چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

روزهایی كه نمی شود كسی را با یك من عسل خورد


از خواب كه بیدار شد حوصله هیچ كاری را نداشت حتی از دیدن چهره اش در آینه داخل دستشویی هم فرار كرد و صورت اخمالویش را ندید

همه ما یك ساعت درونی داریم كه از آن به عنوان بیوریتم BIORYTHM نام برده می شود

این مطلب درباره بیوریتم یا به فارسی خودمان «زیست آهنگ» است

... از خواب كه بیدار شد حوصله هیچ كاری را نداشت. حتی از دیدن چهره اش در آینه داخل دستشویی هم فرار كرد و صورت اخمالویش را ندید!

سر میز صبحانه، اعضای خانواده متوجه شدند «با یك من عسل هم خورده نمی شود» .

... از خانه خارج شد، به زمین و زمان بد و بیراه گفت... به محل كارش رسید، چند ثانیه بعد... همه به هم می گفتند: «از دنده چپ بلند شده» و خودش لحظه شماری می كرد «كسی پا روی دمش بگذارد!!» تا...

... چند روز بعد

از خواب بیدار شد، از بودن خودش راضی بود و صبح با گرمترین لبخندها او را دعوت به فعالیت می كرد. بوی نان تازه ای كه خریده بود، اهل خانه را از خواب بیدار كرد.

سر میز صبحانه اعضای خانواده نفهمیدند چرا؟! اما مطمئن بودند «ته دلش قند آب می شه!!»

... از خانه خارج شد ، حتی به درخت ها هم سلام كرد، حال تیرهای چراغ برق را پرسید و برای خورشید دست تكان داد!

وارد محل كار كه شد با سلامی گرم، چرت همه را پاره كرد و بعد از چند دقیقه همه یواشکی به هم می گفتند: «با دمش گردو می شكنه!!»

ماجرایی كه خواندید ، «داستان او» نبود، داستان «من ، تو و ما و ...» است. داستان روزهایی كه به قول بعضی ها توی MOOD نیستیم، حال خوشی نداریم ، سر فرم نیستیم و خلاصه دماغمان چاق نیست!! و داستان روزهایی كه شارژ شارژ هستیم و توی پوستمان نمی گنجیم و به تَرَك دیوار هم می خندیم! خلاصه داستان ، داستان آهنگ زندگی است. موضوعی كه طرفداران زیادی دارد.

«بیوریتم» «زیست آهنگ» و...

«بیوریتم» چیست؟

براساس تئوری «زیست آهنگ» همه انسان ها از زمان تولد تا لحظه مرگ، با آهنگی منظم روزهای زندگی را سپری می كنند و الگوی رفتاری آنها تابع سه چرخه (عاطفی ،جسمانی و عقلانی ) است كه با توجه به تاریخ دقیق تولد شروع به فعالیت می كنند.

تاریخچه شكل گیری

تئوری ذكر شده از قرن نوزدهم (بین سال های ۱۸۹۷ تا ۱۹۰۲ ) براساس مشاهدات و تحقیقات مجزای یك روان شناس و یك متخصص حلق و بینی مطرح شد.

دكتر هرمن متوجه شد كه پاسخ بیماران وی نسبت به درد، تب و سایر نشانه های بیماری حتی آسم، احتمال بروز حملات قلبی و ... در روزهای مختلف متفاوت است.او با بررسی و ثبت این علائم ، صحبت از تغییرات ۲۳ روزه در توان جسمی و افت و خیزهای ۲۸ روزه در عواطف و احساسات بیماران خود كرد!

دكتر ویلهلم نیز به طور جداگانه و بدون ارتباط با نفر اول متوجه شد بروز تب و سایر علائم بیماری و حتی احتمال مرگ در بیماران او تابع آهنگی خاص است. و نتیجه یادداشت های وی نیز به اعداد ۲۳ و ۲۸ ختم شد.

آلفرد تلچر استاد مهندسی دانشگاه نیز متوجه شد، دانشجویان او در فراگیری و تجزیه تحلیل مسائل مطرح شده در كلاس درس، در روزهای مختلف، واكنش های متفاوتی دارند. صبر و حوصله او در ثبت و بررسی تغییرات روزانه هر فرد او را با چرخه ای ۳۳ روزه آشنا كرد!

مفهوم اعداد

تئوری زیست آهنگ می گوید: «هر كدام از ما توسط سه چرخه حیاتی كه از زمان تولد شروع می شود و در تمام دوران زندگی ادامه دارد، رفتار می كنیم. آهنگی كه مطابق با ساعات روز تغییر می كند. درست در راستای سایر تغییرات كه با تاریكی و روشنی روز اتفاق می افتد ، تغییراتی همچون فشارخون ، میزان ادرار و ...

محرك هایی مانند نور، حرارت، نیروی جاذبه و... بر روی ساعت درونی ما تأثیر می گذارند و بیوریتم نیز روشی برای محاسبه چرخه های زندگی براساس اعداد ریاضی است.

همانطور كه گفته شد می توان آهنگ زندگی هر فرد را با سه چرخه تنظیم كرد و این اعداد در واقع مختص به همین چرخه ها هستند.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.