سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا
کاهش تری گلیسیرید بالا در بارداری با تغذیه
پرسش: باردار هستم در آزمایش خون در هفته 33 بارداری میزان کلسترول خونم 208 ، تری گلیسیرید 320، hdl50، ldl89 می باشد برای کاهش تری گلیسیرید باید چه کار کنم ؟
پاسخ: 1- شیرینی، شکلات، قند و شکر را در برنامه غذایی خود به حداقل برسانید. کربوهیدرات های پیچیده بهتر از کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر هستند. منابع غذایی کربوهیدرات های پیچیده شامل: نان و غلات سبوس دار، سبزی ها، میوه ها و حبوبات است. 3- قند و شکر برای شما مضر است. شکر هیچ ماده مغذی ندارد و فقط کالری دارد. خیلی سریع هم تبدیل به تری گلیسرید می شود. نوشابه ها، دسرهای شیرین، شیرینی ها، شکلات، کیک، کلوچه، آب نبات، آدامس، آب میوه های مصنوعی، ژله، کرم کارامل و... همگی دارای قند هستند. 4- غذاهایی را که دارای مقدار زیادی انرژی و کربوهیدرات هستند، نخورید. گوشت لخم، میوه ها و سبزی ها، لبنیات کم چرب باید قسمت عمده غذای دریافتی شما را تشکیل دهند. 5- مقدار و نوع چربی مصرفی خود را در نظر داشته باشید. چربی های اشباع و جامد را مصرف نکنید، مثل روغن نباتی جامد، کره، مارگارین، چربی گوشت، پوست مرغ، لبنیات پرچرب، خامه و سس مایونز. روغن های گیاهی مایع را می توانید مصرف کنید. مصرف اسیدهای چرب اُمگا -3 (در ماهی و روغن تخم کتان) برای شما مفید است. 6- به هیچ عنوان الکل ننوشید، زیرا الکل خیلی سریع مقدار تری گلیسرید خون را افزایش می دهد. توصیه برای کاهش چربی مصرفی: 1- جایگزین کردن لبنیات (شیر، ماست، پنیر و...) كمچرب به جای لبنیات پرچرب. 2- جدا کردن پوست مرغ و چربیهای گوشت قرمز هنگام پاک کردن آنها. 3- استفاده از روش كبابی، آب پز و بخار پز برای پختن مواد غذایی به جای سرخ کردن آنها. 4- استفاده از روغن كم در پخت غذاها 5- استفاده از گوشت سفید (ماهی، مرغ و بوقلمون) به جای گوشت قرمز 6- قطع مصرف مارگارین(کره گیاهی) و روغن نباتی جامد 7- استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد 8- استفاده از روغن زیتون در برنامه غذایی روزانه 9- مصرف کم غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ كرده (سیبزمینی سرخ كرده ، چیپس و...) 10- افزایش مصرف میوه، سبزی، حبوبات، دانهها و غلات در برنامه غذایی روزانه 11- افزایش استفاده از نانهای سبوسدار 12- كاهش استفاده از نانهای روغنی 13- كاهش مصرف زبان، دل، مغز، قلوه و جگر 14- كنترل برچسب مواد غذایی برای تعیین میزان و نوع چربی در آنها 15- عدم مصرف سوسیس و کالباس و سس های چرب مثل سس مایونز 16- تفت دادن سبزیها روی حرارت كم، به جای سرخ كردن آنها 17- استفاده از بستنی میوهای به جای بستنی سنتی 18- جدا كردن چربی از روی سوپها و آب خورشها پس از سرد كردن آنها 19- خودداری از خرید گوشت چرخ كرده آماده 20- استفاده از آب لیمو یا آبغوره همراه با روغن زیتون و ماست به جای سس مایونز در سالاد .
پاسخ: 1- شیرینی، شکلات، قند و شکر را در برنامه غذایی خود به حداقل برسانید. کربوهیدرات های پیچیده بهتر از کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر هستند. منابع غذایی کربوهیدرات های پیچیده شامل: نان و غلات سبوس دار، سبزی ها، میوه ها و حبوبات است. 3- قند و شکر برای شما مضر است. شکر هیچ ماده مغذی ندارد و فقط کالری دارد. خیلی سریع هم تبدیل به تری گلیسرید می شود. نوشابه ها، دسرهای شیرین، شیرینی ها، شکلات، کیک، کلوچه، آب نبات، آدامس، آب میوه های مصنوعی، ژله، کرم کارامل و... همگی دارای قند هستند. 4- غذاهایی را که دارای مقدار زیادی انرژی و کربوهیدرات هستند، نخورید. گوشت لخم، میوه ها و سبزی ها، لبنیات کم چرب باید قسمت عمده غذای دریافتی شما را تشکیل دهند. 5- مقدار و نوع چربی مصرفی خود را در نظر داشته باشید. چربی های اشباع و جامد را مصرف نکنید، مثل روغن نباتی جامد، کره، مارگارین، چربی گوشت، پوست مرغ، لبنیات پرچرب، خامه و سس مایونز. روغن های گیاهی مایع را می توانید مصرف کنید. مصرف اسیدهای چرب اُمگا -3 (در ماهی و روغن تخم کتان) برای شما مفید است. 6- به هیچ عنوان الکل ننوشید، زیرا الکل خیلی سریع مقدار تری گلیسرید خون را افزایش می دهد. توصیه برای کاهش چربی مصرفی: 1- جایگزین کردن لبنیات (شیر، ماست، پنیر و...) كمچرب به جای لبنیات پرچرب. 2- جدا کردن پوست مرغ و چربیهای گوشت قرمز هنگام پاک کردن آنها. 3- استفاده از روش كبابی، آب پز و بخار پز برای پختن مواد غذایی به جای سرخ کردن آنها. 4- استفاده از روغن كم در پخت غذاها 5- استفاده از گوشت سفید (ماهی، مرغ و بوقلمون) به جای گوشت قرمز 6- قطع مصرف مارگارین(کره گیاهی) و روغن نباتی جامد 7- استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد 8- استفاده از روغن زیتون در برنامه غذایی روزانه 9- مصرف کم غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ كرده (سیبزمینی سرخ كرده ، چیپس و...) 10- افزایش مصرف میوه، سبزی، حبوبات، دانهها و غلات در برنامه غذایی روزانه 11- افزایش استفاده از نانهای سبوسدار 12- كاهش استفاده از نانهای روغنی 13- كاهش مصرف زبان، دل، مغز، قلوه و جگر 14- كنترل برچسب مواد غذایی برای تعیین میزان و نوع چربی در آنها 15- عدم مصرف سوسیس و کالباس و سس های چرب مثل سس مایونز 16- تفت دادن سبزیها روی حرارت كم، به جای سرخ كردن آنها 17- استفاده از بستنی میوهای به جای بستنی سنتی 18- جدا كردن چربی از روی سوپها و آب خورشها پس از سرد كردن آنها 19- خودداری از خرید گوشت چرخ كرده آماده 20- استفاده از آب لیمو یا آبغوره همراه با روغن زیتون و ماست به جای سس مایونز در سالاد .
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست