پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
عفونت ادرار زنان، تشخیص تا درمان!
عفونت دستگاه اداری توسط نوعی باکتری ایجاد می شود. این باکتری ها می توانند بر پوست ناحیه دستگاه ادراری اثر کرده و موجب سوزش و ناراحتی در این ناحیه شوند.
چرا عفونتهاي ادراري در خانمها شايعترند؟
البته در دوران نوزادي چندان فرقي نميکند ولي از 3 سالگي به بعد، اين ميزان در خانمها افزايش پيدا ميکند و چند علت مهم در اين زمينه وجود دارد که مهمترينش، آناتومي ناحيه ادراري و تناسلي خانمهاست. طول مجراي ادرار در خانمها خيلي کوتاهتر از آقايان است و همين امر، عفونتهاي ادراري را که عمدتا بالارونده هستند، افزايش ميدهد.
البته در دوران نوزادي چندان فرقي نميکند ولي از 3 سالگي به بعد، اين ميزان در خانمها افزايش پيدا ميکند و چند علت مهم در اين زمينه وجود دارد که مهمترينش، آناتومي ناحيه ادراري و تناسلي خانمهاست. طول مجراي ادرار در خانمها خيلي کوتاهتر از آقايان است و همين امر، عفونتهاي ادراري را که عمدتا بالارونده هستند، افزايش ميدهد.
علت دوم، نزديک بودن مقعد و واژن به مجراي ادرار است بنابراين يکي از عواملي که سبب عفونتهاي ادراري در خانمها ميشود تماس جنسي است. در هر تماس، حجم بسيار زيادي ميکروب وارد مجراي ادرار ميشود که اگر خانم بهموقع و پس از تماس جنسي ادرار نکند يا حجم مايعاتي که استفاده ميکند کم باشد، به عفونت ادراري مبتلا خواهدشد. عامل ديگر، قطع و وصل جريان ادرار هنگام ادرار کردن است.
بعضيها به اشتباه فکر ميکنند اينکار براي تقويت عضلات ناحيه لگن مفيد است؛ در حالي که قطع کردن جريان ادرار سبب ايجاد خلاء يا مکش در آن ناحيه شده و اين خلاء تمام ميکروبهاي بيماريزاي اطراف مقعد و واژن را به داخل مجراي ادرار ميکشاند و سبب ايجاد عفونت ادراري ميشود. عدم رعايت بهداشت نيز علت ديگر است. با رعايت بهداشت به راحتي ميتوان از بسياري از عفونتهاي ادراري پيشگيري کرد. مهمترين نکته اين است که هنگام شستوشو و طهارت و حتي خشک کردن، دست يا دستمالي که به ناحيه مقعد کشيده ميشود، به سمت جلو نيايد.
بنابراين با شستن از جلو به سمت عقب ميتوان از عفونتها پيشگيري کرد. همچنين عوض نکردن لباس زير بهطور مرتب و وجود رطوبت و نم در آن سبب ايجاد کلونيهاي ميکروبي و قارچي در لباس زير ميشود. سعي کنيد لباس زيرتان هميشه خشک باشد.
البته برخي ميکروبها به نام لاکتوباسيل هم در اين ناحيه هستند که در اطراف واژن زندگي ميکنند و محيط اطراف واژن و مجراي ادرار را اسيدي و اين منطقه را براي رشد باکتريها نامناسب ميکنند. حال اگر به هر دليل اين لاکتوباسيلها از بين بروند، اسيديته منطقه به هم ميخورد و جهت رشد ساير باکتريها مناسب ميشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست