چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
لاغری و ضعف کودکان، نشانه از دیستروفی عضلانی است
ایسنا: دیستروفی عضلانی گروهی از بیماریهای ارثی عضله است که سیر پیشرونده دارد و به دلیل اشکال در ژنهای کنترل کننده عضلات افراد مبتلا پدید میآید و سبب بروز گروهی از بیماریهای ارثی عضلانی میشود.
دکتر غلامرضا زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان تصریح کرد: این بیماریها همگی ارثی و ژنتیکی هستند که البته ممکن است این اشکال در نسل گذشته وجود نداشته باشد و به دلیل جهش ژنتیکی در یک نسل پدیدار و به نسلهای بعدی منتقل شود.
وی در خصوص انواع این بیماری توضیح داد: 9 گروه بیماری در مقوله بیماریهای دیستروفی طبقهبندی میشوند. گروهی از آنها مادرزادی هستند یعنی شیرخوار از زمان تولد این بیماری را نشان میدهد و تمام عضلات بدن به صورت منتشر گرفتار است.
دکتر زمانی افزود: در 8 گروه دیگر بیماریهای دیستروفی عضلانی اشکال در عضله خاصی وجود دارد و این اشکال در هنگام تولد دیده نمیشود و به تدریج در سنین بالاتر علائمی مانند دیستروفی عضلانی دوشن و دیستروفی عضلانی بکر را نشان میدهد.
وی یادآور شد: دیستروفی عضلانی در بیشتر موارد در فرزندان پسر دیده میشود.
این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، درباره علائم این بیماریها اظهار داشت: دیستروفی مادرزادی به صورت شل بودن نوزاد هنگام تولد، بدشکلی مفاصل، عفونت مکرر تنفسیف تأخیر در راه رفتن و کاهش مهارتهای حرکتی دیده میشود.
وی ادامه داد: اختلال در راه رفتن و زمین خوردن مکرر و از بین رفتن تدریجی مهارتهای حرکتی علائمی هستند یا اختلال در استفاده از عضلات به صورتی که رفع انقباض عضله دردناک و سخت میشود و بیمار از سختی و گرفتگی عضلات شکایت میکند میتواند از علائم انواع مختلف این بیماری باشد.
دکتر زمانی، نهایتا ضعف عضلانی و لاغری عضلات (آتروفی) را به دلیل عدم استفاده از دو تابلوی مشترک این دسته از بیماریها برشمرد و یادآور شد: این علائم باید برای بیمار، اطرافیان و پزشکان به عنوان زنگ خطر دیسترفی عضلانی شمرده شود.
این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان درباره درمان این بیماریها گفت: درمان دو معنی را به ذهن متبادر می کند که یکی به معنی شفا است که ما در این بیماری ها نداریم و معنی دیگر درمان نگه دارنده و کنترل کننده است که در مورد بعضی از انواع دیستروفیها امکان پذیر است.
وی افزود: علاوه بر درمانهای توان بخشی، درمانهای متعددی برای آزاد شدن انقباضات عضلانی و یا درمانهای حمایتی برای افزایش قدرت و کاهش عفونت تنفسی و انحرافات ستون فقرات وجود دارد.
دکتر زمانی تصریح کرد: در مواردی که بدانیم با بیماری مشخص رو به رو هستیم، میتوانیم ژن دخیل در آن بیماری را از طریق نمونه برداری قبل از تولد (از طریق مشاوره ژنتیک) تشخیص بدهیم و بدین وسیله از طریق سقط درمانی از تولد نوزاد مبتلا به دیستروفی جلوگیری کنیم.
وی اقدامات ژنتیکی را از جمله راهکارهای امیدوار کننده درمانی در آینده برشمرد و گفت: داروها و مداخلات آینده در درمان این بیماری ها ژنتیکی خواهد بود.
دکتر زمانی در نهایت یادآور شد: استفاده از مهندسی ژنتیک و نیز سلولهای بنیادی در درمان این بیماریها همچنان در مرحله مطالعه و تحقیق آزمایشگاهی است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست