جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
سه ماه طلایی بارداری، 12 تا 15 درصد سقط جنین
ایسنا: رئيس بيمارستان آرش گفت: 12تا 15 درصد حاملگي ها در سه ماهه اول بارداري در ايران دچار سقط جنين مي شوند.
دکتر اشرف معيني اظهار داشت: دو يا سه سقط متوالي که قبل از هفته بيستم حاملگي خود به خودي اتفاق مي افتد سقط مکرر گفته مي شود و بايد در سه مرحله از نظر کروموزومي، سالم بودن حفره رحم و اختلالات انعقادي خون مورد بررسي قرار بگيرد.
وي ادامه داد: سالم بودن کروموزوم هاي زن و شوهر دليل بر سالم بودن کروموزوم جنين نيست و براي بررسي موارد سقط مکرر در صورتي که براي مراکز مورد مراجعه مقدور باشد بايد علاوه بر بررسي ژنتيک زن و شوهر جنين سقط شده نيز از لحاظ کروموزومي مورد بررسي قرار گيرد.
رييس بيمارستان آرش با بيان اينکه بررسي حفره رحم به دو صورت راديوگرافي رنگي و هيستروسکپي انجام مي شود، گفت: هيستروسکپي وسيله ايست که با وارد کردن آن در رحم مي توان حفره رحم را مشاهده کرد و اشکالات آناتوميک در رحم را تشخيص داد.
دکتر معيني افزود: وجود اشکالات آناتوميک، چسبندگي و برخي توده هاي خوش خيم در رحم مي توانند از عوامل سقط هاي مکرر باشند بنابراين با يک راديوگرافي ساده يا هيستروسکپي ضايعات تشخيص داده و درمان مي شوند.
وي با اشاره به اختلالات انعقادي خون به عنوان يکي از دلايل سقط هاي مکرر گفت: اين اختلالات مي توانند موجب لخته شدن خون در عروق جفت و عدم خون رساني کافي به جنين و در نهايت مرگ و سقط جنين شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران بيان کرد: خوشبختانه اختلالات انعقادي با بررسي و آزمايشهاي خون در بيماران قابل تشخيص است و در صورت وجود اين اختلالات با روش هاي ساده اي مانند استفاده از آسپرين قابل درمان است.
رئيس بيمارستان آرش تصريح کرد: تحقيقات در تمام مراکز معتبر دنيا نشان داده است که به وجود تکنيک هاي پيشرفته در درمان سقط مکرر 50 درصد علل اين سقط ها در دنيا ناشناخته مانده است.
دکتر معيني گفت: بررسي هاي نشان داده که مشکلات عفوني تنها منجر به يک سقط مي شود و سقط هاي مکرر را به وجود نمي آورد و اين در مورد بيماري هاي زمينه اي مانند ديابت يا فشار خون نيز صدق مي کند به دليل اينکه در بارداري هاي بعدي با کنترل قند يا فشار خون از سقط جنين جلوگيري مي شود.
رئيس بيمارستان آرش اظهار داشت: در هر فردي که سابقه سقط قبلي را داشته باشد در ميان حاملگي بعدي پرخطر است و احتمال زايمان زودرس نيز در در اينگونه حاملگي ها زياد است بنابراين اين افراد بايد مکررا توسط پزشک مورد معاينه باشند.
وي با توضيح اين مطلب که زمان مناسب براي بارداري بعد از سقط بسته به شرايط، تعداد و علت سقط هاي قبلي متفاوت است، گفت: در صورتي که سقط از نوع اوليه باشد يعني قبل از هفته هشتم اتفاق بيافتد باردار شدن پس از 3ماه با برگشت آناتومي و فيزيولوژي بدن به حالت اوليه مشکلي ايجاد نمي کند، ولي در صورتي که سقط در هفته بيستم و مشکل در رحم باشد بايد حداقل شش ماه تا زمان حاملگي بعدي فاصله ايجاد کرد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه سقط هاي مکرر عوارض زيادي را براي مادران در پي دارد، گفت: خونريزي در زمان سقط جنين و کورتاژ به منظور خارج کردن جنين از دست رفته در شکم مادر علاوه بر اينکه صدمه به رحم مادر مي زند، احتمال ايجاد حادثه براي جفت در حاملگي هاي بعدي را افزايش مي دهد.
دكتر معيني در پايان اظهار داشت: از نظر علمي تصور ضعيف شدن يا بروز بيماري در فرزند متولد شده پس از چندين سقط غلط است مگر اينکه مادر به بيماري زمينه اي مانند لوپوس يا رماتيسم مبتلا باشد و اين بيماري در مادر رشد جنين را به تاخير انداخته و نوزاد کوچکتر از حد طبيعي به دنيا بيايد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست