پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه شیر برنج قالبی و تزیین شیر برنج
شیر برنج یک خوراک سنتی ایرانی است که معمولا به صورت شیرین و در وعده صبحانه، عصرانه، افطاری و یا به عنوان دسر پس از صرف غذا مصرف میشود. شیر برنج به دلیل وجود شیر (منبع غنی از کلسیم) و برنج (منبع ویتامینهای گروه ب) و همچنین طعمدهندههای مقوی و آرامبخش اعصاب مانند هل و گلاب، بسیار مفید است.
طرز تهیه شیر برنج بسیار ساده است و شما میتوانید این خوراک سالم و خوشمزه را به راحتی تهیه کرده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین میتوانید با تزیین شیر برنج به شکلهای متنوع و جذاب و یا استفاده از قالبهای زیبا و تهیه شیر برنج قالبی، کودکان را به خوردن این چاشت مقوی و بهرهبردن از خواص بینظیر شیر و برنج تشویق نمایید.
شیر برنج قالبی یکی از زیباترین روشهای سرو شیر برنج مجلسی است.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج قالبی:برنج نیمدانه 2 پیمانه شیر 8 پیمانه شکر 1 پیمانه گلاب
پودر ژلاتین (اختیاری)
خامه نصف پیمانه
3 ق غذاخوری
2/3 پیمانه
طرز تهیه شیر برنج قالبی:- برای تهیه شیر برنج قالبی ابتدا باید برنج را از شب قبل در کمی آب یا گلاب خیس کنید.
- در یک قابلمه مناسب، برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج نرم شود.
- برنج تاجایی باید بجوشد که حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
- سپس شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا له شده و مغزپخت شود.
- پس از اینکه دانههای برنج کاملا باز شد، شکر را با نصف لیوان آبجوش مخلوط کنید و به شیر برنج اضافه نمایید.
- شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود و برنج ته نگیرد.
- حدود 10 دقیقه آخر پخت، گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید.
- 10 دقیقه بعد از اضافهکردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دمکنی تمیز روی قابلمه قرار دهید.
- در قابلمه را ببنید و 5 - 10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد.
- بعد از اینکه شیر برنج آماده شد، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی سرد شود.
- بعضی افراد برای تهیه شیر برنج قالبی، داخل شیر برنج مقداری پودر ژلاتین حلشده نیز میریزند که این کار به انسجام بیشتر شیر برنج و راحت و تمیزتر برگشتن آن در ظرف سرو کمک زیادی میکند.
- برای اینکار، حدود 3 قاشق پودر ژلاتین را در یک ته استکان آب سرد ریخته و به روش بنماری حل کنید به شیر برنج اضافه کنید.
- استفاده از پودر ژلاتین باعث میشود که شیرینی شیربرنج کمتر شود. پس مقدار شکر را ابتدا بچشید و در صورت نیاز کمی شکر اضافه کنید.
- میتوانید در انتها و بعد از خاموشکردن شعله، 2/3 پیمانه خامه و مقداری وانیل نیز به شیر برنج اضافه کنید.
- حالا قالب یا قالبهای مورد نظر را کمی چرب کرده و شیر برنج را داخل قالب بریزید.
- برای تهیه شیر برنج قالبی بدون پودر ژلاتین، باید شیر برنج را غلیظتر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود، سپس آن را داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
- برای برگرداندن شیر برنج قالبی در ظرف موردنظر، ابتدا با نوک کارد دور تا دور قالب را جدا کنید و آن را حدود ۵ ثانیه درون آب داغ گذاشته و پس از آن سریعا به داخل ظرف برگردانید و با خلال بادام و پسته یا مربا تزیین کنید.
چند نکته مهم برای تهیه شیر برنج:- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کردهاید استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده میکنید، باید با قاشق کمی برنجها را له کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
برنج نیمدانه | 2 پیمانه | ||
شیر | 8 پیمانه | ||
شکر | 1 پیمانه | ||
گلاب
| نصف پیمانه
|
- برای تهیه شیر برنج قالبی ابتدا باید برنج را از شب قبل در کمی آب یا گلاب خیس کنید.
- در یک قابلمه مناسب، برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج نرم شود.
- برنج تاجایی باید بجوشد که حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
- سپس شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا له شده و مغزپخت شود.
- پس از اینکه دانههای برنج کاملا باز شد، شکر را با نصف لیوان آبجوش مخلوط کنید و به شیر برنج اضافه نمایید.
- شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود و برنج ته نگیرد.
- حدود 10 دقیقه آخر پخت، گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید.
- 10 دقیقه بعد از اضافهکردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دمکنی تمیز روی قابلمه قرار دهید.
- در قابلمه را ببنید و 5 - 10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد.
- بعد از اینکه شیر برنج آماده شد، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی سرد شود.
- بعضی افراد برای تهیه شیر برنج قالبی، داخل شیر برنج مقداری پودر ژلاتین حلشده نیز میریزند که این کار به انسجام بیشتر شیر برنج و راحت و تمیزتر برگشتن آن در ظرف سرو کمک زیادی میکند.
- برای اینکار، حدود 3 قاشق پودر ژلاتین را در یک ته استکان آب سرد ریخته و به روش بنماری حل کنید به شیر برنج اضافه کنید.
- استفاده از پودر ژلاتین باعث میشود که شیرینی شیربرنج کمتر شود. پس مقدار شکر را ابتدا بچشید و در صورت نیاز کمی شکر اضافه کنید.
- میتوانید در انتها و بعد از خاموشکردن شعله، 2/3 پیمانه خامه و مقداری وانیل نیز به شیر برنج اضافه کنید.
- حالا قالب یا قالبهای مورد نظر را کمی چرب کرده و شیر برنج را داخل قالب بریزید.
- برای تهیه شیر برنج قالبی بدون پودر ژلاتین، باید شیر برنج را غلیظتر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود، سپس آن را داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
- برای برگرداندن شیر برنج قالبی در ظرف موردنظر، ابتدا با نوک کارد دور تا دور قالب را جدا کنید و آن را حدود ۵ ثانیه درون آب داغ گذاشته و پس از آن سریعا به داخل ظرف برگردانید و با خلال بادام و پسته یا مربا تزیین کنید.
چند نکته مهم برای تهیه شیر برنج:- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کردهاید استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده میکنید، باید با قاشق کمی برنجها را له کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید از خلال بادام و پسته که از شب قبل با شکر و گلاب خیس کردهاید استفاده کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید،حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- اگر از برنج کامل (نیم دانه نباشد) استفاده میکنید، باید با قاشق کمی برنجها را له کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب