چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بواسیر در بارداری، درمانی دارد؟


هموروئید در بارداری بیشتر از مواقع دیگر رخ میدهد مخصوصا هموروئید در دوران بارداری در سه ماهه پایانی شایعتر است. برخی از خانم ها باردار  هموروئید را برای اولین مرتبه در بارداری مبتلا می شوند. اگر زنی پیش از بارداری هموروئید داشته باشد به احتمال زیاد در دوران بارداری نیز هموروئید عود میکند. گاهی امکان دارد بواسیر در مرحله دوم زایمان بدلیل زور زدن ایجاد گردد  که این شکایت شایع بعد از  زایمان است. در بیشتر مواقع زنانی که در بارداری دچار  هموروئید گشته اند پس از زایمان بهبود می یابند خصوصا اگر از یبوست اجتناب شود.

دلایل بروز هموروئید در بارداری
بزرگ شدن  رحم در ارداریی باعث ایجاد فشار روی عروق وریدی لگن و اندام  تحتانی میشود وبهمین دلیل  برگشت خون از نیمه پایینی بدن زن باردار کندتر میگردد که همین مساله باعث ایجاد ورم و متسع شدن عروق مقعد میگردد.
یبوست در دوران بارداری بعلت افزایش سطح هورمونها که سبب کند شدن حرکات روده بزرگ میشود و همین عامل فشار به انتهای روده گردیده و بواسیر را بوجود می آورد .
زیاد شدن سطح هورمون پروژسترون دردوران بارداری باعث شل شدن و تورم دیواره عروق وریدی میشود. پروژسترون نیز سبب آهسته شدن حرکت دستگاه گوارش میشود.

درمان هموروئید در بارداری
کمی یخ با یک پوشش نرم روی محل بواسیر قرار دهید
روزی چند مرتبه در لگن آب گرم برای بهبود درد نشسته و پس از ان خود را کاملا خشک نمایید .
برای دستمال توالت از دستمال بدون عطر، سفید رنگ و نرم استفاده نمایید . استفاده از دستمال مرطوب بدون رایحه بهتر است
درصورت بدتر شدن بیماری حتما با پزشک خود مشاوره کنید تا برای شما داروی مناسب تجویز نماید . اکثر این داروها را بیشتر از یک هفته نمی توان استفاده کرد.
بعد از هر دفعه اجابت مزاج اطراف مقعد خود را بخوبی تمیز و خشک  کنید. این کار را به آرامی و از طرف جلو به سمت عقب انجام دهید.

بواسیر یا هموروئید
اگر هنگام نشستن احساس درد می کنید یا متوجه زخم های دردناک و آزار دهنده در نشیمن گاه خود شده اید! ممکن است دچار مشکل شایعی در بارداری به نام بواسیر شده باشید.
علت هموروئید چیست؟
بواسیر یا هموروئید به معنی تورم رگ های مقعد است که ممکن است دچار خارش، سوزش یا درد شوند. یک سوم از بانوان، در طول بارداری یا بلافاصله پس از آن به هموروئید دچار می شوند. عواملی مثل فشار حاصل زور زدن هنگام دفع مدفوع یا زور زدن هنگام زایمان طبیعی موجب تشدید و بروز تشدید این عارضه می شود.

روش پیشگیری
پیشگیری همیشه بهترین درمان است. گنجاندن فیبر در رژیم غذایی دوران بارداری، به شل شدن حرکات روده کمک می کند. نوشیدن آب به مقدار کافی نیز از یبوست جلوگیری می کند. یبوست یکی از عواملی است که هموروئید را تشدید می کند. ورزش منظم گردش خون را بهبود می بخشد.

درمان
در صورتی که بعد از زایمان متوجه بواسیر شدید، در ۲۴ ساعت نخست کیسه ی یخ را در موضع قرار دهید. سپس از پمادهای حاوی هیدروکورتیزون استفاده کرده و در وان آب گرم بنشینید. اگر بواسیر بیرون زده بود، با استفاده از ژل روان کننده آن را به داخل ببرید، ممکن است این کار برایتان ناخوشایند باشد اما رها کردن آنها به حال خود می تواند مشکل را عمیق تر کند. هم چنین می توانید به موضع روغن فندق بمالید که باعث تسکین درد می شود