چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه شیر برنج قالبی و تزیین شیر برنج
شیر برنج یک خوراک سنتی ایرانی است که معمولا به صورت شیرین و در وعده صبحانه، عصرانه، افطاری و یا به عنوان دسر پس از صرف غذا مصرف میشود. شیر برنج به دلیل وجود شیر (منبع غنی از کلسیم) و برنج (منبع ویتامینهای گروه ب) و همچنین طعمدهندههای مقوی و آرامبخش اعصاب مانند هل و گلاب، بسیار مفید است.
طرز تهیه شیر برنج بسیار ساده است و شما میتوانید این خوراک سالم و خوشمزه را به راحتی تهیه کرده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین میتوانید با تزیین شیر برنج به شکلهای متنوع و جذاب و یا استفاده از قالبهای زیبا و تهیه شیر برنج قالبی، کودکان را به خوردن این چاشت مقوی و بهرهبردن از خواص بینظیر شیر و برنج تشویق نمایید.
شیر برنج قالبی یکی از زیباترین روشهای سرو شیر برنج مجلسی است.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج قالبی:برنج نیمدانه 2 پیمانه شیر 8 پیمانه شکر 1 پیمانه گلاب
پودر ژلاتین (اختیاری)
خامه نصف پیمانه
3 ق غذاخوری
2/3 پیمانه
طرز تهیه شیر برنج قالبی:- برای تهیه شیر برنج قالبی ابتدا باید برنج را از شب قبل در کمی آب یا گلاب خیس کنید.
- در یک قابلمه مناسب، برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج نرم شود.
- برنج تاجایی باید بجوشد که حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
- سپس شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا له شده و مغزپخت شود.
- پس از اینکه دانههای برنج کاملا باز شد، شکر را با نصف لیوان آبجوش مخلوط کنید و به شیر برنج اضافه نمایید.
- شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود و برنج ته نگیرد.
- حدود 10 دقیقه آخر پخت، گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید.
- 10 دقیقه بعد از اضافهکردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دمکنی تمیز روی قابلمه قرار دهید.
- در قابلمه را ببنید و 5 - 10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد.
- بعد از اینکه شیر برنج آماده شد، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی سرد شود.
- بعضی افراد برای تهیه شیر برنج قالبی، داخل شیر برنج مقداری پودر ژلاتین حلشده نیز میریزند که این کار به انسجام بیشتر شیر برنج و راحت و تمیزتر برگشتن آن در ظرف سرو کمک زیادی میکند.
- برای اینکار، حدود 3 قاشق پودر ژلاتین را در یک ته استکان آب سرد ریخته و به روش بنماری حل کنید به شیر برنج اضافه کنید.
- استفاده از پودر ژلاتین باعث میشود که شیرینی شیربرنج کمتر شود. پس مقدار شکر را ابتدا بچشید و در صورت نیاز کمی شکر اضافه کنید.
- میتوانید در انتها و بعد از خاموشکردن شعله، 2/3 پیمانه خامه و مقداری وانیل نیز به شیر برنج اضافه کنید.
- حالا قالب یا قالبهای مورد نظر را کمی چرب کرده و شیر برنج را داخل قالب بریزید.
- برای تهیه شیر برنج قالبی بدون پودر ژلاتین، باید شیر برنج را غلیظتر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود، سپس آن را داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
- برای برگرداندن شیر برنج قالبی در ظرف موردنظر، ابتدا با نوک کارد دور تا دور قالب را جدا کنید و آن را حدود ۵ ثانیه درون آب داغ گذاشته و پس از آن سریعا به داخل ظرف برگردانید و با خلال بادام و پسته یا مربا تزیین کنید.
چند نکته مهم برای تهیه شیر برنج:- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کردهاید استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده میکنید، باید با قاشق کمی برنجها را له کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
برنج نیمدانه | 2 پیمانه | ||
شیر | 8 پیمانه | ||
شکر | 1 پیمانه | ||
گلاب
| نصف پیمانه
|
- برای تهیه شیر برنج قالبی ابتدا باید برنج را از شب قبل در کمی آب یا گلاب خیس کنید.
- در یک قابلمه مناسب، برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج نرم شود.
- برنج تاجایی باید بجوشد که حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
- سپس شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا له شده و مغزپخت شود.
- پس از اینکه دانههای برنج کاملا باز شد، شکر را با نصف لیوان آبجوش مخلوط کنید و به شیر برنج اضافه نمایید.
- شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود و برنج ته نگیرد.
- حدود 10 دقیقه آخر پخت، گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید.
- 10 دقیقه بعد از اضافهکردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دمکنی تمیز روی قابلمه قرار دهید.
- در قابلمه را ببنید و 5 - 10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد.
- بعد از اینکه شیر برنج آماده شد، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی سرد شود.
- بعضی افراد برای تهیه شیر برنج قالبی، داخل شیر برنج مقداری پودر ژلاتین حلشده نیز میریزند که این کار به انسجام بیشتر شیر برنج و راحت و تمیزتر برگشتن آن در ظرف سرو کمک زیادی میکند.
- برای اینکار، حدود 3 قاشق پودر ژلاتین را در یک ته استکان آب سرد ریخته و به روش بنماری حل کنید به شیر برنج اضافه کنید.
- استفاده از پودر ژلاتین باعث میشود که شیرینی شیربرنج کمتر شود. پس مقدار شکر را ابتدا بچشید و در صورت نیاز کمی شکر اضافه کنید.
- میتوانید در انتها و بعد از خاموشکردن شعله، 2/3 پیمانه خامه و مقداری وانیل نیز به شیر برنج اضافه کنید.
- حالا قالب یا قالبهای مورد نظر را کمی چرب کرده و شیر برنج را داخل قالب بریزید.
- برای تهیه شیر برنج قالبی بدون پودر ژلاتین، باید شیر برنج را غلیظتر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود، سپس آن را داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
- برای برگرداندن شیر برنج قالبی در ظرف موردنظر، ابتدا با نوک کارد دور تا دور قالب را جدا کنید و آن را حدود ۵ ثانیه درون آب داغ گذاشته و پس از آن سریعا به داخل ظرف برگردانید و با خلال بادام و پسته یا مربا تزیین کنید.
چند نکته مهم برای تهیه شیر برنج:- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کردهاید استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده میکنید، باید با قاشق کمی برنجها را له کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کردهاید استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده میکنید، باید با قاشق کمی برنجها را له کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست