یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
حساسیت غذایی کودکان، راه درمان
فوق تخصص گوارش و کبد اطفال با بیان اینکه حدود 8 تا 10 درصد کودکان دنیا ازحساسیت غذایی رنج می برند، افزود:نحوه مصرف موادغذایی، تغییرترکیبات مواد غذایی، نحوه تهیه در کارخانه ها، تغییرسیستم ایمنی بدن و استفاده از افزودنیهای صنعتی سبب شده تعداد زیادی از کودکان از حساسیت غذایی رنج ببرند.
دکتر حامد شفق با اشاره به شیوع حساسیت غذایی افزود:حساسیت های غذایی شایع در دوران کودکی معمولا در 6 ماه اول یا حداکثر یک سال اول بروز کرده و مدت زمان آن وابسته به نوع مواد غذایی است.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال به حساسیت های شایع در دوران کودکی اشاره کرد و گفت: آلرژی های شایع دوران کودکی محدود بوده و شامل پروتئین شیرگاو، مغزها ( بادام ، پسته )، سویا، تخم مرغ ، گندم و غذاهای دریایی است که حدود 85 تا 90 درصد حساسیت غذایی را شامل می شود. البته عدم تحمل لاکتوز که ناشی از کمبود یک آنزیم است که با مصرف شیر بروز می کند ارتباطی با حساسیت ندارد.
شفق تصریح کرد:شروع تغذیه کمکی وغذاهای جامد در کودکان قبل از شش ماهگی نیزمی تواند سبب بروز حساسیت غذایی شود.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال با بیان اینکه ممکن است حساسیت به شیرگاو تا 3 سالگی برطرف شود اما مغزها و غذاهای دریایی مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد، اظهار کرد:حساسیت به شیر گاو شایع تر بوده و معمولا به صورت وجود خون درمدفوع است اما ممکن است با اسهال آبکی، اسهال چرب و نفخ همراه باشد.
وی ادامه داد:در مواجهه با این موارد اگر کودک از شیر مادر استفاده می کند مادر از مصرف لبنیات منع شده که معمولا طی 24 ساعت برطرف می شود و اگر کودک از شیر خشک استفاده می کند برای وی شیرخشک رژیمی تجویز می شود.
شفق بیان کرد: آلرژی غذایی ممکن است به صورت اگزما یا کهیر، علائم تنفسی مانند سرفه مزمن و آسم، علائم گوارشی به صورت دل درد، اسهال و استفراغ بروز کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد اطفال یاد آور شد:نوعی از حساسیت شدید نیز آنافیلاکسی و خطرناک است که حتی ممکن است منجر به مرگ شود ولی معمولا در موارد نادر اتفاق می افتد.
نافیلاکسی ( Anaphylaxis)یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروها است.
وی به والدین توصیه کرد:موادغذایی که سبب بروز حساسیت غذایی میشود مواد اصلی موجود در رژیم غذایی هستند مانند شیر گاو، تخممرغ و... که مصرف آنها برای رشد در سنین ابتدایی زندگی ضروری است و نمیتوان آنها را از رژیم غذایی کودک حذف کرد.
شقق ادامه داد: شیرخوارانی که زمینه ارثی حساسیت دارند بهتر است والدین استفاده از برخی مواد غذایی مانند شیرگاو را بعد از یک سالگی، تخممرغ پس از 18 ماهگی، ماهی و غذاهای دریایی را پس از 3 سالگی موکول کنند که با این کار میتوان از بروز آلرژی غذایی تا حدودی پیشگیری کرد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
دکتر حامد شفق با اشاره به شیوع حساسیت غذایی افزود:حساسیت های غذایی شایع در دوران کودکی معمولا در 6 ماه اول یا حداکثر یک سال اول بروز کرده و مدت زمان آن وابسته به نوع مواد غذایی است.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال به حساسیت های شایع در دوران کودکی اشاره کرد و گفت: آلرژی های شایع دوران کودکی محدود بوده و شامل پروتئین شیرگاو، مغزها ( بادام ، پسته )، سویا، تخم مرغ ، گندم و غذاهای دریایی است که حدود 85 تا 90 درصد حساسیت غذایی را شامل می شود. البته عدم تحمل لاکتوز که ناشی از کمبود یک آنزیم است که با مصرف شیر بروز می کند ارتباطی با حساسیت ندارد.
شفق تصریح کرد:شروع تغذیه کمکی وغذاهای جامد در کودکان قبل از شش ماهگی نیزمی تواند سبب بروز حساسیت غذایی شود.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال با بیان اینکه ممکن است حساسیت به شیرگاو تا 3 سالگی برطرف شود اما مغزها و غذاهای دریایی مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد، اظهار کرد:حساسیت به شیر گاو شایع تر بوده و معمولا به صورت وجود خون درمدفوع است اما ممکن است با اسهال آبکی، اسهال چرب و نفخ همراه باشد.
وی ادامه داد:در مواجهه با این موارد اگر کودک از شیر مادر استفاده می کند مادر از مصرف لبنیات منع شده که معمولا طی 24 ساعت برطرف می شود و اگر کودک از شیر خشک استفاده می کند برای وی شیرخشک رژیمی تجویز می شود.
شفق بیان کرد: آلرژی غذایی ممکن است به صورت اگزما یا کهیر، علائم تنفسی مانند سرفه مزمن و آسم، علائم گوارشی به صورت دل درد، اسهال و استفراغ بروز کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد اطفال یاد آور شد:نوعی از حساسیت شدید نیز آنافیلاکسی و خطرناک است که حتی ممکن است منجر به مرگ شود ولی معمولا در موارد نادر اتفاق می افتد.
نافیلاکسی ( Anaphylaxis)یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروها است.
وی به والدین توصیه کرد:موادغذایی که سبب بروز حساسیت غذایی میشود مواد اصلی موجود در رژیم غذایی هستند مانند شیر گاو، تخممرغ و... که مصرف آنها برای رشد در سنین ابتدایی زندگی ضروری است و نمیتوان آنها را از رژیم غذایی کودک حذف کرد.
شقق ادامه داد: شیرخوارانی که زمینه ارثی حساسیت دارند بهتر است والدین استفاده از برخی مواد غذایی مانند شیرگاو را بعد از یک سالگی، تخممرغ پس از 18 ماهگی، ماهی و غذاهای دریایی را پس از 3 سالگی موکول کنند که با این کار میتوان از بروز آلرژی غذایی تا حدودی پیشگیری کرد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست