یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 19 May, 2024
مجله ویستا

اعتماد به نفس را از چه کسی بیاموزد؟


ایسنا: دكتر قاسم دستجردي با بيان اين كه اطمينان از خود و توانمنديهاي خود به همان ميزان كه هست، نه بيشتر و نه كمتر را مي‌توان از تعاريف اعتماد به نفس تلقي كرد، افزود: اعتماد به نفس‌ براي پيشرفت فرد و احساس استقلال و رضايت از زندگي، نياز انسان است.
وي با بيان اينكه تقويت اعتماد به نفس‌ را مي‌توان از دوران شيرخوارگي و نوزادي آغاز كرد، افزود: اگر نكاتي مانند نوازش و در آغوش گرفتن كودك، صحبت كردن و ماساژ پوستي رعايت شود به تدريج كه نوزاد رو به رشد مي‌رود و به دوران نوجواني مي‌رسد در تقويت اعتماد به نفس تاثير زيادي دارد.

اعتماد به نفس را از چه کسی بیاموزد؟


دستجردي، ارتباط مناسب والدين با فرزندان، توجه به نقاط مثبت كودك و پذيرش كودك با تمامي شرايط را از نكاتي دانست كه در دوران نوجواني بايد به آنها توجه شود و تاكيد كرد: همچنين اجازه بدهيم كه كودك خطرپذير ‌باشد و تجربه كند، حتي گاهي شكست بخورد ولي در مجموع بر كارهاي وي نظارت داشته باشيم.
اين روانپزشك توصيه كرد: والدين بايد الگوي اعتماد به نفس براي فرزندانشان باشند. مادران و پدراني كه دچار اضطراب و نگراني هستند همچنين از اعتماد به نفس و قاطعيت پاييني برخوردار هستند به كودك اجازه نمي‌دهند كه مسووليت‌هاي كوچك و جزئي را برعهده بگيرند در نتيجه سبب مي‌شوند در آينده فرزنداني با اعتماد به نفس پاييني داشته باشند.