دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

بیماری مالاریا در کودکان، علائم


مالاریا که یکی از مشکلات وخیم بهداشتی در مناطق استوایی و نزدیک به استوا می باشد ، در مناطق دیگر نیز به دلیل مسافرت به نواحی مذکور ، روند افزایشی دارد.
این بیماری از انگل های مالاریا ناشی می شود که از طریق نیش پشه ی آلوده وارد جریان خون انسان می شوند. شدیدترین شکل این بیماری ، مالاریای فالسیپاروم است.
 
علائم بیماری چیست؟
علائم مالاریا معمولا 6 تا 30 روز پس از آلوده شدن ظاهر می شود. اگر داروهای ضدمالاریا مصرف شده و کاملا موثر نبوده باشند ، ممکن است علائم تا یکسال ظاهر نشود.
 
علائم عمده:
*تب شدید که به طور نوبتی جای خود را به لرزش می دهد.
*سردرد
ممکن است علائم زیر نیز وجود داشته باشد:
*تهوع و استفراغ
*درد شکم و پشت
*درد مفاصل
مالاریای فالسیپاروم ممکن است عوارض بسیار وخیمی در کلیه ها ، کبد ، مغز و خون ایجاد کند.
 
آیا باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر کودک علائم مالاریا را دارد فورا با پزشک تماس بگیرید . در صورت وجود هر یک از علائم زیر ، فورا کودک را به نزدیک ترین مرکز فوریت های پزشکی برسانید : تشنج ، خواب آلودگی ، زردی پوست ، یا رنگ پریدگی شدید پوست.
 
پزشک چه کاری ممکن است انجام دهد؟
کودک بستری می شود و آزمایش خون برای جستجوی انگل مالاریا صورت می گیرد . درمان با داروهای ضد مالاریا انجام می شود. اگر کودک به عوارض مالاریا مبتلا شده باشد ، ممکن است درمان در بخش مراقبت های ویژه لازم باشد.
 
چگونه میتوان از مالاریا پیشگیری کرد؟
اگر قصد دارید به مناطقی که مالاریا شایع است مسافرت کنید ، داروهای ضد مالاریا مصرف کنید. با پوشیدن لباس های محافظ و خوابیدن زیر پشه بند ممکن است از نیش پشه در امان بمانید.
 
سلول آلوده به مالاریا
انگل های مالاریا درون سلول ها بالغ و تکثیر میشوند. سلول های آلوده نهایتا متلاشی و انگل ها آزاد میشوند و سلول های بیشتری را آلوده ی کنند. سلول های کبد و گلبول های قرمز خون بیش از همه آلوده می شوند.
 
چشم انداز بیماری چگونه است؟
با درمان سریع ، ممکن است ظرف چند روز یا حداکثر 2 هفته ، بسته به شدت بیماری ، بهبودی حاصل شود . اما مالاریای فالسیپاروم ، اگر عوارض آن بر مغز یا کلیه ها اثر بگذارد ، ممکن است جان انسان را به خطر بیندازد.