چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
توپ زایمان، چه تاثیری در کاهش درد دارد؟
درد زایمان که دردي طبیعی، منحصر به فرد و چند عاملی است، قسمت اعظمی از تنش روحی زنان سنین بارداری را متوجه خود کرده است. برای کاهش این درد دو روش کلی دارویی و غیر دارویی وجود دارد که اکثرروشهای دارویی عوارض جانبی به همراه دارند. از جمله روشهای غیردارویی میتوان به استفاده از حرکات وِیژه لگنی با توپ زایمانی، گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه و استفاده توام از این دو روش اشاره کرد.
به علت اندک بودن اطلاعات قابل دسترسی در مورد اثر حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی و اثر گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه بر درد مرحله فعال زایمان پژِوهش حاضر انجام گرفت.هدف از اين تحقيق بررسی اثرات حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی و گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه و استفاده توام آنها بر شدت درد فاز فعال زایمان میباشد.
در اين تحقيق120 خانم باردار نخست زای 18 تا 35 ساله با سن بارداری 38 تا 40 هفته انتخاب شدند که به طور تصادفی به چهار گروه تقسيم شدند: گروه حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی شامل نشستن بر روی توپ و حرکت لگن به چپ و راست و اطراف، گروه گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه که شامل استفاده از حوله گرم و مرطوب با درجه حرارات مطلوب بیمار، بر روی پرینه و ساکروم بود و سومین گروه شامل استفاده همزمان از دو روش حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی و گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه و در نهایت گروه کنترل که مراقبتهای معمول بیمارستان را شامل میشدند.
علاوه بر ثبت مشخصات فردی، ثبت معاینات واژینال و ثبت کنترل (طول و فاصله انقباض و ضربان قلب جنین و شدت درد) نیز صورت گرفت. میانگین نمره شدت درد در گروه استفاده از حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی و گروه استفاده از حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی توام با گرمادرمانی ساکروم- پرینه در 30،60،90،120 دقیقه پس از استفاده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنیداری داشت.
در گروه گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه در 60 و90 دقیقه پس از استفاده از حوله گرم در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنیداری داشت بیشترین کاهش درد ابتدا در گروه حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی، سپس در گروه حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی توام با گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه ودر نهایت گروه گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه بدست آمد.با توجه به تاثیرات مثبت روشهاي حرکات ویژه لگنی با توپ زایمانی و گرمادرمانی ناحیه ساکروم- پرینه و استفاده توام آنها پیشنهاد میشود که دست اندرکاران سیاستهای سلامت زنان باردار و عاملین زایمان استفاده از روش آسان فوق را جهت کاهش درد مرحله فعال زایمان مدنظر قرار دهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست