چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024
مجله ویستا

چه چیزهایی باعث اختلال نعوظ میشوند؟


هنگامی که آلت تناسلی مرد توانایی ایجاد نعوظ یا حفظ نعوظ به مدت كافي جهت انجام عمل مقاربت جنسی را ندارد. اکثر مردان گاهی اوقات، برخی از مشکلات سخت شدن یا نعوظ ماندن آلت تناسلی را تجربه کرده اند، اما این اختلال نعوظ نامیده نمیشود که باعث نگرانی شود. تنها در صورتی که در عملکرد مشکل ایجاد کند و آنرا غیر ممکن سازد و سبب نارضایتی جنسی مداوم شود، اختلال نعوظ نامیده میشود. در دیدگاه کلی تر، دو نوع اختلال نعوظ می تواند زندگی جنسی مردان را تحت تاثیر قرار دهد. علت اصلی پزشکی و یا روانی است.
چه چیزهایی باعث اختلال در نعوظ میشوند
علل مربوط به رگهای خونی
آرامش عضلات در بخش هایی از آلت تناسلی مرد و دیواره های شریان های غذارسان اجازه می دهد تا خون به بافت اسفنجی سیلندر شکل برود و دریچه های ماهیچه های دیگر مانع از خروج خون از آلت و کم شدن فشار وریدی میشوند. این سختی و به اصطلاح نعوظ تا زمانی که تحریک متوقف و یا انزال روی دهد، همچنان ادامه دارد.
این فرایند جریان خون توسط محرک های عصبی و هورمونی از مغز، هنگامی که لمس یا تحریک صورت بگیرد،هدایت میشود. این سیگنالهای مغزی با وارد شدن استرس سرکوب جنسی میشوند.
اختلال در عملکرد فیزیولوژیکی طبیعی هر یک از موارد زیر ،می تواند بر اختلال در نعوظ طبیعی تاثیر بگذارد
* جریان خون
* پیامهای عصبی
* هورمون
علل عروقی که بر جریان خون تاثیر می گذارند، و علل عصبی که سیگنال های عصبی را تحت تاثیر قرار میدهند، علل پزشکی عمده در اختلال نعوظ میباشند. بیماری های زمینه ای آترواسکلروز و دیابت ازین دسته اند. سیگار کشیدن و دیابت اغلب باعث تصلب شرایین شده، و این تنگی یا گرفتگی در عروق آلت تناسلی، شایع ترین علت عروقی برای اختلال نعوظ میباشد.
دیابت نیز می تواند به نوروپاتی و آسیب به نورون ها منجر شود. نوروپاتی دیابتی یک علت شایع عصبی اختلال نعوظ است که ناشی از انواع مختلف عمل جراحی در اطراف لگن است. علل نورولوژیکی )عصبی( که کمتر شایع هستند عبارتند از: سکته مغزی، یک نوع صرع )تشنج پیچیده جزئی(، مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس، نوروپاتی غیر دیابتی، و آسیب نخاعی ، کاهش عوامل خطر شناخته شده برای دیابت و تصلب شرایین از جمله رژیم غذایی، فعالیت بدنی و... . شیوه زندگی و دیگر عوامل مانند سیگار کشیدن ، می توانند از اختلال نعوظ جلوگیری کنند.
 
شایع ترین علل ارگانیک فیزیکی مربوط به اختلال نعوظ
* بیماری قلبی و تنگ شدن رگ های خونی
* دیابت
* فشار خون بالا
* کلسترول بالا
* چاقی و سندرم متابولیک که همچنین عوامل خطر ابتلا به دیابت هستند
* بیماری پارکینسون
* بیماری ام اس
* اختلالات هورمونی از جمله تیروئید و کمبود تستوسترون
* درمان بیماری پروستات
* عوارض جراحی جراحی شامل پروستاتکتومی رادیکال، سیستکتومی، تراشیدن پروستات از راه مجرای ادرار و جراحی سرطان رکتوم
* صدمات در ناحیه لگن یا نخاع
* درمان بوسیله ی تابش اشعه به منطقه لگن
داروهای تجویزی متعددی از جمله موارد زیر، نیز میتوانند علت آلی اختلال نعوظ باشند. از این رو برای متوقف کردن یا تغییر داروها باید با یک دکتر و یا داروساز حرفه ای صحبت کنید.
* داروهای کنترل فشار خون بالا ضد فشارخون مانند بتا بلاکرها و کلونیدین
* داروهای قلبی مانند دیگوکسین
* بعضی از دیورتیک ها داروهایی جهت افزایش ادرار
* داروهایی که بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر میگذارند )مثل مغز و یا نخاع(:
* از جمله برخی قرص های خواب آور و آمفتامین ها
* داروهای درمان اضطراب (anxiolytics)
* داروهای ضد افسردگی، از جمله مهار کننده های مونوآمینواکسیداز (MAOIs) مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
* بعضی مسکن ها
*  برخی داروهای ضد سرطان، از جمله شیمی درمانی
* آنتی کولینرژیک ها داروهایی با طیف گسترده ای از کاربردها که باعث مسدود کردن انتقال دهنده های عصبی میشوند.(مولکولهای سیگنال های عصبی )
* داروهای هورمونی، از جمله استروژن و داروهایی که در ترشح هورمون جسم زرد تخمدان در درمان بیماری های زنان و بیضه ی مردان به کار می رود موثرند
* سایمتیدین داروی زخم معده
علل روانی اختلال نعوظ
در موارد نادر علت اختلال نعوظ که پزشکان آنرا " اولیه" مینامند هنگامی که یک مرد هرگز قادر به نعوظ نبوده است، هنگامیکه ناهنجاری آناتومیک  آشکاری دیده نشود، روان شناختی است
اختلالات انزال
اغلب عوامل روانی علت مشکلات نرسیدن به اوج یا انزال زودرس یا خیلی دیر هستند.
اطلاعاتی در مورد انزال زودرس و یا تاخیر انزال
*  احساس گناه
*  ترس از رابطه
*  افسردگی
* اضطراب شدید
اغلب علل اختلال نعوظ "ثانویه" هستند. عملکرد نعوظ فرد تابحال طبیعی بوده است، ولی در حال حاضر با مشکل مواجه شده است. علل مشکل جدید و پایدار ،معمولا فیزیکی هستند، اما در موارد نادری علت روانی است، در زیر نمونه هایی وجود دارد که هر یک می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن اختلال نعوظ بشود.
علاوه بر بیماری های سلامت روان که قابل درمان هستند و اثرات روزمره آنها که بسیاری از افراد برخی اوقات آنرا تجربه کرده اند، بسیاری از علل روانی دیگر نیز می توانند باعث مشکلات نعوظ موقت شوند که جزو مشکلات نعوظ جدی در نظر گرفته نمیشوند.عوامل روانشناختی برای جلوگیری از نعوظ، گاهی اوقات می تواند به یک محل خاص ، زمان، و یا فرد خاصی مربوط باشد.
علل روانی عبارتند از:
* افسردگی که می تواند باعث از دست دادن علاقه به سکس، میل جنسی پایین تر و همچنین اختلال در نعوظ و سایر اختلالات روانی شود
* استرس، ترس، اضطراب، یا خشم
* استرس می تواند کاری، مالی، و یا مشکلات عاطفی باشد
* عملکرد اضطرابی احساس مکرر شکست و شک است که در آن نگرانی به نعوظ رسیدن می تواند باعث بوجود آمدن یک چرخه اضطراب شود
* ارتباطات ضعیف با شریک جنسی
* سایر مشکلات رابطه مانند فشار از طرف شریک جنسی برای مثال، به دلیل انتظارات فرد به جای لذت
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.