پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
خطرات دریافت کافئین در دوران بارداری
به خانم هایی که به تازگی متوجه بارداری خود شده اند توصیه می کنیم از مصرف نوشیدنی های کافئین دار اجتناب کنند چون احتمال سقط جنین در سه ماهه اول بارداری بیشتر است همچنین این قبیل نوشیدنی ها بر ایجاد ناهنجاری در جنین نیز نقش زیادی ایفا می کنند بهتر است به توصیه های متخصصین زنان و زایمان در زمینه پرهیزات غذایی موثر در این زمینه دقت کنند تا جنین سالم و بدون هیچ معلولیتی به دنیا بیاورند.
طی مطالعهای که در مرکز مطالعات کایسر در آمریکا انجام شده، مشخص شده مصرف بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز، در ماههای اول بارداری، می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد.این مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد، بلکه میزان کافئین مصرفی روزانه را مورد بررسی قرار داده است. کافئین می تواند در نوشیدنیهای مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چای, نوشابههای کولادار ،, نوشابههای موسوم به ” نوشابه های انرژی زا” و همچنین شکلات.بنابراین نتایج این بررسی، باید در مورد همه این نوشیدنیها و خوراکیها، تعمیم داده شود. هم اکنون مراکز ارائه استانداردهای غذایی، مانند اداره استاندارد تغذیهای انگلستان، میزان کافئین مجاز مصرفی برای زنان باردار را، 300 میلی گرم اعلام کردهاند و تصریح شده که مقادیر کمتر از این برای زنان باردار هیچگونه خطری ندارد. این میزان کافئین تقریباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولی است.از آنجا که احتمال سقط جنین، به خصوص در ماههای اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار اجتناب کنند.
در مطالعه جدید مقادیر کمتر هم خطرناک توصیف شده، چنانکه مجریان آن می گویند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنین در بین زنانی که تا هفته بیستم بارداری، 200 میلی گرم کافئین دریافت می کردند، 15 درصد بود، در حالی که این رقم در بین سایرین، 12 درصد بود و با افزایش میزان کافئین دریافتی، احتمال سقط جنین نیز تا 25 درصد بیشتر می شد.بر اساس مطالعات گوناگونی که پیش از این انجام شده بود، مشخص شده که کافئین از جفت عبور می کند و به جنین می رسد. با این حال اثر آن در کاهش رشد جنین هنوز اثبات نشده و حتی در برخی مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعهای که سال 2003 در مؤسسه تحقیقاتی کارولینسکای سوئد و با همکاری دانشگاه "اوپسالا” انجام شده بود، تأثیر کافئین و قهوه را بر کاهش رشد جنین رد کرده بود.با وجود دقت و جامعیت این مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهای تغذیهای انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئین برای زنان باردار تجدید نظر کند. به گفته کارشناسان این اداره، برای تعیین استانداردهای تغذیهای، باید مطالعات متعدد صورت بگیرد تا فایده محدودیتهای بیشتر، روشنتر شود.اما همانطور که اشاره شد، این مطالعه جدید، که در آخرین شماره نشریه "بیماریهای زنان و زایمان آمریکا” منتشر شده، هشدارهای جدی می دهد. به گفته این محققان، از آنجا که احتمال سقط جنین، به خصوص در ماههای اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار اجتناب کنند.
طی مطالعهای که در مرکز مطالعات کایسر در آمریکا انجام شده، مشخص شده مصرف بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز، در ماههای اول بارداری، می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد.این مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد، بلکه میزان کافئین مصرفی روزانه را مورد بررسی قرار داده است. کافئین می تواند در نوشیدنیهای مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چای, نوشابههای کولادار ،, نوشابههای موسوم به ” نوشابه های انرژی زا” و همچنین شکلات.بنابراین نتایج این بررسی، باید در مورد همه این نوشیدنیها و خوراکیها، تعمیم داده شود. هم اکنون مراکز ارائه استانداردهای غذایی، مانند اداره استاندارد تغذیهای انگلستان، میزان کافئین مجاز مصرفی برای زنان باردار را، 300 میلی گرم اعلام کردهاند و تصریح شده که مقادیر کمتر از این برای زنان باردار هیچگونه خطری ندارد. این میزان کافئین تقریباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولی است.از آنجا که احتمال سقط جنین، به خصوص در ماههای اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار اجتناب کنند.
در مطالعه جدید مقادیر کمتر هم خطرناک توصیف شده، چنانکه مجریان آن می گویند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنین در بین زنانی که تا هفته بیستم بارداری، 200 میلی گرم کافئین دریافت می کردند، 15 درصد بود، در حالی که این رقم در بین سایرین، 12 درصد بود و با افزایش میزان کافئین دریافتی، احتمال سقط جنین نیز تا 25 درصد بیشتر می شد.بر اساس مطالعات گوناگونی که پیش از این انجام شده بود، مشخص شده که کافئین از جفت عبور می کند و به جنین می رسد. با این حال اثر آن در کاهش رشد جنین هنوز اثبات نشده و حتی در برخی مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعهای که سال 2003 در مؤسسه تحقیقاتی کارولینسکای سوئد و با همکاری دانشگاه "اوپسالا” انجام شده بود، تأثیر کافئین و قهوه را بر کاهش رشد جنین رد کرده بود.با وجود دقت و جامعیت این مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهای تغذیهای انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئین برای زنان باردار تجدید نظر کند. به گفته کارشناسان این اداره، برای تعیین استانداردهای تغذیهای، باید مطالعات متعدد صورت بگیرد تا فایده محدودیتهای بیشتر، روشنتر شود.اما همانطور که اشاره شد، این مطالعه جدید، که در آخرین شماره نشریه "بیماریهای زنان و زایمان آمریکا” منتشر شده، هشدارهای جدی می دهد. به گفته این محققان، از آنجا که احتمال سقط جنین، به خصوص در ماههای اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار اجتناب کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست