفاده از دوربین دوچشمی حتما آنرا روی سه پایه ای قرار دهید. در غیر این صورت، در اثر لرزش دست، تصویری نامعلوم از جرم مورد مطالعه خواهید داشت.

استفاده ار تلسکوپ:

اکثر تلسکوپ ها دارای دفترچه راهنمای استفاده می باشد. می توانید طبق دفترچه راهنما از آن استفاده کنید.

حرکت ستارگان:

ستارگان در فضا حرکت می‌کنند، اما حرکت آنها به آسانی مشهود نیست. در یک سال هیچ تغییری را در وضعیت نسبی آنها نمی‌توان ردیابی کرد، حتی در هزار سال نیز حرکت قابل ملاحظه‌ای در آنها مشهود نمی‌افتد. نقش و الگوی آنها در حال حاضر کم و بیش دقیقا همان است که در هزار سال پیش بود. این ثبات ظاهری در نتیجه فاصله عظیمی است که میان ما و آنها وجود دارد. با این فواصل چندین هزار سال طول خواهد کشید تا تغییر قابل ملاحظه‌ای در نقش ستارگان پدید آید. این ثبات ظاهری مکان ستارگان موجب شده است که نام متداول (ثوابت) به آنها اطلاق شود.

نویسنده : مینا جعفرزاده