سه شنبه, ۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 28 May, 2024
انار خونساز نیست
انار ملس تبریز، انار سیاه، انار سنگی، انار تاج بلند، انار شیرین دانه درشت و... اینها ارقام مختلف انار است که این روزها در بازار میوه یا جشنوارههایی که به مناسبت فرارسیدن فصل انار در برخی شهرها برگزار میشود، به فروش میرسد. در برخی از همین مراکز، علاوه بر انار، فرآوردههای این میوه همچون ربانار، آبانار، سسانار و سرکهانار هم به فروش میرسد. اما پرسش اینجاست، آیا میتوان به فرآوردههایی که از سوی عرضهکنندگان محلی تولید و در ظروف به ظاهر بهداشتی بستهبندی میشود، اطمینان کرد؟
انار تقویتکننده کبد و صفرابر است و میزان کلسترول و فشارخون را تنظیم میکند. انواع ترش آن به دلیل میزان پایین قند و اسید بیشتر برای افراد مبتلا به دیابت مفید، به دلیل پتاسیم فراوان ادرارآور، با دفع سموم بدن جلادهنده پوست و کاهنده ویار خانمهای باردار است. انواع انارهای سیاه یا کبودرنگ نیز برای سرفه ناشی از گرمی و سرماخوردگی مفید است و باعث کاهش اوره و غلظت خون میشود.
بنابر نظر گروهی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، مصرف دانههای انار از عوارض یائسگی میکاهد و با تعدیل هورمونها از تحلیل استخوانها و غضروفها جلوگیری میکند و ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد. باید بدانید برخلاف تصور عامه انار خونساز نیست و به رفع کمخونی کمک نمیکند، چراکه آهن آن گیاهی است و قدرت جذب پایینی دارد، بنابراین نمیتواند به افزایش فعالیت مغزاستخوان منجر شود. بد نیست بدانید در صدگرم دانه انار ۶۰ کالری انرژی نهفته است و میتواند ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن ما را به ویتامین C تامین کند.
فرآوردههای بینام و نشان، تقلبی است
هماکنون فرآوردههای انار به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه میشود. آن دسته از فرآوردههایی که برچسب معرفی محصول و کد چند رقمی وزارت بهداشت را دارد، سالم و مورد اطمینان است. اما نکته قابل توجه آنکه درمیان همین محصولات بهداشتی، فرآوردههایی از انار همچون آب انار به صورت دستی در بطریهای بزرگ مجهز به برچسبهایی که در ظاهر مشخصات محصول روی آن درج شده به فروش میرسد. این محصولات در نگاه اول بهداشتی و سالم به نظر میرسد، اما با کمی دقت موشکافانه در مندرجات آن به نداشتن مجوز بهداشت و نشانی کارخانه تولیدکننده پی خواهیم برد.
این نوع محصولات که بنا بر ادعای فروشندگان آن صددرصد طبیعی بوده و قیمت ارزانی دارد، ترکیبی از آب، درصدی شکر یا نمک، موادرنگی، میزانی اسیدسیتریک جهت ایجاد طعم ترش و گس و مواد طعمزایی مشابه انار بوده که فوقالعاده مضر است و به ناکارآمدی دو عضو سمزدای بدن یعنی کلیه و کبد منجر میشود و با ایجاد واکنشهای شدید آلرژیک با علائمی چون خارش، تورم، سرفه و تنگینفس تهدیدکننده سلامت مصرفکننده خواهد بود. البته رب، سس و سرکه تقلبی انار هم از این مقوله مستثنی نیست. فرآوردههای انار را از اماکن معتبر با برندهای شناخته شده خریداری کنید، چراکه انواعی از آنها پروانه بهداشت تقلبی دارد.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
مجلس دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی ایران انتخابات مجلس سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1403 رئیسی ریاست جمهوری
هواشناسی قتل قوه قضاییه تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران پلیس سرقت افزایش حقوق بازنشستگان سازمان هواشناسی وزارت بهداشت فضای مجازی
بانک مرکزی قیمت دلار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت خودرو ایران خودرو دولت سیزدهم قیمت طلا بورس بازار خودرو مسکن قیمت
سینمای ایران تلویزیون سینما سریال کتاب امیر تتلو رسانه ملی موسیقی بنیاد شهید و امور ایثارگران تئاتر هنرمندان جشنواره کن
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه رفح جنگ غزه روسیه آمریکا حماس نوار غزه چین ترکیه
پرسپولیس استقلال فوتبال لیگ برتر رئال مادرید بازی لیگ برتر ایران مهدی طارمی جواد نکونام تیم ملی والیبال ایران والیبال باشگاه استقلال
هوش مصنوعی اپل اینستاگرام صنعت نفت سامسونگ ایلان ماسک ماهواره گوگل ناسا تلگرام
دیابت رژیم غذایی سرطان طب سنتی چاقی افسردگی استرس سازمان غذا و دارو تجهیزات پزشکی سکته مغزی