پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
دندان درآوردن نوزاد، بایدها و نبایدها
شفاجو: دندان در آوردن نوزادان زمانی اتفاق می افتد که اولین مجموعه از دندان ها، که دندان های شیری نامیده می شوند، لثه را شکافته و بیرون می آیند.
دندان در آوردن معمولا از سن 6 ماهگی شروع می شود. اما شروع این فرایند در بازه ی سنی 3 تا 12 ماهگی طبیعیست. زمانی که نوزاد شما به 3 سالگی رسید، باید 20 دندان شیری داشته باشد.
دندان در آوردن معمولا از سن 6 ماهگی شروع می شود. اما شروع این فرایند در بازه ی سنی 3 تا 12 ماهگی طبیعیست. زمانی که نوزاد شما به 3 سالگی رسید، باید 20 دندان شیری داشته باشد.
دندان های جلویی ردیف پایین معمولا زودتر بیرون می آیند. دندان های جلویی ردیف بالا معمولا 1 تا 2 ماه پس از دندان های جلویی ردیف پایین شروع به بیرون آمدن می کنند.
علائم دندان در آوردن نوزادان چیست؟
برخی از نوزادان در زمان دندان درآوردن، بیشتر از زمان های معمول احساس بی قراری می کنند.این قضیه ممکن است به علت احساس درد و ایجاد تورم در لثه ها قبل از دندان در آوردن باشد. این علائم معمولا در حدود 3 تا 5 روز قبل از دندان در آوردن شروع می شود و به محض شکافته شدن پوست لثه توسط دندان، از بین می روند. همچنین ممکن است در این حالت به علت احساسی که در دهانشان دارند از خوردن و آشامیدن امتناع کنند.
در بسیاری از نوزادان ممکن است فرایند دندان در آوردن باعث ریزش آب دهانشان شود که این قضیه ممکن است باعث ایجاد تحریک پوست چانه، صورت و یا سینه ی آنها شود. اگر این علائم خفیف هستند، معمولا به راحتی بهبود می یابند و جای نگرانی نیست. اما اگر این علائم شدید باشند و یا بهتر نشدند به پزشک مراجعه فرمایید.
برای اینکه نوزاد شما حین دندان در آوردن احساس راحتی بیشتری کند، چه باید کرد؟
در اینجا چند نکته برای اینکه بتوانید به نوزادتان کمک کنید که حین دندان در آوردن احساس راحتی بیشتری کند، آورده شده است:
به کودک خود یک مسکن درد خفیف که روی آن حتما ذکر شده باشد که مناسب سن نوزاد شماست بدهید. برای مثال استامینوفن (از قبیل تیلنول) یا ایبوپروفن (مانند آسپرین) می تواند به تسکین درد و ناراحتی کودک شما کمک کند. به افراد زیر 20 سال آسپرین ندهید زیرا خطر ایجاد بیماری سندرم ری که یک بیماری نادر و خطرناک است وجود دارد. (بهتر است با پزشک خانوادهگیتان مشورت نمایید)
دستان خود را تمیز بشویید و به آرامی لثه ی کودک را به صورت بازه های زمانی 2 دقیقه ای مالش دهید (و یا از حلقه های مخصوص دندان در آوردن کودکان استفاده کنید). اگر چه ممکن است در ابتدا نسبت به این قضیه اعتراض کنند اما بسیاری از بچه ها با این کار احساس آرامش می کنند.
اشیائی ایمن و تمیز را فراهم کنید تا کودکتان آن را بجود. حلقه های مخصوص دندان در آوردن، گزینه های خوبی برای این کار هستند.
بسیاری از والدین از سایر روشها مانند قرار دادن ژل بر روی لثه ی نوزاد استفاده می کنند. اگر می خواهید از این مواد استفاده کنید، قبل از استفاده حتما در مورد اینکه کدام نوع آن ایمن تر است و زمانبندی استفاده از آن ها، با پزشک مشورت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست