سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

تاثیر هورمونهاي جنسي و بروز اختلالات جنسیتی در کودکان


ایسنا: دکتر الهام شيرازي استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: به منظور بررسي روند تکامل جنسي در کودکان جنبه‌هاي مختلفي از جمله فيزيک جنسي و احساس دروني از جنسيت خود بايد مد نظر قرار گيرد.

وي افزود: رفتارهاي بيروني فرد که به عنوان نقش‌هاي جنسيتي در جامعه شناخته مي‌شوند و همچنين گرايش‌هاي جنسي از ديگر مواردي است که در روند تکامل جنسي بايد به آن توجه کرد.

دکتر شيرازي تصريح کرد: اختلال و عدم تطابق در هر يک از جنبه‌هاي فوق مي تواند از مشکلات جنسيتي به حساب آيد. مثلا اگر شخصي از لحاظ فيزيکي زن بود ولي احساس دروني او از جنسيتش مرد بودن باشد اين شخص در هويت جنسي خود دچار اختلال شده است.

وي در خصوص علل پيدايش اختلالات جنسي گفت: در دوران جنيني عوامل بيولوژيکي و هورمونهاي جنسي بر مغز جنين تاثير بسزايي دارند به گونه‌اي که نقش اين هورمونها بسيار مهمتر از عوامل محيطي و تربيتي بعد از تولد بر تعامل جنسي فرد است.

اين فوق تخصص روانپزشکي کودک در خصوص درمان اختلالات جنسي گفت: نخستين گام مداخله‌هاي روانشناسي به منظور ايجاد تطابق بين فيزيک جنسي و احساس جنسي درون فرد و در صورت عدم موفقيت، مرحله بعد تغيير فيزيک جنسي فرد مي‌باشد.