سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا
بیماری صرع در بارداری، اختلالات جنین
یک مطالعه نشان داده است، نوزاد مادرانی که در دوران بارداری از داروهای صرع استفاده مینمایند، در معرض خطر ابتلا به اختلالات یادگیری و نقصهای مادرزادی قرار دارند. مصرف این داروها از سوی مادر خطر ابتلای نوزاد به بیماریهای مادرزادی همچون نفخ دستگاه گوارشی، ناهنجاری مفصل ران، بیماری قلبی، عارضه لب شکری و رشد غیر طبیعی اعضای تناسلی را افزایش میدهد. براساس گزارش شبکه خبری بیبیسی، مطالعات دیگر نشان می دهد که این داروها همچنین در ایجاد مشکلات گفتاری، تاخیر و راه رفتن و نشستن و مشکلات یادگیری تاثیرگذار هستند.
متخصصان، زنانی را که داروی صرع مصرف مینمایند و درصدد بارداری هستند و یا باردار میباشند را بشدت از قطع داروی خود منع میکنند، توقف در معالجه برای مادر و نوزاد خطرناک است. یکی از رایج ترین دلایل مرگ مادران مبتلا به صرع در بریتانیا، قطع مصرف دارو است، در عوض از آنها خواسته میشود که تحت نظر پزشک قرار بگیرند و درمان بیماری صرع خود را پیگیری نمایند . محققان براین عقیده هستند که تلاش برای تولید داروهای بیخطرتر یک نیاز فوریت است. بیماری صرع با حملات پیدر پی همراه است. سه چهارم افراد مبتلا به صرع در بریتانیا این حملات را با مصرف دارو تحت کنترل قرار دادهاند. از هر 100 حاملگی تقریبا 6 نفر مربوطه به زنانیست که تحت درمان بیماری صرع هستند. این گروه تحقیق در ناحیه گرامپیکن واقع در اسکاتلند، 149 مادر مبتلا به صرع را تحت درمان داروهای صرع قرار دادهاند در آنجا بین سالهای 1976 تا 2000 حدود 293 کودک متولد شد.
38 مورد از آنها در دوران جنینی تحت تاثیر داروهای ضد صرعی نبودند، چرا که یا مادران آنها دارو مصرف نمیکردند و یا اینکه بیماری آنها در آن هنگام هنوز مشخص نشده بود. محققان کوکانی را آزمایش کردند که تحت تاثیر این نوع داروها بودند، آنها دریافتند که تقریبا از هر 5 کودک یک نفر مشکل رشد و گفتاری داشت که این میزان 5 برابر کودکانی است که در معرض مصرف این داروها نبودهاند. همچنین حدود سه کودک از هر 5 نفر در دوران کودکی مشکلات بالینی داشتند و از هر 4 مورد یک نفر به اختلالات رفتاری از قبیل درونگرایی مبتلا گردید. همچنین از هر 5 مورد یک کودک پس از تولد مشکلات تغذیهای، حملات صرع و کاهش سطح قندخون داشتند که نشانههایی از مصرف این داروها در دوران بارداری بود. حدود نیمی از آنها نقصهایی در چهره خود داشتند که نشان دهنده تاثیر داروی ضد صرع بود که این میزان تقریبا با کودکان عادی برابر بود. همچنین یک سوم آنها ناتوانیهایی داشتند که باید تحت عمل جراحی قرار میگرفتند و برخی نیز اختلال در یادگیری داشتند.
حتی در خانوادههایی که اختلالات یادگیری بطور مورثی وجود نداشت 28 درصد با مشکلات یادگیری روبرو میشود . مصرف دارویی بنا کابامازفین این خطرات را افزایش می دهد، بویژه اگر در دوران بارداری بیش از یک نوبت در روز داروی ضد تشنج استفاده شود. مجله مدیکال ژنتیک مینویسد: این مطالعه اهمیت شیوع فزاینده مشکلاتی در دوران کودکی که ناشی از صرع مادران و معالجه آنها میباشد، نشان میدهد که متخصصان نیاز به انجام مشاوره و کمک به مادران صرعی را گوشزد مینمایند. آنها اظهار کردند که اهمیت تحقیق بیشتر بر عوامل مساعد، تولید داروهای بیخطر، مشاوره مناسب و کنترل بیماری مورد مطالعه قرار نگرفته است.
پیللی، رییس اجرایی موسسه صرع انگلستان گفت: برای زنان دریافت اطلاعات مقدماتی ضروری است. بدین ترتیب آنها باید دارویی کشف کنند که با تاثیر مطلوب در کنترل حملات بیماران صرعی بتواند حداقل تاثیرات نامطلوب و خطرات را برای نوزادان متولد نشده داشته باشد . پزشکان عمومی باید مرتبا زنان صرعی را جهت شنیدن نگرانیهای آنها ملاقات کنند چرا که تکرار نسخه ها برای یک مدت طولانی بدون ملاقات آنها قابل اعتماد نخواهد بود . در مطالعات اخیر یک مرکز علمی مشخص شد که یک پنجم زنان مبتلا به صرع هم اکنون کودکانی دارند که هیچگونه اطلاعاتی در زمینه مراقبتهای دوران بارداری دریافت نکردهاند .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست