جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا
علت یائسگی دیررس، استقبال یا پیشگیری
هیچ سنی برای شروع یائسگی وجود ندارد. اما معمولا یک زن از اواسط ۴۰ سالگی تا اواسط ۵۰ سالگی یائسه می شود. یائسگی که قبل از این سن ایجاد شود، یائسگی زودرس نامیده می شود. اما اگر یائسگی بعد از ۵۵ سالگی رخ دهد، پزشکان آن را یائسگی دیررس می گویند.
بر اساس گزارش Center for Menstrual Disorders and Reproductive Choice، میانگین سن یائسگی ۵۱ سال است. یائسگی خوب است که در انتهای ۵۰ سالگی رخ دهد. یائسگی دیررس تنها به سنی که در آن یائسگی شروع می شود اشاره دارد.
علت یائسگی دیررس
یک مطالعه در مجله International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders اشاره می کند که یائسگی دیررس در میان زنان چاق غیر معمول نیست. دلیل این است که چربی می تواند استروژن تولید کند. برای جلوگیری از این حالت پزشکان توصیه می کنند شاخص توده بدنی (BMI) را به زیر ۳۰ برسانید. در حالت ایده آل، شاخص توده بدن یک زن باید بین ۱۸٫۵ تا ۲۴٫۹ قرار بگیرد. حفظ BMI طبیعی می تواند به کاهش خطرات سلامت و افزایش طول عمر یک زن کمک کنند.
اختلالات تیروئید می توانید زمان یائسگی را مختل کند. تیروئید مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن است. اگر تیروئید به درستی کار نکند، می توانید اثرات آن بر سیستم تناسلی مشاهده کنید. برخی از علائم اختلالات تیروئید از جمله گرگرفتگی و نوسانات خلقی مشابه به یائسگی هستند. این موضوع می تواند زنان را به اشتباه بیاندازد. اگر احساس یائسگی می کنید اما همچنان عادت ماهانه دارید با دکتر خود صحبت کنید. ممکن است مشکل تیروئید داشته باشید.
اگر در بدن هورمون استروژن غیر طبیعی باشد هم، یائسگی دیررس می تواند رخ دهد. ضمن این که این نوع یائسگی ممکن است ارثی نیز باشد. یعنی اگر مادرتان دچار این عارضه شده باشد احتمال ابتلای شما نیز وجود دارد.
بارداری و یائسگی دیررس
در حالی که نادر است، اما یک زن هنوز هم قادر است در اوایل ۵۰ سالگی باردار شود. در این حالت به دلیل تغییرات هورمونی که بارداری ایجاد می کند، ممکن است یائسگی به تاخیر بیافتد. هر بارداری تاثیر عظیمی بر سطح هورمون های زنانه دارد. یائسگی حالتی است که یک زن حداقل ۱۲ ماه دوره قاعدگی نداشته باشد. اما اگر کمتر از این میزان باشد احتمال بارداری هنوز وجود دارد.
اثرات یائسگی دیررس
بر خلاف یائسگی زودرس و پیش از موعد، یائسگی دیررس می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. بر اساس گزارش متخصصان کلینیک کلیولند، یائسگی باعث کاهش تولید استروژن و پروژسترون توسط تخمدان می شود. این فرایند اغلب می تواند مشکلاتی از قبیل پوکی استخوان را ایجاد کند. تولید هورمون توسط تخمدان، می تواند پوکی استخوان را به تاخیر بیاندازد.
متخصصان The American Society of Clinical Oncology می گویند که افزایش خطر سرطان سینه، تخمدان و رحم در یائسگی دیررس وجود دارد. این به خاطر مقدار زمانی است که بدن استروژن تولید می کند. انجام ماموگرافی های منظم، پاپ اسمیر و آزمایشات زنانه به ویژه برای زنانی که یائسگی دیررس دارند، مهم است.
هر زنی که بعد از ۵۵ سالگی هنوز هم قاعدگی دارد باید به پزشک مراجعه کند. با این حال، این مهم است که توجه داشته باشید که سیستم تولید مثل هر زنی متفاوت است. همانطور که قاعدگی در هر زنی متفاوت شروع می شود، یائسگی هم ممکن است متفاوت اتفاق بیافتد. با توجه به عوامل خطر انجام آزمایشات لازم برای جلوگیری از یائسگی دیررس کمک کننده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست