پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

درمان و پیشگیری کم خونی فقر آهن


چند نوع مختلف کم خونی وجود دارد که هر یک از آنها دارای علت‌های مختلف است هرچند کم خونی فقر آهن شایع‌ترین نوع کم خونی محسوب می‌شود. اشکال دیگر کم خونی عبارتند از کمبود ویتامین ب 12 و یا فولات در بدن. در زنان در سنین باروری شایع ترین علت کم خونی قفر آهن، به علت دوره‌های سنگین قاعدگی است. دوران بارداری نیز نیاز به دریافت آهن اضافی دارد. در زنان بعد از یائسگی شایع‌ترین علت کم خونی فقر آهن، خونریزی معده و روده است. استفاده از داروهای غیر استروئیدی ضدالتهابی منجر به زخم و خونریزی معده و در نهایت فقر آهن می‌شود.
کم خونی فقر آهن اگر خفیف باشد معمولاً عارضه‌ای ندارد اما اگر درمان نشود، می‌تواند مشکلات جدی سلامتی را به دنبال داشته باشد.
شما می‌توانید خطر ابتلا به کمبود آهن را با انتخاب غذاهای غنی از آهن کاهش دهید.
گوشت قرمز، مرغ، غذاهای دریایی، لوبیا، سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج، میوه‌های خشک مانند کشمش و زردآلو، غلات و حبوبات غنی شده با آهن، نخود فرنگی، همگی غنی از آهن هستند.
برای جذب آهن در بدن می‌توانید غذاهای حاوی ویتامین ث را نیز انتخاب کنید. نوشیدن آب مرکبات همراه با مکمل‌های آهن یا غذاهای حاوی آهن، جذب بهتر آهن در بدن را به همراه دارد. همچنین می‌توانید کلم بروکلی، گریپ فروت، کیوی، خربزه، فلفل، توت فرنگی، نارنگی، گوجه فرنگی، را همراه با غذاهای سرشار از آهن میل کنید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.