سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

داروی خواب آور کودکان، جایگزینی دارد؟


داروهایی که کودک را خواب آلود می کنند
در اینجا برخی از داروهایی که کودکان را خواب آلود می کنند معرفی می کنیم. داروهای حساسیت و سرماخوردگی در صدر این فهرست هستند. به نکاتی هم که درباره چگونگی غلبه بر مشکلاتی هستند که آن ها به وجود می آورند توجه کنید.
 
دیفن هیدرامین این آنتی هیستامین یکی از تسکین بخش ترین داروهاست و در واقع به نوعی به عنوان داروی خواب به فروش می رسد. آنتی هیستامین های جدید مانند لوراتادین، ستیریزین و فکسوفنادین به گونه ای طراحی شده اند که مصرف کننده را بی حال نمی کنند. اگر کودک داروی حساسیت مصرف می کند در این باره با پزشکش مشورت نمایید.
دکسترومتورفان این دارو یکی از رایج ترین داروهای از بین برنده سرفه است که بدون نسخه به فروش می رسد. در واقع این دارو تحت عناوین مختلف در دسترس است. این دارو هر نامی که داشته باشد بسیار خواب آور است. مانند سایر داروهای بدون نسخه سرفه و سرماخوردگی، دکسترومتورفان هیچ فایده ثبت شده ای ندارد، پس برای حل مشکل خواب آلودگی آن را قطع کنید.
ایبوپروفن این دارو یکی از رایج ترین داروها برای کنترل تب است، اما این دارو نیز موجب خواب آلودگی در کودکان می شود. به جای آن، تنها از استامینوفن استفاده کنید.
تری متوپریم (سولفامتوکسازول) این دارو به ندرت موجب بی حالی می شود، اما اگر واکنش کودک شما به دارو خواب آلودگی بود بهتر است با پزشکش مشورت نمایید.
واکسن تزریق واکسن بعضی کودکان را بیش فعال می کند، اما سایرین را برای دو تا سه روز بی حال می کند. خواب آلودگی از اثرات جانبی معمول است، مگر آنکه کودک آن چنان به خواب برود که به سختی بیدارش کنید. مصونیتی که واکسن فراهم می کند مهم تر از عوارض جانبی آن است، اما به هر حال اگر احساس می کنید واکنش فرزندتان شدید است با پزشک اطفال تماس بگیرید.