چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

ماده شيميايي موجود در پلاستيك‌ها، براي جنين خطر است


ایسنا: پزشكان هشدار دادند افزايش مقدار نوعي تركيب موجود در مواد پلاستيكي موسوم به بيسفنول يا BPA در بدن مادران باردار، خطر بروز نارسايي‌هاي مادرزادي را در نوزاردان افزايش مي‌دهد.

افزايش سطح اين ماده شيميايي در خون مادران احتمال نارسايي‌هاي عصبي – رفتاري را در نوزادان آنها تشديد مي‌كند.

دكتر شيلا ساتيانا رايانا، متخصص انستيتو مطالعات اطفال در سياتل در اين باره متذكر شد: غذا مهمترين منبع ورود اين ماده شيميايي به بدن است. BPA يك ماده شيميايي مصنوعي است كه در آستر داخلي قوطي‌هاي كنسرو، پلاستيك‌هاي خشك پلي كربناتي مثل شيشه شير نوزادان و ليوان‌هاي چند بار مصرف و مواد پركننده دندان‌ها استفاده مي‌شود. بنابراين زنان باردار اغلب در زندگي روزمره خود در معرض و در تماس با اين ماده شيميايي قرار دارند.

دكتر ساتیانا رايانا در بيانيه‌اي تاكيد كرد: با توجه به اين يافته، آگاه سازي مادران نسبت به منابع احتمالي BPA بسيار حائز اهميت است به طوري كه آنها بتوانند تا حد امكان از تماس‌هاي غيرضروري با اين ماده جلوگيري كنند.

در اين بررسي‌ها گروهي از مادران باردار به لحاظ ميزان تماس با ماده BPA مورد آزمايش قرار گرفتند و سپس نوزادان آنها نيز به لحاظ پيامدهاي رشد عصبي‌شان مطالعه شدند. پزشكان متوجه شدند كه غلظت اين ماده در ادرار مادران بالا است كه همين امر رشد عصبي كودك را به خطر مي‌اندازد.

جزئيات اين مطالعه در نشريه «دورنماهاي سلامت محيط زيستي» منتشر شده است.