چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
۷ سوالی که درباره حساسیت دندانی میپرسند
۱) چهکار کنیم که دندانهایمان حساس نشوند؟
بهترین روش این است که شرایطی را که باعث حساس شدن دندانها میشوند، در دهان از بین ببریم. باید با رعایت بهداشت دهان، روزی دو بار مسواک زدن و استفاده از دهان شویه فلوراید و مراجعه منظم به دندانپزشک از پوسیدگی دندانها و تحلیل لثه جلوگیری کنیم. اگر دندان قروچه دارید و یا دندانهایتان را روی هم فشار میدهید، باید با ورزشهای فکی و کم کردن استرسهای روزانه، این فشارها را از روی دندانها حذف کنید. گاهی دندانپزشک برایتان یک محافظ شبانه شفاف (نایتگارد) میسازد که به کاهش فشار دندان قروچه کمک میکند. اگر حساس شدن دندان در اثر پوسیدگی بلند و یا روکش بلند است، باید با مراجعه به دندانپزشک روکش وترمیم، اصلاح شود. بیماران باید روش درست مسواک زدن را از دندانپزشکان بیاموزند.
۲) اگر با این مراقبتهای خانگی، حساسیت دندانها کاهش پیدا نکرد، چه کنیم؟
در این صورت باید در مطب دندانپزشکی، محلولهای حساسیتزدا روی دندانها مالیده شود و فلوراید با غلظت بالا روی سطوح دندانی قرار گیرد. اگر همچنان حساسیت باقی بود، دندانپزشک با مواد هم رنگ دندان، نواحی که باعث حساسیت دندان میشوند را ترمیم میکند. فلوراید و مواد حساسیتزدا، دهانه لولههای عاجی را مسدود میکنند و با جلوگیری از حرکت مایع درون این لولهها، مانع تحریک انتهای اعصاب دندان و بروز درد و حساسیت میشوند.
۳) آیا همه بیماران با این روشها، حساسیت دندانیشان برطرف میشود؟
آستانه درد در افراد مختلف، متفاوت است. بعضیها آستانه درد پایینی دارند و به آسانی دندانهایشان حساس میشود. در این افراد باید درمانهای پیشرفتهتر دندانپزشکی برای رفع حساسیت انجام شود.
۴) این روزها، خمیر دندانهای ضد حساسیت را در تبلیغات زیاد میبینیم. این خمیردندانها در رفع حساسیت دندانی مفیدند؟
این خمیر دندانها مفیدند، به شرط آنکه حساسیت دندانی بیمار، خیلی پیشرفته نباشد. این خمیر دندانها در حساسیتهای متوسط و کم میتوانند باعث کاهش حساسیت دندانی شوند. روزی دو مرتبه، به مدت دو هفته باید استفاده شوند. مطالعات نشان میدهند که اگر بیمار ۱ تا ۵ هفته پس از یک دوره مصرف، خمیر دندان ضد حساسیت را کنار بگذارد، حساسیت دندانی دوباره باز خواهد گشت بنابراین برای دستیابی به نتایج مطلوب، باید به طور منظم و پیوسته استفاده شوند.
۵) لیزر چه طور در درمان حساسیت دندانی موثر است؟
جدیداً آن را برای رفع حساسیت دندانی توصیه میکنند. استفاده از لیزر برای رفع حساسیت دندانی، روش جدیدی است. لیزر با انعقاد پروتئینها، دهانه لولههای عاجی را میبندد و حساسیت را رفع میکند. لیزر در ایران بیشتر در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی استفاده میشود.
۶) بعضی از بیماران مسن همه دندانهایشان سایش پیدا کردهاند و به همین دلیل حساساند. استفاده از خمیردندان ضدحساسیت، میتواند درمان آن باشد؟
در اثر افزایش سن و رژیم غذایی خام و سخت، همه دندانها سایش پیدا کرده و دندانها دچار گودیها و فرورفتگیهایی میشوند که گاهی حساس میگردند. باید این ضایعات ترمیم شوند. بر اساس میزان سایش، دندانها ترمیم یا روکش میشوند.
۷) گاهی وقتی دندان را با مواد ترمیمی نقرهای (آمالگام) ترمیم میکنیم، آن دندانها با خوردن غذاهای سرد و گرم تیر میکشند و درد میگیرند. با این حساس شدن دندان چه کنیم؟
حساسیت دندان پس از ترمیم با مواد نقرهای، اگر فقط به صورت حساسیت به سرما باشد، تا دو ماه طبیعی است و در طول این مدت این دردها باید به تدریج کمتر شوند و در نهایت برطرف گردند. اگر پس از دو ماه همچنان باقی بود، ترمیم باید تعویض شود.
ترجمه: عباس منتظری
منبع: ADA
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست