جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

رنگ پریده و عصبی هستم


سوال: من دو فرزند دو و شش سا له دارم. با قد ۱۶۳ پنجاه کیلو هستم زود از کوره در میروم گرچه کلا پوست سفیدی دارم ولی اخیرا رنگ پریده به نظر میرسم. رنگ صورتم به سیاهی میزند با هر فشاری خیلی زودلاغر میشوم اشتهایم بد نیست و اگر بچه ها بگذارند زیاد میخورم دوست دارم کمی چاقتر شوم ولی خیلی پرخور نیستم. زیر چشمهام هم کمی گود رفتگی هست که دوست ندارم باشه ولی با کمی لاغر شدن هم رنگ صورتم تیره میشه و هم گود رفتگی چشمهام بیشتر چه تغذیه ای برای رنگ چهره ام و برای آرام شدنم توصیه میکنید.
پاسخ: باید 6-5 کیلو وزنتان افزایش یابد تا رنگ چهره بهتر شود.
برای داشتن یک رژیم افزایش وزن موفق موارد زیر را باید رعایت کنید:
- باید بدانید که لاغری شدید می‌تواند مانند چاقی زیان‌بار باشد. لاغری شدید فرد را دچار کم‌خونی، ریزش مو، پوکی استخوان و اختلال گوارش، ناباروری، عدم تحمل سرما و افسردگی می کند. پس با غذا آشتی کنید و با آن دوست باشید. آن را مانند دارو بدانید. کم کم عادت می‌کنید که از غذا خوردن لذت ببرید پس برای غذا خوردن وقت بگذارید و به آن اهمیت دهید. غذا را با اشتها بخورید و برای خواص بی‌شماری که خداوند در آنها نهاده است فکر کنید.
- مثبت فکر کنید و از خانواده‌تان بخواهید شما را حمایت کنند. سعی کنید غذا را در آرامش و کنار خانواده میل کنید.
- باید بدانید که رژیم افزایش وزن به زمان نیاز دارد. باید کم کم حجم ماده غذایی را بیشتر کنیم و به تدریج تغییرات را وارد بدن کنیم تا بدن دچار اختلالات الکترولیت و ناراحتی معده و قلبی نشود. پس صبور باشید و رژیم را دقیقاً انجام دهید.
- برنامه غذایی که برای شما در نظر گرفته شده را در مقابل چشمانتان مثلا روی یخچال بچسبانید (می توانید این رژیم را از قسمت رژیم آنلاین تباین بگیرید).  اگر هر روز صبح یک تکه نان و پنیر میل می‌کردید و اکنون در برنامه شما ، دو کف دست نان و یک لیوان شیر و یک قاشق عسل و یک خامه کوچک نوشته شده است، شما به برنامه قبلی‌تان یک لیوان شیر و یک قاشق عسل ،اضافه کنید. و به‌همین ترتیب روزهای برنامه را اضافه کنید تا یکی دو هفته اول. در تمام وعده‌های غذایی با بدنتان مدارا کنید تا کامل پس از چند روز به رژیم غذایی نوشته شده برسید و بدنتان بتواند با شرایط جدید عادت کند.
- هرگز یک وعده غذایی یا میان وعده‌ها را فراموش نکنید و سعی کنید سر وقت غذاها را بخورید چون بدن شما به ساعت دقیقی شباهت دارد که بر طبق زمان‌بندی شما تنظیم می‌شود.
- سالاد و ماست و شیر و میوه و سبزی را که نوشته شده حتماً در هر وعده میل کنید و خوردن دسر مثل بستنی، یک عدد شیرینی خامه‌ای یا یک عدد موز مهم است.
- مکرراً خود را به خوردن غذا تشویق کنید.
- در دو سه هفته اول استفاده از کپسول مولتی ویتامین میترال یک عدد د ر روز می‌تواند نیازهای ویتامینی شما را تأمین کند و نیز سبب بهبود اشتهایتان می‌شود.
- از چربی‌های مایع مثل روغن کانولا- روغن زیتون- کره بادام زمینی که اسیدهای چرب ضروری و خوبی دارند برای سالاد استفاده کنید. در ضمن از میوه ی اووکادو که چربی زیادی دارد به سالادتان اضافه کنید.
- می‌توانید به سوپ‌تان خامه- ماست و یا انواع جوانه‌ها را بیفزایید. جوانه‌ها جزو کاملترین مواد غذایی هستند که با مصرف آنها، ویتامین‌ها و پروتئین ها و املاح معدنی مفیدی را به بدن می‌رسانند. می‌توانید آنها را همراه با سالاد میل کنید.
- حتماً ورزش و پیاده‌روی را انجام دهید زیرا سبب افزایش اشتهای شما می‌شود و نیاز بدنتان را به غذا افزایش می‌دهد. فکر نکنید که اگر ورزش کنید لاغرتر می‌شوید خیر ورزش سبب شادابی و نشاط می‌شود و شما اندام مناسبی خواهید داشت.
کمبود بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن انسان می‌تواند باعث نشانه‌های افسردگی در فرد شود. افسردگی می تواند نشانه‌ای از کمبود آهن مزمن باشد. از دیگر نشانه‌های کمبود آهن می‌توان به ضعف عمومی، سستی و بی‌حالی، خستگی، کم‌اشتهایی و سردرد اشاره کرد.کمبود آهن می تواند سبب بی حوصلگی شود و مکمل یاری با آهن باعث بهبود خلق می شود. قطعا تغذیه صحیح بر سلامت روح و روان موثر است. برای مثال، چنانچه در برنامه غذایی روزانه کمبود شدید کربوهیدرات وجود داشته باشد، سلول‌های عصبی دچار کمبود انرژی شده و نمی‌توانند کار خود را انجام دهند. محدودیت شدید کربوهیدرات به مدت طولانی باعث پایین افتادن قند خون می‏شود و عوارضی مانند خستگی، بی‌حوصلگی، اضطراب و کاهش قدرت یادگیری را به همراه دارد.
در عین حال، کمبود شدید پروتئین نیز موجب بروز عوارضی مانند خستگی، بی‌حالی و سستی می‏باشد.ویتامینهای گروه B و C بر سلامت سیستم عصبی تاثیر زیادی دارند. استرس شدید نیاز بدن را به تمام مواد مغذی به خصوص ویتامین‏ها ی B۵ و C چند برابر بالا می‏برد. البته مواد معدنی مانند ید، منیزیم و آهن نیز بر سیستم عصبی بسیار موثرند. حتی تاثیر ید بر سیستم عصبی به قدری شدید است که چنانچه مادر در دوران بارداری کمبود ید داشته باشد، نوزاد با عقب‌افتادگی ذهنی متولد می‏شود. کمبود آهن هم موجب کم خونی می‏شود. در این حالت خون لازم به سلول‌های عصبی نمی‌رسد و در نتیجه خستگی، بی‌حالی، ضعف، کاهش یادگیری و عصبانیت و بی‌اشتهایی بروز می‏کند.(تبیان)
اگر شما سوالی در این زمینه دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحه بروید.