چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تهوع حاملگی دارید؟ بخوانید
پرسش: من پنج ماه باردارم و ویار شدیدی را پشت سر گذاشتم و تنها نشانه ای كه هنوز از ویارم باقی مانده این است كه وقتی صبح زود از خواب بیدار می شوم حالت تهوع دارم و این كه در طول روز اب دهانم خیلی زیاد می اید. و الان چند روز است كه با خوردن هر غذای گرمی (حتی میوه) سرم شروع می كند به سوختن و با خوردن هر غذای سردی (حتی میوه) دهن و گلویم خشك می شود به حدی كه حالت خفگی بهم دست می دهد.
پاسخ: توصیه هایی را جهت درمان تهوع و استفراغ در حاملگی:
یک توصیه، مصرف مولتی ویتامین در زنانی است كه قصد باردار شدن دارند.
پزشكان ممكن است بسیاری انتخاب های دارو درمانی را جهت درمان NVP، شامل پیردیدوكسین، ضد استفراغ ها، انتی هیستامین هاو كورتیكواستروئیدها، عوامل ضد حركات دستگاه گوارش و انتی كلی نرژیك ها، توصیه كنند.
به طور معمول ، دارو درمانی بعد از موازنه ریسك فاكتورها در برابر فواید درمان، جهت موارد شدید NVP نگه داشته می شود.
از طرف دیگر نشان داده شده است كه زنجبیل، تهوع و استفراغ را در موارد افزایش تهوع ناشی از جاذبه كاهش می دهد، و هیچ گزارشی از ناهنجاریهای جنینی وجود ندارد.
زنجبیل ممكن است مستقیماً دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده و از تهوع و استفراغ جلوگیری كنند. هنوز، استفاده از زنجبیل مورد بحث است. برخی به دلیل عوارض احتمالی ضد پلاكتی، علیه استفاده از زنجبیل هشدارمیدهند.زنجبیل به اشكالی مختلفی(به عنوان مثال ریشه زنجبیل و قرص) در دسترس است. تجویز یك گرم در روز در دوزهای منقسم قبل از غذا و هنگام خواب جهت پیشگیری از تهوع به كار رفته است.
درمان غیر دارویی تهوع و استفراغ در بارداری
تغییرات فیزیكی
تغییرات در رژیم غذایی
استراحت كافی
خوردن غذاهای خشك و نمكی قبل زا صبحانه
درصورت امكان، كاهش استرس
خوردن وعده های غذایی كوچك و به حداقل رساندن مایعات وسط غذاخوردن
اجتناب از هرگونه محرك حسی كه ممكن است تهوع و استفراغ را بدتر كند.(به عنوان مثال غذا، عطریاتهویه هوا)
نوشیدن مقادیر كمی اب میوه یا نوشیدنیهای كربنی بین وعده های غذایی وهنگام تهوع
از رختخواب یا حالت نشسته به اهستگی بلند شوید.
درصورت امكان اجتناب از مصرف داروهایی كه تهوع را القاء می كنند
خوابیدن و تهیه غذا در اتاقی كه به هوای تازه دسترسی داشته باشد.
اجتناب از غذاهای روغنی، پر ادویه، با چربی زیاد یا اسیدی
پیریدوكسین: پیرویدوكسین(ویتامینB6) جهت پیشگیری از تهوع و استفراغ به كار رفته است. پیریدوكسین را به عنوان قدم اول در برنامه درمان دارویی، به دلیل دردسترس بودن اطلاعات مربوط به بی خطری و اثر بخشی ان توصیه می كند. پیریدوكسین در حاملگی اگر در دوزهای مجاز روزانه توصیه شده 2.2mg به كار رود، مشكلی ندارد. در واقع، از انجائیكه تقاضا برای این ویتامین در طی حاملگی افزایش می یابد، بسیاری از زنان باردار ممكن است كمبود ویتامینB6 داشته باشند. . دوز توصیه شده پیریدوكسین به عنوان درمانی جهت تهوع و استفراغ از 10 تا mg25
۳ تا ۴ بار در روز تنظیم می شود.
زنان همچنین ممكن است توصیه شوند كه انتی هیستامینها یا انتی كلی نرژیك هایی از قبیل دیمن هیدرینات، و دیفن هیدرامین مصرف كنند. این داوها به دلیل اثر بخشی شان جهت درمان NVP مصرف می شوند. این داروها در رده بندیB حاملگی قرار دارند و با افزایش ریسك ناقص الخلقه زایی همراه نشده اند.
برای زنانی كه قصد باردار شدن دارند، مولتی ویتامین باید توصیه شود. اگر یك زن باردار تهوع و یا استفراغ را تجربه كرد، درمان غیر دارویی می تواند به عنوان درمان ابتدایی پیشنهاد شود. هرچند، اگر این درمانها جهت كنترل علایم شكست بخورد، یا زنی تهوع و استفراغ متوسط تا شدیدی داشته باشد، باید برای ارزیابی بیشتر به پزشك خود مراجعه كند.
اگر یك داروی OTC توصیه می شود، باید در تركیب با اقدامات غیر دارویی به كار رود. داروسازان باید به بیماران توصیه كنند كه این داروها را در هنگام لزوم مصرف كنند، درصورت لزوم آب زیاد بنوشند، و اگر تهوع و استفراغ بدتر شد، توسط پزشك خود پیگیری شوند.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست