چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ارتباط عاطفي با فرزندان، راهکار ها و چگونگی آن


نی نی بان: ما مي توانيم عشق و علاقه واقعي خود را به فرزندانمان ابراز نماييم. کافي است فرصت هاي کوتاهي را که داريم به بهترين شکل مورد استفاده قرار دهيم. در واقع، بايد عشق ورزيدن و ابراز علاقه به فرزندان را در اولويت برنامه هاي خود قرار دهيم. بايد به اين نکته نيز توجه داشته باشيم که راه هاي برقراري ارتباط عاطفي با کودکان متعدد است. به اعتقاد برخي از روانشناسان بهترين روش براي برقرار کردن ارتباط عاطفي با کودکان ايجاد ارتباط معنادار و صادقانه و تلاش براي حفظ آن است.

 


ارتباط عاطفي با فرزندان، راهکار ها و چگونگی آن

 

براي اين که بتوانيد با فرزندانتان ارتباط معنادار برقرار کنيد بايد نسبت به مواردي که به آن ها اشاره مي شود توجه نماييد و سعي کنيد آن ها را مشتاقانه انجام دهيد:
1 ) زمان: يک راه موثر براي حفظ رابطه عاطفي با فرزندان اين است که روزانه حداقل 15 دقيقه از وقت خود را به آن ها اختصاص دهيم و در اين فرصت، نقش ها، ديدگاه و رهنمودهاي پدري و مادري خود را ابراز کنيم. در بازي هاي فرزندان 6 تا12 ساله خود حاضر شويم. اگر قرار است کار دستي يا روزنامه ديواري درست کند به او کمک کنيم و براي خريدن CD مورد علاقه نوجوان خود با او همراه شويم.

 

در اين زمان محدود 15 دقيقه اي به ياد داشته باشيد که فرزندتان رئيس شماست. در کنار فرزندتان قدم برداريد و به رفتارهاي او بدون پيشنهاد دادن و يا نظارت کردن توجه کنيد. در اين صورت، او مي تواند آن چه در درون خود پنهان کرده است بيرون بريزد، از جمله احساسات خود را. او درک مي کند که از جانب شما پذيرفته شده و مورد علاقه شماست.

 

اگر نمي توانيد براي هر يک از فرزندان خود چنين فرصتي را در نظر بگيريد، اشکالي ندارد، مدت زمان را کاهش دهيد، اما بر عمق و کيفيت ارتباط خود بيفزاييد. مشتاقانه به سخنان او گوش دهيد، به علايق او پاسخ دهيد و سعي کنيد تا تمامي توجه تان را به او معطوف گردانيد.
2 ) قدرت کلامي: به نيروي واژ ه هاي خود پي ببريد. به شکلي با فرزندانتان گفت و گو کنيد که همدلي و همراهي و پشتيباني تان را حس کند. مراقب باشيد شما را به عنوان دشمن يا رقيب نبيند. مثلا هنگامي که فرزندتان از مدرسه به خانه برمي گردد و از برخورد تند و نامناسب معلم خود شکايت مي کند بهتر است ابتدا او را درک کنيد. با مهرباني با او سخن بگوييد و اضطراب و نگراني او را کاهش دهيد. به او بفهمانيد که موافق او هستيد.

 

در اين صورت مي توانيد به رفع مشکل بپردازيد. ديدگاه خود را به او منتقل سازيد و نشان دهيد که آمادگي شنيدن دل نگراني او را داريد. بالطبع او نيز آمادگي پيدا خواهيد کرد تا نصايح شما را بشنود. نيروي واژه ها و جادوي کلمات و الفاظ هنگامي که مشکلي وجود ندارد نيز معجزه آساست. به طور مثال، وقتي که فرزندتان به خانه مي آيد، با اشتياق و علاقه از وقايع و اتفاقات روزمره او پرس و جو کنيد. به جاي اين که بگوييد: "لباست را آويزان کن، دستت را بشوي و ..." از او بپرسيد: "بازي امروز چه طور بود؟ چند تا گل زديد؟ تعريف کن چه اتفاقي افتاد؟" اين مهارت ارتباطي شماست که مکالمه را طولاني تر مي کند و علاقه و عشق شما را به فرزندانتان اثبات مي نمايد.
3 ) هيجانات: هنگام بروز هيجانات صبور باشيد. از طريق نام گذاري هر يک از احساسات فرزندانتان مانند عصبانيت، ترس، دل سردي، ناراحتي و خوشحالي مي توانيد به او کمک کنيد هيجانات و احساسات خود را کنترل کند. در حالي که هيجانات و احساست فرزندتان را تاييد مي کنيد، رفتار او را محدود سازيد. با اين روش رابطه اي نزديک و صميمانه بين شما و فرزندتان برقرار خواهد شد.
4 ) عشق و محدوديت ها: به خاطر داشته باشيد که شما مي توانيد همزمان با عشق ورزيدن به فرزندانتان، محدوديت هاي مورد نظرتان را نيز اعمال کنيد.