چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

6 علامت نگران کننده در نوزادان (2)


نی نی بان، گروه ترجمه: در بخش اول این مطلب به بررسی 3 علامت نگران کننده در نوزادان پرداختیم. در ادامه، 3 علامت دیگر را به شما معرفی می کنیم. 


6 علامت نگران کننده در نوزادان (2)

لب های آبی (یرقان ازرق)
اگر لب های نوزاد، غشاء مخاطی دهان یا زبان نوزاد آبی رنگ شده اند، نشانه این است که اکسیژن کافی دریافت نمی کند. این بیماری به نام «یرقان ازرق» شناخته می شود. 

اقدامات ضروری:
اگر کودک آبی شده است، به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.

تشدید یرقان (زردی)
اگر نوزاد بعد از تولد زردتر و زردتر می شود، ممکن است به دلیل بدتر شدن یرقان باشد. البته همه یرقان ها خطرناک نیستند. بعضی طبیعی هستند و بدون نیاز به مداخله درمانی، بهبود پیدا می کنند اما در صورتی که بدتر شد، ممکن است به ارزیابی و معاینه نیاز باشد. بیلی روبین توسط کبد ساخته می شود و کبد نوزاد برای شروع این فعالیت به کمی زمان نیاز دارد. در صورتی که کبد نوزاد بعد از تولد به سرعت شروع به کار نکند، بیلی روبین در بدن تولید و باعث زرد شدن پوست می شود. 

اگر میزان بیلی روبین به سرعت بالا برود می تواند روی مغز تاثیر بگذارد و باعث تشنج و آسیب های موقتی شود.

اقدامات ضروری:
بیشتر پزشکان افزایش تعداد دفعات تغذیه نوزاد را به شما توصیه خواهند کرد تا نوزاد با دفع بیلی روبین اضافی در مدفوع، از شر آن خلاص شود. قدم بعدی این است که کودک را تحت اشعه  ماورای بنفش (UV) قرار دهید تا مانع افزایش بیلی روبین در بدن شود. در صورت وخیم شدن بیماری، ممکن است به تعویض خون نیاز باشد. معمولا مراقبت های خانگی و فوتوتراپی میزان بیلی روبین را کاهش می دهند و آن را به حدی می رسانند که بدن کودک بتواند آن را دفع کند.

بالا آوردن زرداب سبز روشن: 
نوزادان زیاد بالا می آورند و این بالا آوردن ها می تواند به علت سرفه شدید، زیاد غذا خوردن و یا از موجودات ریز حاضر در معده باشد. اگر استفراغ کودک به رنگ سبز روشن است، آن را جدی بگیرید. استفراغ به رنگ قهوه ای هم می تواند خطرناک باشد. 

سبز روشن می تواند نشانه مسدود شدن روده باشد که به مداخله فوری نیاز دارد. قهوه ای روش ممکن است علامت خونریزی داخلی باشد. سردرد بعد از ضربات وارده به سر هم نیاز به بررسی و ارزیابی دارند زیرا می توانند نشانه صدمه یا خونریزی داخل جمجمه باشد. آسیب های وارده به  سر، در صورت استفراغ کردن یا نکردن باید توسط پزشک بررسی شوند.

اقدامات لازم:
استفراغ سبز روشن یا رنگ خون باید به سرعت توسط پزشک کودکان مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد. در صورت وارد شدن ضربه به سر، در صورت استفراغ کردن یا استفراغ نکردن، به سرعت با پزشک کودک تماس بگیرید و دستورات او را انجام دهید.

به طور کلی، بهتر است همیشه جانب احتیاط را رعایت کنید تا دچار پشیمانی نشوید. در صورتی که به چیزی مشکوک هستید، همیشه به ندای درونی تان اعتماد کنید و با پزشک کودک تماس بگیرید.