چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

شیر مادر و تاثیر آن بر شخصیت فرزند


شهرزاد: از مواردى که مادران باید رعایت کنند، مسئله شیر دادن به نوزاد است. على رغم این که برخى به این مسئله سرنوشت ساز چندان توجهى ندارند، اسلام اهميت فوق العاده اى براى این مسئله قائل شده است. چه بسا پدر و مادرى از هر نظر خوب و متدین هستند، اما فرزندشان منحرف مى شود و وقتى علت انحرافش را ریشه یابى مى کنیم با کمال شگفتى عامل آن را بى توجهى مادر به مسئله شیردادن هنگام شیرخوارگى بچه مى یابیم و اگر مادر در همان وقت دقت و عنایت کافى داشت چه بسا فرزندش این گونه نمى شد، زیرا در دوران شیرخوارگى علاوه بر این که ساختمان جسمى کودک محکم مى شود، ساختار روحى او نیز تکوین مى یابد و رفتار و گفتار و غذاى مادر به همراه شیر در او تاثیر مى گذارد. اینک به برخى روایات پیامبر اکرم (ص) و معصومین - علیهم السلام - در مورد نقش مادر در شیر دادن به فرزند، همچنین اهمیت شیر مادر در رشد و شخصیت کودک و پرهیز از دادن شیرهاى نامطلوب به خاطر آثار منفى موجود در آنها اشاره مي كنيم.

شیر مادر و تاثیر آن بر شخصیت فرزند


اجر مادر در شیر دادن به فرزند خود
امام صادق (ع) از پیامبر (ص) روایت مي کند که فرمود: هر زنى که در خانه شوهرش براى سامان دادن به امور منزل چیزى را جابه جا کند، خداوند به او نظر مى کند و خداوند به هر که نظر مى کند هرگز عذابش نخواهد کرد.

هنگامى که زن باردار مى شود. به سان روزه دار شب زنده دارى است که با جان و مال خود در راه خدا جهاد کند و هر گاه وضع حمل کند اجر و پاداشى دارد که کسى از عظمت آن آگاه نیست و هر گاه فرزند خود را شیر دهد، به هر مکیدن نوزاد، پاداشى كه به او دهند برابر است با آزاد کردن بنده اى و هنگامى که از شیردادن فرزند خود فارغ شود، گوید: اعمال خود را از سر بگیر که خداوند تو را آمرزیده است.

در روایت دیگرى پیامبر (ص) به حولاء عطاره چنین فرمود: پس آنگاه که مادر وضع حمل کرده و شروع به شیر دادن نوزاد کند، به هر بار مکیدن شیر مادر، در روز قیامت نورى درخشان در برابرش جلوه کند و هر کس از گذشتگان و آیندگان آن را مشاهده کند به شگفتى درآید و در نامه عمل روزه دار شب زنده دار ثبت شود... پس اگر فرزندش را از شیر گرفت خداى متعالى به او فرماید: اى زن! بدان که تمام گناهان را آمرزیدم پس عمل خود را از سر بگیر.