شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
تصاویر اجتماعی, جایگزین کلمات
زبان جدید رسانههای اجتماعی از تصاویر درست شده و به هر نقطهای از شبکههای اجتماعی که نگاه کنید، خواهید دید پستهایی که تصاویری در خود دارد، بیشتر جلب توجه میکند. حال بیایید بررسی کنیم چرا به یکباره تصاویر توانست کلمات را در سایتهای اجتماعی مغلوب کرده و چگونه این مساله میتواند ابزار مورد استفاده شما را تحتتاثیر قرار دهد.
● حکومت تصویر
بلاگنویسی در آغاز راه بهعنوان روزنامهنگاری عمومی شناخته میشد که تمام آن درباره کلمات بود. اگر بلاگهای قدیمی را ببینید، خواهید دید که دیداری نبوده و تنها از کلمات تشکیل شده است. تقریبا از ۱۲ سال پیش تعداد بلاگهای مناسب در زمینههای مختلف بسرعت شروع به رشد کرد. در آن زمان موضوعات زیادی وجود داشت که بلاگنویسان میتوانستند درباره آنها بنویسند، ولی یافتن و دنبال کردن تمام آنها غیرممکن بود.
از پنج سال پیش توییتر آغاز به کار کرد. بسیاری از کاربران نمیتوانستند متوجه شوند چرا توییتر با این سرعت میان کاربران اینترنت محبوب شد؛ ولی توضیح آن بسیار ساده است: توییتها مسیر خود را میروند؛ شما میتوانید آنها را دنبال کرده یا از آنها صرفنظر کنید.
اگر هرقدم جدید انقلابی در رسانههای اجتماعی (مانند بلاگها،RSS و توییتر) را بهعنوان فرصتهایی برای افزایش تعداد پستهای قابل کنترل در نظر بگیریم، میتوانیم درک کنیم که چرا تصاویر، قدم بعدی این تکامل خواهد بود. این مساله یک پاسخ به روند شبکههای اجتماعی است. خواندن تعداد اندکی از بلاگها و پستها به خواندن تعداد زیادی پستهای کوتاه در شبکههایی نظیر توییتر تکاملیافته و امروزه محتوا تنها براساس تاثیری است که از تصاویر دریافت میشود.
در اینجا دو چیز درحال تغییر است؛ اول اینکه عادتهای اغلب کاربران و مردم در حال تغییر به سمت سطحی خواندن و مشاهده کردن است (از کیفیت به سمت کمیت محتوا) و دوم تعداد شرکتکنندگان بسرعت در حال افزایش است.
درست است هنوز هم افرادی وجود دارند که در بلاگهای نوشتاری قدیمی جستجو میکنند ولی امروزه بیشتر افراد در رسانههای اجتماعی عضو شدهاند. از طرفی این طبیعت انسان است که خود را در دنیا و مکان دیگر یا زندگی افراد دیگر تصور کند. ما نیاز داریم ببینیم و احساس کنیم که افراد چگونه زندگی میکنند. کلمات میتوانند اینکار را انجام دهد، ولی برای اغلب افراد سادهتر و سریعتر است که بهوسیله یک تصویر کوچک، خود را در آن موقعیت قرار دهند.
● تصاویر جهانی شده
رسانه اجتماعی، جهانی است که بهصورت فزایندهای به سمت همگانی شدن پیش میرود. برای مثال اگر نگاهی به گستردگی جهانی کاربران گوگل پلاس بیندازید، خواهید دید کمتر از ۲۹ درصد آنها از خود آمریکا هستند. در واقع تنها چهار کشور از ۳۰ کشوری که در فهرست کاربران گوگل پلاس وجود دارند، انگلیسی زبان هستند. به همین دلیل است که یک پست کلامی به هر زبانی هر چند هم که دقیق و ظریف باشد نمیتواند بهاندازه کافی کاربران را به خود جلب کند، ولی یک تصویر ساده از غروب خورشید میتواند برای هر شخص با هر زبانی قابل فهم باشد.
اگر به فهرست تازههایی که در گوگل پلاس وجود دارد نگاه کنید، غروبهای زیاد، دیگر تصاویر مجازی جذاب و عکسهایی را که به تمام کاربران سراسر جهان مرتبط است، مشاهده خواهید کرد؛ چیزی که نخواهید دید پستهایی است که تنها از کلمات تشکیل شده است.
بیشتر پستهای گوگل پلاس بهطور عمومی حاوی تصاویر در اندازه کامل نیست ولی بیش از ۹۰ درصد بخشهایی که در فهرست «Whats Hot» این شبکه اجتماعی قرار دارد، اندازه کامل عکسها را در خود جای داده است.
یک تصویر اجتماعی موفق به شما همان احساسی را میدهد که انتظار دارید بعد از دیدن عکس بهدست آورید؛ شادی، طنز، ترحم، ترس، نفرت و...
● برتری تصاویر چیزهای زیادی را توضیح میدهد
ظهور وب دیداری بسیاری از اتفاقات اخیر دنیای وب را توضیح میدهد. برای مثال چرا طبق آمار شرکت Shareaholic که وظیفه بهاشتراکگذاری محتوا را به عهده دارد، سایت Pinterest از یاهو پیشی گرفت تا بهعنوان چهارمین جذبکننده کاربر در اینترنت مطرح شود؟ چرا فیسبوک قصد دارد هزینه بالایی برای خرید سرویس Instagram (سرویس بهاشتراکگذاری تصاویر توسط موبایل) پرداخت کند که بسیاری آن مبلغ را مضحک بخوانند؟ چرا فیسبوک یک برنامه کاربردی جداگانه مختص موبایل تنها برای تصاویر ایجاد کرد؟ چرا گوگل ابزار ویرایش عکس را در گوگل پلاس قرار داد؟ چرا شرکت اپل به خرید سایت The Fancy، سایتی که مشابه Pinterest است ولی قسمت تجارت الکترونیک نیز دارد، تمایل نشان میدهد؟
تا زمانی که موفقیت شبکههای اجتماعی را که برپایه ارتباط آسان از طریق تصاویر است درک نکرده باشیم، این رخدادها برای ما کاملا بیمعنی خواهد بود.
● ظهور ابزار مناسب با تصاویر اجتماعی
تلفنهای هوشمند کارهای زیادی برای ما انجام میدهد؛ از برقراری ارتباط گرفته تا روزشمار، وبگردی و سرگرمی، ولی امروزه مهمترین چیزی که وجود دارد توانایی دریافت و مشاهده تصاویر اجتماعی توسط آنهاست. تولیدکنندگانی که این فناوری را آسانتر کنند مشتریان بیشتری جذب خواهند کرد.
بسیاری از تلفنهای جدید برای عکسبرداریهای فوقالعاده و دیدن تصاویر طراحی شده است. امروزه هر گوشی موبایل باید دو قابلیت داشته باشد؛ دوربین عالی و صفحه شفاف برای مشاهده تصاویر حتی در نور خورشید. البته برخی شرکتهای تولیدکننده تلفنهای هوشمند حتی در تبلیغات خود درباره کیفیت دوربینهایشان اغراق میکنند، چرا که اهمیت آن را درک کردهاند.
توسعه دیگری که بتازگی انجام شده، دوربینهایی است که درواقع بهعنوان تلفنهای هوشمند عمل میکند. (مانند دوربین جدید شرکت نیکن Coolpix S۸۰۰c که اندروید گوگل را در خود اجرا میکند) شما میتوانید با استفاده از آن برنامههای کاربردی، اندروید را در آن دانلود و استفاده کرده و حتی مستقیم از طریق دوربین، تصاویر گرفته شده را بهوسیله اینترنت بیسیم آپلود کنید. قابلیت دیگری که در این دوربینها قرار داده شده، قابلیت تگ کردن با استفاده از موقعیت جغرافیایی و از طریق GPS جاسازی شده در آن است. همچنین میتوانید عکسهای گرفته شده را بلافاصله با استفاده از نرمافزارهای ویرایش تصویر ویرایش کنید.
ظهور وب دیداری، انتظارات، علایق و رفتارها را به نقطهای میبرد تا دیگر به این مساله که ابزاری که حمل میکنیم یک گوشی تلفن همراه است یا یک دوربین اهمیت ندهیم. اهمیت ابزاری که در اختیار داریم بهوسیله کیفیت تصویربرداری و قدرت اتصال به اینترنت و شبکههای اجتماعی سنجیده میشود. حتی توانایی برقراری تماس در درجه دوم اهمیت قرار دارد!
تنها چیزی که کاربران نیاز دارند، یک ابزار کوچک است که آنها را قادر سازد تصاویر را در هر نقطهای ثبت کرده، آپلود کنند و بهاشتراک بگذارند. هر ابزاری که این قابلیت را بهتر در اختیار بگذارد، پیشتاز خواهد بود.
محمدحسین کردونی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست