یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

ویتامین A در بارداری، خطر دارد؟


پرسش: من به تازگی متوجه شدم كه باردار هستم در سایت تبیان خواندم كه در سه ماه اول دوران بارداری نباید هویچ و سبزیجات و لبنیات و شیر استفاده كرد من هر روز دو لیوان و بعضی اوقات سه لیوان شیر مصرف می كردم بعضی اوقات هم هویچ یا اب هویچ مصرف كردم یه چند بار هم پیتزا خوردم حالا سئوال من این است ایا خطر سقط در من چند برابر می شود با توجه به توضیحات بالا؟
پاسخ: احتمالا مطلبی را كه خواندید به درستی متوجه نشدید. مصرف مقادیر زیاد ویتامین A برای جنین در حال رشد در سه ماهه ی اول بارداری مُضر است. در نتیجه همه زنان باردار و زنانی كه در حال برنامه ‌ریزی برای بارداری هستند باید از مصرف این غذاها یا غذاهایی كه حاوی مقادیر زیادی ویتامین A هستند مثل جگر، روغن‌ هایی كه از كبد حیوانات تهیه می ‌شود و سایر امعاء و احشاء حیوانات پرهیز كنند.
البته لازم نیست كه از سایر غذاها كه دارای ویتامین A است خودداری كرد مثل شیر، پنیر، ماهی چرب، تخم‌ مرغ و غذاهایی با بتاكاروتن مثل هویج، میوه‌ های قرمز و نارنجی و سبزیجات و سبزیجات برگ ‌سبز.
بنابراین نه تنها نباید از مصرف لبنیات خودداری كرد بلكه باید حتما روزانه 3 واحد لبنیات در بارداری بخورید.
البته مادر باردار باید از خوردن همه شیرهای غیر پاستوریزه اعم از شیر گاو، بُز و شیر شتر خودداری كند، شیر بُز هم می ‌تواند عاملی برای افزایش خطر توكسوپلاسموز باشد. اما لبنیات پاستوریزه باید 3 واحد در روز خورده شوند.
غذاای اماده مثل پیتزا و سوسیس و كالباس را بهتر است كمتر مصرف كنید اما این بدین معنی نیست كه اگر چند بار پیتزا خوردید، خطر سقط در شما وجود دارد.
استرس را از خود دور كنید و با تغذیه سالم و ارامش روحی، فرزندی سالم به دنیا بیاورید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.