یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

زمان در G.P.S (سیستم موقعیت یابی جهانی )


زمان در G.P.S (سیستم موقعیت یابی جهانی )

به علاوه طول ، عرض و ارتفاع جغرافیایی ، سیستم جهانی موقعیت یابی ، امکان جدید و حیاتی محاسبه زمان را فراهم مینماید. هر ماهواره G.P.S دارای چند ساعت اتمی می باشد که اطلاعات زمانی بسیار …

به علاوه طول ، عرض و ارتفاع جغرافیایی ، سیستم جهانی موقعیت یابی ، امکان جدید و حیاتی محاسبه زمان را فراهم مینماید. هر ماهواره G.P.S دارای چند ساعت اتمی می باشد که اطلاعات زمانی بسیار دقیقی را به صورت سیگنال در اختیار آن سیستم قرار میدهند. گیرنده های G.P.S در حین انجام تبدیلات کدینگ لازم بر روی این سیگنالها بصورت موثر هماهنگی لازم بین هر گیرنده و ساعت اتمی را انجام میدهند. این مسئله به کاربران امکان در اختیار داشتن زمان دقیق در حد نانو ثانیه را بدون پرداخت هزینه سنگین خرید و نگهداری ساعتهای اتمی ، را میدهد.

اطلاع از زمان دقیق برای طیف گسترده از فعالیتهای اقتصادی در سراسر دنیا جنبه حیاتی دارد. سیستمهای ارتباطی ، تامین کنندگان امکانات انرژی و شبکه های مالی برای کارکرد و خروجی موثر و کافی همگی وابسته به دقت زمان میباشند. رایگان بودن دسترسی زمان سیستم G.P.S امکان کاهش هزینه را برای شرکتهایی که وابستگی حیاتی به دقت زمان دارند فراهم آورده است و و منجر به پیشرفتهای چشمگیری شده است.

برای مثال تلفن های بی سیم و شبکه های اطلاعاتی برای هماهنک و یکنواخت نگه داشتن ایستگاههای خود از زمان G.P.S استفاده می نمایند. این مسئله به گوشی های تلفن همراه امکان به اشتراک گذاشتن طیف رادیویی کمتری را به صورت موثرتر میدهد. به صورت مشابه پایگاههای دیجیتالی رادیو نیز از زمان G.P.S استفاده میکنند تا اطمینان حاصل نمایند دیتای لازم تمام ایستگاهها در زمان مورد نظر به گیرنده ها میرسد. این مسئله به شنوندگان امکان تنظیم دقیق گیرنده خود با کمترین تاخیر ممکن را میدهد.

همانگونه که قبلا نیز اشاره شد شرکتها و تجهیزات تغذیه نیاز اساسی به زمان و فرکانس دارند تا امکان انتقال و توزیع موثر را داشته باشند. در طول زمان قطع برق مکرر این مسئله را به شرکتهای تامین نیرو ثابت کرده است در اختیار داشتن زمان دقیق یک نیاز اساسی برای ارائه سرویس با کیفیت مناسب میباشد. تحلیل این قطعی های برق باعث شده است تا بسیاری از شرکتها اقدام به نصب تجهیزات مجهز به G.P.S در سیستمهای خود نمایند. با این روش و پس از تحلیل قطعی برق در یک سیستم مجهز به G.P.S ، کارشناسان میتوانند محل دقیق قطعی را مشخص نمایند.

برخی کاربران همچون آزمایشگاهای ملی به دقت زمانی در لایه هایی بالانر از آن چیزی که G.P.S فراهم مینمایند نیاز دارند. این کاربران بصورت مکرر از ماهواره های G.P.S استفاده مینمایند ولی نه برای در اختیار داشتن زمان دقیق بصورت مستقیم بلکه برای ارتباطات با دقت بالای زمانی در فواصل طولانی. به این صورت که با دریافت همزمان سیگنالهای یکG.P.S در دو مکان مختلف و مقایسه نتایج حاصل از آن ، ساعت اتمی در یک نقطه امکان برقراری ارتباط با ساعت اتمی دیگر در نقطه دوم را خواهد داشت. ازمایشگاههای ملی در سراسر دنیا از این روش معمول برای مقایسه مقیاس های زمانی خود و راه اندازی زمان جهانی مشترک استفاده مینمایند. آنها از همین تکنیک برای اعلام زمان دقیق به ملل خود نیز استفاده میکنند.

www.gps.gov

www.tycho.usno.navy.mil