جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
وحشت شبانه در کودکان، چگونه باید درمان شود؟
پیشنهاد میشود به کودک کمک کنید تا درباره همه نگرانیها یا احساس خشمی که شاید داشته باشد، حرف بزند. در طول روز، برای ابراز احساسات او، راههای مفیدی در نظر بگیرید و برنامههای تلویزیونی را که تماشا میکند، زیر نظر داشته باشید. وقتی کودکتان در شب، وحشتزده از خواب بیدار میشود، به او بگویید: «من اینجا هستم، همهجا امن و آرام است.» میتوانید چراغ اتاق را روشن کنید و توجه او را به اطراف جلب نمایید و بگویید: «ببین، همه چیز سر جایش است، درست مثل وقتی که میخواستی بخوابی.» با آرامشتان به او القا کنید که ترسش قابل کنترل است. وقتی که آرامش بیشتری پیدا کرد، از او بپرسید: «چه شد که از تاریکی ترسیدی؟» همیشه سعی کنید دقیقاً مشخص کنید که چرا کودکتان از چیزی ترسیده است. زمانی که از آن مورد خاص آگاه شدید، مثلاً میز و چراغ روی آن که شبیه دایناسور شده است، از او بخواهید به کمک شما مشکل را حل کند و شرایط را به دلخواه خود تغییر دهد.
شاید او دوست داشته باشد یک چراغ خواب در اتاقش روشن باشد یا با یک چراغ قوه بخوابد تا هر زمان که نیاز داشت، به وسایل اتاق نگاه کند. اگر او خواست، در را نیمهباز بگذارید و به او اطمینان بدهید که شما و همسرتان در نزدیکی او هستید. ترسها و اضطرابهایی که کودکان طی روز با آن مواجه هستند، شب در رؤیاهایشان ظاهر میشود. اگر نگرانیها یا مشکلاتی ذهن والدین را به خود مشغول داشته و در رفتار خود ان را نشان داده باشند، ممکن است کودک خواب ببیند که تنها در گوشه خیابان رها شده است. پرخاشگری کودک که او در طول روز میکوشد آن را کنترل کند، اغلب به شکل هیولا، جادوگر و روح در کابوسهای شبانهاش ظاهر میشود. به عنوان مثال، عصبانیت او به برادر بزرگترش صدمه میزند چون به او لقبی خاص داده است. از پدرش انتقام میگیرد چون بر سر او فریاد زده یعنی به شکل هیولای خشمگینی در میآید که میتواند به دیگران آسیب برساند اما معمولاً این خشم به سوی خود کودک بر میگردد و خیلی زود، هیولا خود او را دنبال میکند!
میتوانید برای او توضیح دهید که رؤیاها و کابوسها تصاویر همان چیزهایی هستند که او در طول روز به آنها فکر کرده است و به این ترتیب، از برخی اضطرابهای او بکاهید.سعی کنید به او کمک کنید تا درباره همه نگرانیها یا احساس خشمی که شاید داشته باشد، حرف بزند. در طول روز، بهمنظور ابراز احساساتش، راههای مفیدی برای او در نظر بگیرید و برنامههای تلویزیونی را که تماشا میکند، زیر نظر داشته باشید. کارتونها، اخبار رادیو و تلویزیون و برنامههای خشن باعث بروز ترس در کودک خواهند شد و میتوانند موجب کابوسهای شبانه شوند. وجهه انسانی دادن به هیولاهای او نیز ترسش را از بین خواهد برد. او میتواند برنامههای آموزشی را نگاه کند که در بعضی از آنها هیولاهای عروسکی، شخصیتهای دوستداشتنی و بامزهای هستند. حتی میتوانید قبل از خواب با گفتن چنین جملهای کودک خود را آرام کنید: «نگران نباش، امشب هیولاها برای گردش از خانه بیرون رفتهاند.» اغلب، شوخی کردن در از بین بردن وحشت موثرتر است. اقتدار بخشیدن به کودک به شکلهای متفاوت میتواند به او کمک کند تا بر ترسهایش غلبه کند. میتوانید پیشنهاد کنید که او تصویری از هیولای کابوس خود بکشد که در حال انجام کار واقعاً ترسناکی است. سپس میتواند ظاهر دوستانهای به هیولا بدهد. مثلا ًآن را در حال بازی با خودش بکشد. همچنین ممکن است کودکتان ترس خود را از طریق بازی از بین ببرد. مثلاً شاید تصمیم بگیرد پادشاه هیولاها شود و دوستانش مانند حیوانات عروسکی خود را به عصرانه دعوت کند و به آنها بگوید که چگونه رفتار کنند، مثلاً حق ندارند غرش کنند و فریاد بزنند.
«با خود حرفزدن» را به کودکتان یاد دهید. او میتواند عبارتهایی را برای جلوگیری از ترس، با خودش تکرار کند. عبارتهایی مانند : «این روحها واقعی نیستند، میتوانم آنها را عقب برانم، من در امان هستم.» به محض اینکه او از افکار ترسناک خود دست بردارد، احساس خواهد کرد که قویتر شده است. به هنگام خواب، برای اطمینان دادن به او، زیر تخت را نگاه کنید یا در کمدها را باز کنید تا به او نشان دهید که چیزی وجود ندارد که از آن بترسد یا از اسپری ضد هیولا استفاده کنید (یک قوطی اسپری خالی) تا اتاق را هیولازدایی کنید. همچنین ممکن است احساس امنیت بیشتری کند اگر به او یک شمشیر مقوایی بدهید که دور آن با کاغذ آلومینیوم پیچیده شده تا آن را برای دفاع از خود، کنار تختش قرار دهد یا روی در، تابلویی نصب کنید که: ورود هیولا ممنوع!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست