پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

طرز تهیه شیر برنج قالبی و تزیین شیر برنج


شیر برنج یک خوراک سنتی ایرانی است که معمولا به صورت شیرین و در وعده صبحانه، عصرانه، افطاری و یا به عنوان دسر پس از صرف غذا مصرف می‌شود. شیر برنج به‌‌ دلیل وجود شیر (منبع غنی از کلسیم) و برنج (منبع ویتامین‌های گروه ب) و همچنین طعم‌دهنده‌های مقوی و آرام‌بخش اعصاب مانند هل و گلاب، بسیار مفید است. 
طرز تهیه شیر برنج بسیار ساده است و شما می‌توانید این خوراک سالم و خوشمزه را به راحتی تهیه کرده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین می‌توانید با تزیین شیر برنج به شکل‌های متنوع و جذاب و یا استفاده از قالب‌های زیبا و تهیه شیر برنج قالبی، کودکان را به خوردن این چاشت مقوی و بهره‌بردن از خواص بی‌نظیر شیر و برنج تشویق نمایید. 
شیر برنج قالبی یکی از زیباترین روش‌های سرو شیر برنج مجلسی است. 


	طرز تهیه شیر برنج قالبی و تزیین شیر برنج | وب

مواد لازم برای تهیه شیر برنج قالبی:

برنج نیم‌دانه2 پیمانه
شیر8 پیمانه
شکر1 پیمانه
گلاب
پودر ژلاتین (اختیاری)
خامه
نصف پیمانه
3 ق غذاخوری
2/3 پیمانه

طرز تهیه شیر برنج قالبی:

  1. برای تهیه شیر برنج قالبی ابتدا باید برنج را از شب قبل در کمی آب یا گلاب خیس کنید.
  2. در یک قابلمه مناسب، برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج نرم شود.
  3. برنج تاجایی باید بجوشد که حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
  4. سپس شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا له شده و مغزپخت شود.
  5. پس از اینکه دانه‌های برنج کاملا باز شد، شکر را با نصف لیوان آب‌جوش مخلوط کنید و به شیر برنج اضافه نمایید.
  6. شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود و برنج ته نگیرد.
  7. حدود 10 دقیقه آخر پخت، گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید.
  8. 10 دقیقه بعد از اضافه‌کردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دم‌کنی تمیز روی قابلمه قرار دهید. 
  9. در قابلمه را ببنید و 5 - 10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد.
  10. بعد از اینکه شیر برنج آماده شد، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی سرد شود.
  11. بعضی افراد برای تهیه شیر برنج قالبی، داخل شیر برنج مقداری پودر ژلاتین حل‌شده نیز می‌ریزند که این کار به انسجام بیشتر شیر برنج و راحت و تمیزتر برگشتن آن در ظرف سرو کمک زیادی می‌کند. 
  12. برای این‌کار، حدود 3 قاشق پودر ژلاتین را در یک ته استکان آب سرد ریخته و به روش بن‌ماری حل کنید  به شیر برنج اضافه کنید.
  13. استفاده از پودر ژلاتین باعث می‌شود که شیرینی شیربرنج کم‌تر شود. پس مقدار شکر را ابتدا بچشید و در صورت نیاز کمی شکر اضافه کنید.
  14. می‌توانید در انتها و بعد از خاموش‌کردن شعله، 2/3 پیمانه خامه و مقداری وانیل نیز به شیر برنج اضافه کنید. 
  15. حالا قالب یا قالب‌های مورد نظر را کمی چرب کرده و شیر برنج را داخل قالب بریزید.
  16.  برای تهیه شیر برنج قالبی بدون پودر ژلاتین، باید شیر برنج را غلیظ‌تر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود، سپس آن را داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
  17. برای برگرداندن شیر برنج قالبی در ظرف مورد‌نظر، ابتدا با نوک کارد دور تا دور قالب را جدا کنید و آن را حدود ۵ ثانیه درون آب‌ داغ گذاشته و پس از آن سریعا به داخل ظرف برگردانید و با خلال بادام و پسته یا مربا تزیین کنید.


	طرز تهیه شیر برنج قالبی و تزیین شیر برنج | وب


چند نکته مهم برای تهیه شیر برنج:

  • برای خوشمزه‌تر شدن شیر برنج می‌توانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کرده‌اید استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
  • برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو می‌کنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
  • اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده می‌کنید، باید با قاشق کمی برنج‌ها را له کنید.

گردآوری: گروه آشپزی وب