یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

اختلال استرسی، گربانگیر کودک سانحه دیده


محققان دانشگاه سیچوآن چین دریافتند مغز کودکان دچار اختلال استرسی پس از ضایعه روانی ساختارهای متفاوتی دارد که در مغز کودکان سالم دیده نمی‌شود.
به گزارش پایگاه خبری CBS NEWS، "اختلال استرسی پس از ضایعه روانی" نوعی مشکل سلامت مغزی است؛ افراد مبتلا به این شرایط از حوادثی همچون سوء استفاده جنسی، تصادف، سوانح طبیعی مانند زلزله، جنگ و  ...، بیشتر از این که ما بتوانیم تجربه آنها را تصور و احساسات  آنها را درک کنیم از آن واقعه رنج می‌برند. همین امر وجه تمایز استرس پس از سانحه با سایر حوادث زندگی است (استرس بیش از حد طبیعی به حادثه).
طی این مطالعه، اسکن‌های ام آر آی 24 کودک مبتلا به "اختلال استرسی پس از ضایعه روانی" با 23 کودک سالم مورد مقایسه قرار گرفت. همه آنها تجربه زلزله سیچوآن در چین را داشتندکه طی آن 70 هزار نفر کشته و 370 هزار نفر زخمی شدند.
هر دو گروه از کودکان تفاوت‌های چشمگیری را در ارتباطات عصبی مغزی از خود نشان دادند.
اما در کودکان مبتلا به اختلال استرسی پس از ضایعه، تغییرات حاکی از تغییرات در کاهش کارایی شبکه‌های ارتباطی موضعی و کلی در اثر آسیب یا قطع ارتباط بین مناطق مرتبط بود. این رخداد می‌تواند موجب بروز بی‌قراری، رفتارهای پرخاشگرانه، بی‌احساسی و فقر هیجانی، بازگشت به رفتارهای اولیه کودکان نظیر شب‌اداری، مکیدن شست، اختلال خواب و کابوس، تمایل به بازی‌های تکراری پیرامون حادثه‌ای که تجربه کردند، اختلال در کار روزانه، مشکلات در تمرکز و آموزش ... شود.
این یافته می‌تواند منجر به راهکارهای درمانی جدید و کار آمد برای مبتلایان به اختلال استرسی پس از ضایعه روانی و به ویژه کودکان آسیب دیده شود. این پژوهش در مجله "Radiology" منتشر شده است.