چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
دستورالعملی برای مادران بی خواب (2)
شاید هفتههای اول تولد فرزندتان، او را بیشتر در حال خواب ببینید اما چند هفته که بگذرد، احتمالا میبینید فرزند بیقرارتان میانهای با خواب شبانه ندارد. در مطلب پیش چند مورد از این تکنیک ها را یادآور شدیم، در ادامه موارد دیگر را مرور می کنیم:
چراغ روشن نکنید
برای اینکه نیمه شب به نوزادتان شیر دهید، چراغ روشن نکنید. وقتی بعد از مدتی قرار گرفتن در تاریکی، یکدفعه چراغ روشن میکنید، به مغزتان فرمان میدهید که ترشح ملاتونین را متوقف کند. در چنین شرایطی، پس از شیر دادن به نوزادتان نمیتوانید دوباره به خواب بروید. به جای این کار میتوانید یک چراغخواب کمنور را کمی با فاصله از تخت خود و نوزادتان قرار دهید. شبها زیر نور خوابیدن، ترشح هورمونها را با اختلال روبهرو میکند و گذشته از بیشتر کردن خطر چاقی، سلامت روان شما و فرزندتان را هم با مشکل روبهرو میکند.
خواب روز را از دست ندهید
میدانیم که هیچ چیز جای خواب بهموقع شب را نمیگیرد اما اگر در طول روز هم یک عالمه کار برای خودتان جور کنید و خوب نخوابید، چیزی از شما باقی نمیماند. برای کمی انرژی ذخیره کردن، باید از راهی که اغلب تازهمادران از آن استفاده میکنند کمک بگیرید. شما چارهای جز خوابیدن در طول روز ندارید و اگر وقتی کودکتان در شروع صبح یا بعدازظهرها میخوابد، خودتان را از استراحت و خواب محروم کنید، چیزی از شما باقی نمیماند. پس این قانون را جدی بگیرید «تا اطلاع بعدی، هر وقت که او میخوابد من هم باید خواب باشم»!
شیفتتان را تحویل دهید
اگر در طول هفته، نه همسرتان و نه هیچ کس دیگری نمیتواند در مراقبت از نوزاد به شما کمک کند، باید آخر هفتهها شیفتتان را به همسرتان تحویل دهید تا کمی انرژی و آرامش ذخیره کنید. اغلب تازهمادران از آنجا که به توانایی همسرشان در مراقبت از نوزاد اعتماد ندارند، نمیتوانند با آرامش بخوابند و مسوولیت را به همسرشان واگذار کنند. اما این کار تنها شما را ناتوان و خسته نمیکند؛ روانشناسان معتقدند، چنین زنانی با بیاعتمادی که به همسرشان دارند، توانایی پدر خوب بودن را از او میگیرند.
زود شام بخورید
درحالیکه شما تمام روز را با فرزندتان گذراندهاید، حاضر شدن شام در ساعات اولیه شب، انتظار زیادی است. شما احتمالا باید منتظر آمدن همسرتان بمانید تا از فرزندتان مراقبت کند و به شما فرصت رسیدگی به دیگر کارهای خانه را بدهد. اما پیشنهاد دیگری برایتان داریم؛ میتوانید آخر هر هفته کمی خورش و غذاهای دیگر را برای فریز کردن تهیه کنید یا یک روز در میان، به اندازه دو شب شام بپزید. مهم نیست از چه راهی برای زود شام خوردن استفاده میکنید؛ مهم این است که به این قانون پایبند باشید و چند ساعت قبل از خوابیدن، شامی سبک میل کنید.
چای و قهوه ننوشید
خوردن نوشیدنیهای کافئیندار تنها شما را بیخواب نمیکند، بلکه اگر نوزادتان از شیر شما تغذیه کند، با مصرف این نوشیدنیها خواب را از چشم او هم فراری میدهید. اگر غذاهای نفاخ بخورید، دلدرد به نوزادتان اجازه خوابیدن نمیدهد و اگر نوشیدنیهای کافئیندار بخورید، هیجان و هوشیاریاش را بیشتر میکنید و نمیگذارید خوب بخوابد. اگر حواستان به ادویه و لبنیاتی که نوزاد مبتلا به آلرژی را آزار میدهد نباشد، در صورت دچار بودن فرزندتان به حساسیت، با تشدید ریفلاکس مریاش به او و البته به خودتان اجازه خوب خوابیدن نمیدهید. بچههایی که ریفلاکس شدید دارند، اغلب بیقرارند و خوب نمیخوابند.
از تختخواب بیرون بیایید
اگر بیشتر از 20 دقیقه در تخت غلت زدید اما به خواب نرفتید، بیشتر از این خودتان را آزار ندهید. از اتاقخواب بیرون بروید، نور ملایمی روشن کنید، کمی کتاب بخوانید یا سریال ببینید تا ذهنتان خالی شود و به آرامش برسید. طبیعی است که چند هفته یا چند ماه بیخوابی شبانه بهخاطر ناآرامیهای نوزادتان، عادت بهموقع خوابیدن در شب را از شما گرفته باشد؛ پس به بدنتان برای برگشتن به شرایط عادی فرصت دهید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست