پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

روابط زناشویی در دوران بارداری، امکان‌پذیر است؟


برای بسیاری از زنان، سه ماهه دوم بارداری به مانند روشن یا خاموش کردن یک چراغ و یک تغییر ناگهانی است. به طور ناگهانی، حالت تهوع از بین رفته، اشتهایتان بازمی‌گردد و انرژی‌تان هم دوباره زیاد می‌شود. علاوه بر این مسئله، کم‌کم شکم‌تان هم بیرون زده و دیگر به معنای واقعی کلمه شبیه حامله‌ها خواهید شد. با اینکه شاید هنوز نیازی به پوشیدن لباس‌های مخصوص حاملگی نباشد، مجبور می‌شوید چندتا از دکمه‌های لباس‌تان را باز بگذارید، و دوباره بروید سروقت لباس‌های قدیمی که برایتان گشاد شده بود. در اینجا به نکاتی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کند در طول دوران بارداری احساس بهتری داشته باشید.
ورزش و بارداری
بارداری اصلا بهانه خوبی برای لم دادن روی تخت یا کاناپه نیست، ‌خصوصا زمانی که دوباره انرژی خود را در این دوره (سه ماهه دوم) به دست می‌آورید. اگر هیچ نوع مشکل سلامتی نداشته باشید، فعالیت فیزیکی در سطح متوسط بسیار مطمئن و بی‌خطر خواهد بود (اما در وهله اول همیشه برای انجام این کار با متخصص مراقبت پزشکی خود مشورت کنید). از طرفی ورزش یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش مقاومت انسولین است که منجر به دیابت بارداری شده و اگر به انجام آن ادامه دهید، قند خون‌تان را در سطح ثابتی نگه می‌دارد.
پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و حتی وزنه‌زنی با وزنه‌های نسبتا سبک، همه و همه گزینه‌های خوبی هستند. از انجام ورزش‌های سنگین مانند فوتبال، بسکتبال و اسکی در سراشیبی پرهیز کنید؛ ورزش‌هایی مانند تنیس یا سوارکاری هم به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود چون خطر سقوط‌تان وجود دارد؛ و همچنین ورزش‌هایی که مستلزم آن است که به پشت دراز بکشید.
اگر عادت نداشتید پیش از بارداری ورزش کنید، سعی کنید این کار را کم‌کم و با روزی ۳۰ دقیقه ورزش و در اکثر روزهای هفته آغاز کنید. حواستان باشد که قبل ورزش، حین و بعد از آن آب زیاد بنوشید و سعی کنید بدن‌تان خیلی داغ نشود.
بهترین ورزش در دوران بارداری چیست؟
با آنکه هیج دلیل و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انجام چه ورزشی در دوران بارداری، ایده‌آل و مطلوب است، توصیه ما شناست. آب، شکم شما را تحت پوشش قرار داده، باعث می‌شود احساس سبک بودن داشته باشید و خطر داغ شدن زیاد بدن یا افتادن را کاهش می‌دهد و به نوعی ورزش ایروبیک خوبی محسوب می‌شود.
رابطه جنسی و بارداری
طی سه ماهه اول بارداری، متوجه خواهید شد که رابطه جنسی به مانند آن است که بخواهید ناخن انگشتان‌تان را یک به یک بکشید. اما با توجه به تغییر سطح هورمونی در بدن و از بین رفتن حالت تهوع و خستگی، رابطه جنسی در این دوران بار دیگر در برنامه‌تان قرار خواهد داشت.
اگر نگران این هستید که با این کار به نوزادتان آسیب وارد شود، بهتر است نگران نباشید. نوزاد درون مایع آمنیوتیک و کیسه مخصوص تحت محافظت است. مادامی که متخصص مراقبت پزشکی‌تان به شما این اجازه را داده که رابطه جنسی داشته باشید، پس مشکلی در کار نخواهد بود. با این حال همسرتان ممکن است کمی مردد باشد. سعی کنید راحت و صادقانه در این باره و نگرانی‌های او با هم صحبت کنید، و اگر دیدید هنوز نگران است، دفعه بعدی که قرار است به متخصص مراقبت پزشکی خود سر بزنید، او را هم با خود ببرید.
وضعیت پوست در دوران بارداری
درخشندگی پوست در دوران بارداری واقعا یک افسانه نیست. با توجه به میزان بالای استروژن و پروژسترون، در کنار میزان بالای حجم خون، به احتمال زیاد در این دوران پوست براق و درخشانی خواهید داشت. اما همه تغییراتی که در این دوران برای پوست‌تان رخ می‌دهند، مثبت نیستند. حدود نیمی از زنان باردار در این دوران دچار وضعیتی می‌شوند که آن را «ماسک بارداری» می‌نامند – در واقع بروز لکه‌های تیره بر روی گونه‌ها و پیشانی که نتیجه تولید زیاد هورمون‌ها هستند. خوشبختانه بعد از زایمان، این لکه‌ها از بین می‌رود. بنابراین بهترین کار این است که وقتی می‌خواهید بیرون بروید کرم ضد آفتاب استفاده کنید و کلاه بگذارید.
روش‌های زیبایی و بارداری
اگر عادت کرده‌اید به طور مرتب از تزریق‌ بوتاکس، لایه‌بردارهای گلیکولیک و میکرو‌درم‌ابریژن استفاده کنید، دیگر وقت آن رسیده تا استفاده از آنها را متوقف سازید. اصولا باید از مصرف هر نوع محصول غیرضروری یا دارو در دوران بارداری خودداری کنید. و در شرایطی که ممکن است حس کنید به لحاظ زیبایی به عمل بالا کشیدن پوست صورت نیاز دارید، به لحاظ پزشکی واقعا این عمل ضروری محسوب نمی‌شود.